ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Honda CR-V e:HEV Sport Line

Honda CR-V e:HEV Sport Line

Η Honda ενισχύει την παρουσία του 2021 CR-V με την προσθήκη μιας νέας σπορ έκδοσης Sport Line, η οποία αφενός φέρει την προηγμένη τεχνολογία e:TECHNOLOGY, αφετέρου ξεχωρίζει από τη σοφιστικές και σπορ αισθητική του.

Premium και αθλητικές πινελιές

Η νέα έκδοση Sport Line – που διατίθεται σε χρωματισμούς Crystal Black Pearl ή Platinum White Pearl – υιοθετεί σκούρες διακοσμητικές πινελιές που τονίζουν τη γοητεία του CR-V e:HEV. Τέτοιες πινελιές υπάρχουν στους προβολείς, στους εξωτερικούς καθρέπτες και στα σκούρα χρωμιωμένα διακοσμητικά, ενώ μαύρο φινίρισμα χρησιμοποιείται στις ζάντες αλουμινίου και στα μπουλόνια των τροχών.

SUV με γνήσιες ικανότητες παντός εδάφους

Τολμηρό πρόσωπο του CR-V Sport Line

Μπροστά, κυριαρχεί το νέο, τολμηρό ‘πρόσωπο’ της οικογένειας Honda, που περιλαμβάνει το στιβαρό γραφικό του φτερού και το χαρακτηριστικό σχήμα των προβολέων, με φώτα LED στάνταρ. Ένας, ανάγλυφος εμπρός προφυλακτήρας δένει αρμονικά με τις καθαρές επιφάνειες του αμαξώματος και πλαισιώνεται από αεραγωγούς.

Κομψό εσωτερικό

Ο εσωτερικός διάκοσμος αναβαθμίζεται με ένα λαμπερό ασημί φινίρισμα στην κεντρική κονσόλα, τις πόρτες και το ταμπλό. Ένα ακόμα στοιχείο αναβάθμισης είναι το νέο σχέδιο ζαντών αλουμινίου 18” για όλες τις εκδόσεις και φυμέ κρύσταλλα για τα μοντέλα. Ασύρματη φόρτιση κινητού διατίθεται στις πιο πλούσιες εκδόσεις.

Στιβαρή και επιβλητική εμφάνιση

Τα πίσω πλαϊνά πάνελ διαθέτουν πιο έντονες καμπύλες συγκριτικά με την τρίτη γενιά CR-V, ενώ φαρδύτερα είναι και τα τόξα των θόλων όλων των τροχών. Στη δυναμική εμφάνιση συνεισφέρει μία στιβαρή, διακοσμητική γραμμή του αμαξώματος που αναδεικνύεται με μία στιλπνή μεταλλική λωρίδα, η οποία συνδέει τους εμπρός τροχούς και πίσω τροχούς.

Καμπίνα για... διαλογισμό

Το Active Noise Cancellation (ANC) μειώνει τους θορύβους χαμηλών συχνοτήτων στην καμπίνα και παράλληλα ελαχιστοποιεί τη διείσδυση του θορύβου του κινητήρα. Το ANC, που προσφέρεται στάνταρ με όλες τις εκδόσεις, χρησιμοποιεί δύο μικρόφωνα που παρακολουθούν θορύβους από τον κινητήρα, και στη συνέχεια δημιουργεί συγχρονισμένα ηχητικά σήματα αντίθετης φάσης για την καταστολή τους. Το σύστημα λειτουργεί όποτε το όχημα κινείται, ανεξάρτητα εάν το ηχοσύστημα είναι ενεργοποιημένο ή όχι.

Το EV Drive προσφέρει αμιγή ηλεκτροκίνηση και αυτονομία μηδενικών ρύπων περίπου 2 km ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τη φόρτιση της μπαταρίας.

Κινητήρια δύναμη

Το CR-V e:HEV εφοδιάζεται με ένα αποδοτικό δίλιτρο βενζινοκινητήρα i-VTEC, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 107 kW (145 PS) στις 6.200 rpm, και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 135 kW (184 PS) με ροπή 315 Nm. Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα – βενζινοκινητήρα επιταχύνει το CR-V e:HEV από 0 στα 100 km/h σε 8,6 δεύτερα σε FWD εκδοχή, και σε 8,9 δευτερόλεπτα σε έκδοση AWD, με τελική ταχύτητα 180 km/h.

Ευφυή προγράμματα οδήγησης

Η μοναδική τεχνολογία i-MMD της Honda ονομάζεται έτσι επειδή επιλέγει έξυπνα μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης με στόχο τη βέλτιστη δυνατή απόδοση. Τα προγράμματα είναι: EV Drive – η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει άμεση ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα, Hybrid Drive – ο βενζινοκινητήρας παρέχει ισχύ σε ένα μοτέρ / γεννήτρια, που με τη σειρά του τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, και Engine Drive – ο βενζινοκινητήρας συνδέεται άμεσα με τους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη κλειδώματος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Honda CR-V e:HEV 2.0L i-VTEC AWD

Ισχύς (PS)

184

Τελική Ταχύτητα (km/h)

200

Επιτάχυνση (sec)

8,9

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

7,1

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

161

Χώρος αποσκευών (lt)

497

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video