ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

Ένα καθαρόαιμο SUV με στιβαρή και μυώδη σχεδίαση,  μεγάλους τροχούς, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και 100% αυθεντική προσωπικότητα Citroen. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της έντονης προσωπικότητάς του SUV C5 Aircross αποτελούν τα Airbumps®, οι μεγάλοι τροχοί διαμέτρου 720 χλστ., τα 23 εκατοστά της απόστασης από το έδαφος (υψηλότερη τιμή στην κατηγορία του),  τα πλευρικά μαρσπιέ με τα προστατευτικά φρύδια στα φτερά, οι μπάρες οροφής, αλλά και η πλούσια γκάμα επιλογών εξατομίκευσης.

Η επιτομή της άνεσης

Το εσωτερικό του Citroen C5 Aircross είναι ευρύχωρο, άνετο και ευχάριστο. Το προγράμμα Citroën Advanced Comfort®, είναι ο λόγος που – αδιαμφισβήτητα – αποτελεί το πιο άνετο SUV στην κατηγορία του, χάρη σε δύο αποκλειστικές καινοτομίες της Citroen: την ανάρτηση με τα Hydraulic Progressive Cushions® και τα καινοτόμα καθίσματα “Advanced Comfort”.

SUV με μοναδικό χαρακτήρα

Πάνω σε... μαγικό χαλί

Το Citroen C5 Aircross διαθέτει αναρτήσεις  με τεχνολογία Hydraulic Progressive Cushions® (υδραυλικά στοπ προοδευτικής απόσβεσης). Πρόκειται για μία καινοτομία της Citroen που ενσωματώνει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία της μάρκας στο χώρο των αναρτήσεων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προέρχεται από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εξασφαλίζει καλύτερη απορρόφηση των ανωμαλιών του οδοστρώματος. Σκοπός της νέας αυτής τεχνολογίας είναι να βελτιώσει την ποιότητα φιλτραρίσματος – γεγονός που εκτιμάται από τους πελάτες, αλλά και γνώριμο χαρακτηριστικό όλων των Citroen – ώστε να δημιουργήσει μία πραγματική αίσθηση κίνησης «πάνω σε μαγικό χαλί».

Καθίσματα με μοναδική άνεση

Τα φαρδιά και ιδιαίτερα φιλόξενα καθίσματα του C5 Aircross SUV χαρίζουν στους επιβάτες μία πρωτόγνωρη εμπειρία ταξιδιού, εξασφαλίζοντας τους ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης. Η προσθήκη ειδικού αφρού πάχους 15 χλστ. τα καθιστά ακόμα πιο μαλακά και περισσότερο ανθεκτικά. Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν γέμιση από αφρό υψηλής πυκνότητας ώστε να αποφεύγεται η «καθίζηση» τους μετά από μεγάλα διαστήματα οδήγησης. Διαθέτουν επίσης τη δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων, αλλά και την επιλογή συστήματος μασάζ πολλαπλών σημείων.

Πρακτικότητα και ευρυχωρία

Τα τρία ανεξάρτητα, συρόμενα, με ρυθμιζόμενη κλίση, και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, χαρίζουν στο C5 Aircross τον τίτλο του πιο εύκολα διαμορφώσιμου και του πιο ευρύχωρου SUV της κατηγορίας του. Τα καθίσματα αυτά διαθέτουν μηχανισμό ρύθμισης κλίσης 5 θέσεων και έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης προς τα εμπρός και προς τα πίσω, επιτρέποντας έτσι τη βελτίωση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορούν επίσης και να αναδιπλωθούν ώστε να αποκαλύψουν ένα εντελώς επίπεδο πάτωμα διευκολύνοντας έτσι τη φόρτωση. Το Citroen C5 Aircross SUV προσφέρει επίσης και πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, όπως το κεντρικό υποβραχιόνιο που διαθέτει ψυχόμενο εσωτερικό. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών φτάνει την κορυφαία τιμή των 720 λίτρων με την πλάτη των πίσω καθισμάτων σε όρθια θέση, θεμελιώνοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία.

Αποδοτικοί και οικολογικοί κινητήρες

Το Citroen C5 Aircross διατίθεται με υπερσύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, τελευταίας γενιάς προδιαγραφών Euro 6.2.  Κύριο χαρακτηριστικό τους η άριστη ισορροπία μεταξύ οικονομίας και επιδόσεων ενώ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 (Efficient Automatic Transmission):

2 κινητήρες βενζίνης: 1.2 PureTech 130 S&S BVM6 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και με αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8

2 κινητήρες Diesel: 1.5 BlueHDi 130 S&S BVM6 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Μοντέρνο και εντυπωσιακό εσωτερικό

Το ταμπλό του C5 Aircross έχει μια οριζόντια διάταξη με κυρίαρχα στοιχεία τα premium υλικά και την κορυφαία συναρμογή. Στην πλευρά του οδηγού, ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μία διαμορφώσιμη ψηφιακή οθόνη 12.3 ιντσών, στην οποία απεικονίζονται οι επιλεγμένες πληροφορίες οδήγησης ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Η μεγάλη και φαρδιά κεντρική κονσόλα, τα φιλόξενα καθίσματα που είναι τοποθετημένα ψηλά ώστε να σας δίνουν την αίσθηση του ελέγχου του δρόμου, και οι επιλογές χρωμάτων και υλικών, συμβάλλουν στη δημιουργία του αισθήματος προστασίας και ποιότητας, που απολαμβάνουν όλοι οι επιβάτες.

Υπάρχουν 30 επιλογές για το αμάξωμα και 5 θεματικές προτάσεις για το εσωτερικό.

Το Plug-in υβριδικό C5 Aircross

Το εξελιγμένο Plug-in υβριδικό σύστημα του C5 Aircross PHEV περιλαμβάνει έναν turbo βενζινοκινητήρα PureTech των 1,6 λίτρων με απόδοση στους 180 ίππους. Συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 109 ίππων έτσι ώστε η ισχύς του συστήματος να φθάσει στους 225 ίππους και τα 360 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός ειδικά εξελιγμένου για την υβριδική διάταξη αυτόματου κιβωτίου ΕΑΤ8 των οκτώ σχέσεων με τις επιδόσεις να είναι κορυφαίες για την κατηγορία, καθώς το 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα. Το Plug-in υβριδικό σύστημα υποστηρίζεται από μία μπαταρία των 13,2 kWh ιόντων λιθίου, η οποία παρέχει αυτονομία της τάξης των 55 χιλιομέτρων με βάση το πρότυπο WLTP. Σύμφωνα με έρευνες, η ηλεκτρική αυτονομία του C5 Aircross PHEV καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Η κατανάλωση καυσίμου βρίσκεται στο απίστευτο νούμερο των 1,4 λτ/100 χλμ, ενώ και οι εκπομπές ρύπων είναι στα 31 γρ./χλμ., μετρήσεις που έχουν γίνει με βάση το πρότυπο WLTP.

20 τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού

Το C5 Aircross SUV διαθέτει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης τεχνολογίας αιχμής, με 20 συστήματα ασφαλείας, άνεσης στο εσωτερικό, και διευκόλυνσης της οδήγησης, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Το σύστημα υποβοήθησης κίνησης σε αυτοκινητόδρομο είναι ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της αυτόνομης οδήγησης, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο ίδιο το αυτοκίνητο να διαχειριστεί την ταχύτητα, την πορεία και τη θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας. Συνδυάζει το σύστημα του ενεργού cruise control με τη λειτουργία  Stop&Go, δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να ακινητοποιηθεί και να ξεκινήσει πάλι, ανάλογα με την κίνηση του προπορευόμενου οχήματος. Φυσικά, στη φαρέτρα των τεχνολογιών υπάρχει και το καινοτόμο σύστημα της γαλλικής φίρμας, το Grip Control, το οποίο από έναν περιστροφικό διακόπτη ο οδηγός επιλέγει το τερέν που θέλει να κινηθεί και το αυτοκίνητο ελέγχει αυτόματα, προσαρμόζοντας αναλόγως την περιστροφή των τροχών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Ισχύς (PS)

225

Ροπή (Nm)

360

Επιτάχυνση (sec)

8,7

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

1,4

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

31

Χώρος αποσκευών (lt.)

600

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video