ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Audi Q5 TFSI e & Q5 Sportback TFSI e

Audi Q5 TFSI e & Q5 Sportback TFSI e

Δυναμικό, με ισχυρές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η plug-in υβριδική έκδοση του Audi Q5 «παντρεύει» δύο κόσμους και ξεχωρίζει για την πρακτικότητά του.

Δυναμικό και εντυπωσιακό

Οι τροχοί 18-ιντσών του βασικού εξοπλισμού με σχεδιασμό 5-ακτίνων υποστηρίζουν τη δυναμική εμφάνιση με το Audi Q5 TFSI e quattro να έχει επίσης μία σειρά σχεδιαστικών στοιχείων, τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζει από το αντίστοιχο μοντέλο εσωτερικής καύσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον βασικό εξοπλισμό διαθέτει ένα μεγάλο μέρος στοιχείων του εξωτερικού πακέτου S line.

Plug-in hybrid με... επιδόσεις

Άνετο εσωτερικό

Το εσωτερικό αντανακλά τον sport χαρακτήρα του Audi Q5 55 TFSI e quattro. Καθίστε αναπαυτικά στα sport καθίσματα και διαχειριστείτε το SUV μέσω ενός προαιρετικού τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών τριών ακτίνων με το χαρακτηριστικό έμβλημα S. Αναφορικά με τον χώρο, η βασική χωρητικότητα του χώρου αποσκευών κυμαίνεται από 550 έως 610 λίτρα. Μπορεί να φθάσει έως και 1,550 λίτρα με αναδιπλωμένη πλάτη καθισμάτων.

Πηγή κίνησης

Το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν ισχυρό, τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 TFSI και παράλληλα από έναν ηλεκτροκινητήρα, ενσωματωμένο στο σύστημα μετάδοσης. Η εξηλεκτρισμένη φύση του plug-in υβριδικού Q5 το καθιστά ένα εκ των κορυφαίων όσο αφορά την κατανάλωση καυσίμου, η οποία ξεκινά από 2,1 λτ./100 χλμ. (μεικτή), ενώ στα ίδια χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι εκπομπές CO2 (από 46 γρμ./χλμ.).

Υψηλές επιδόσεις

Σε συνδυασμό με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως, το Audi Q5 55 TFSI e quattro απελευθερώνει την πλήρη ισχύ των 367 PS και 500 Nm ροπής από τις 1,250 σ.α.λ. Μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 5.3 δευτ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 239 km/h.

Προγράμματα οδήγησης

Η διαχείριση υβριδικού συστήματος επιλέγει αυτομάτως τη βέλτιστη λειτουργία και είναι ρυθμισμένη εξ ορισμού για να ξεκινάτε ηλεκτρικά με το EV mode, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ενεργοποιείται ανάλογα την κατάσταση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο κατάστασης λειτουργίας για να επιλέξετε τη λειτουργία Auto για πλήρη αυτόματη υβριδική λειτουργία και τη λειτουργία Hold για διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης φόρτισης.

Το Audi Q5 55 TFSI e quattro αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια σε μία μπαταρία Li-Ion  17,9 kWh.

Κινείστε... ηλεκτρικά

Χάρη στην αυτονομία του των τουλάχιστον 71 km στον αστικό κύκλο, μπορείτε να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών σας διαδρομών χρησιμοποιώντας μόνο την ηλεκτροκίνηση. Σε συνδυασμό με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως, το Audi Q5 TFSI e quattro απελευθερώνει την πλήρη ισχύ των 367 ίππων.

Το "κέντρο ελέγχου"

Οι ειδικές πληροφορίες υβριδικού συστήματος απεικονίζονται στην οθόνη 12,3 ιντσών υψηλής ανάλυσης. Το Virtual Cockpit του Audi Q5 TFSI e δείχνει το επίπεδο φόρτισης μπαταρίας, ένα ισχυόμετρο που αντικαθιστά το ταχύμετρο, και πληροφορίες σχετικά με την υπολειπόμενη ηλεκτρική αυτονομία. Η έγχρωμη οθόνη του προαιρετικού MMI Navigation plus με οθόνη αφής MMI πάνω από την κεντρική κονσόλα εμφανίζει τη ροή ενέργειας, την τρέχουσα κατάσταση λειτουργίας και τα ενεργά στοιχεία της υβριδικής κίνησης.

Audi Q5 55 TFSI e quattro S tronic

Ισχύς (PS)

367

Ροπή (Nm)

500

Επιτάχυνση (sec)

5,3

Τελική ταχύτητα (km/h)

239

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

41

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

71

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video