ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Audi A3 Sportback TFSI e

Audi A3 Sportback TFSI e

Το best-seller της Audi κινείται ηλεκτρικά, καλύπτοντας έως 78 χιλιόμετρα χωρίς εκπομπές ρύπων. Εξασφαλίζοντας μια σπορ οδηγική εμπειρία και όλα τα γνωστά δυναμικά χαρακτηριστικά της μάρκας.

Δυναμικό με ξεκάθαρες γραμμές

Το Audi A3 Sportback TFSI e είναι συμπαγές στον δρόμο. Η φαρδιά, εξαγωνική μάσκα Singleframe κυριαρχεί στην μπροστινή όψη. Η τονισμένη γραμμή των ώμων διατρέχει τους προβολείς μέχρι τα πίσω φώτα.

Το Audi A3 Sportback TFSI e εκκινεί πάντα... ηλεκτρικά

Πηγή ισχύος

Συνδυαστικά, ο 1.4 TFSI, που χρησιμεύει ως κινητήρας εσωτερικής καύσης για το plug-in υβριδικό μοντέλο, και ο αποδοτικός ηλεκτρικός κινητήρας παρέχουν απόδοση συστήματος 204 PS. Στη μέγιστη ώθηση, η ροπή φτάνει τα 350 Nm. Το 6-τάχυτο S tronic αυτόματο κιβώτιο ολοκληρώνουν το μηχανικό σύνολο.

Επιδόσεις και κατανάλωση

Το premium hatchback plug-in υβριδικό επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 227 χλμ./ώρα. Στον κύκλο NEDC, καταναλώνει 1,4 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, που αντιστοιχεί σε 30 γρμ. CO2 / χλμ.. Η ισχύς μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα. Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρική αντλία λαδιού που εξασφαλίζει αλλαγές ταχυτήτων και παροχή λαδιού ακόμα και όταν ο TFSI απενεργοποιείται προσωρινά.

Audi drive select

Η επιλογή του τύπου κίνησης ρυθμίζεται στο Audi A3 Sportback TFSI e με τέσσερα διαφορετικά προφίλ οδήγησης: αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση (EV), η αρχική χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης για να διατηρηθεί η μπαταρία για ηλεκτρική οδήγηση αργότερα (hold) ή για την πλήρωση της μπαταρίας (charge), ή ο αποτελεσματικός συνδυασμός (hybrid).

Αυτονομία

To A3 Sportback 40 TFSI e εκκινεί πάντα ηλεκτρικά. Ο οδηγός μπορεί να δώσει προτεραιότητα στην ηλεκτρική κίνηση με το κουμπί EV. Μπορεί να καλύψει έως και 78 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το πρότυπο NEDC) αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, που είναι η πλειονότητα των καθημερινών μετακινήσεων, με μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων. Η αυτονομία αυτή είναι σχεδόν 20 χλμ. μεγαλύτερη εκείνης του προηγούμενου μοντέλου. Κινούμενο μόνο ηλεκτρικά, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ./ώρα. Σε χαμηλές ταχύτητες, παράγεται ο υποχρεωτικός πλέον τεχνητός ηλεκτρονικός ήχος ώστε να αντιλαμβάνονται οι πεζοί ότι πλησιάζει  ηλεκτρικό όχημα.

Ισχυρή έκδοση 45 TFSI e

Στην έκδοση A3 45 TFSI e, η συνδυαστική ισχύς είναι 245 ίππους και 400 Nm ροπής, η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση ολοκληρώνεται σε 6,8 sec και η τελική αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα.

To Audi A3 Sportback TFSI e αποτελεί ιδανική πρόταση για εταιρικό αυτοκίνητο, χάρη στην ευνοϊκή φορολογική πολιτική.

Φόρτιση

Η μπαταρία ιόντων λιθίου βρίσκεται κάτω από το αμάξωμα, στο πίσω μέρος του A3 Sportback TFSI e. Τα 96 πρισματικά της στοιχεία αποθηκεύουν 13,0 kWh ενέργειας και μπορούν να φορτιστούν με μέγιστη ισχύ 2.9 kW σε 5 ώρες (οικιακή παροχή ενέργειας).

Οθόνη: Ψηφιακή και διαισθητική

Στο πλήρως ψηφιακό όργανο πολλαπλών λειτουργιών του plug-in-hybrid – το Audi virtual cockpit – είναι ενσωματωμένη η ονομαζόμενη ένδειξη ισχύος. Δείχνει την συνολική ισχύ του συστήματος, το προφίλ κίνησης καθώς και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την συνεπακόλουθη τρέχουσα αυτονομία. Εκτός αυτού, μέσω της ένδειξης ισχύος γίνεται σαφές, αν τη δεδομένη στιγμή μέσω της ανάκτησης ενέργειας επιτυγχάνεται η ανάκτηση και διοχετεύεται στην μπαταρία.

Audi A3 40 TFSI e

Ισχύς (PS)

204

Ροπή (Nm)

350

Επιτάχυνση (sec)

7,6

Εκπομπές CO2 (gr/km)

30

Χώρος αποσκευών (lt.)

280

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

1,4

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video