ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Audi Q4 Sportback e-tron

Audi Q4 Sportback e-tron

Το Audi Q4 Sportback e-tron αποτελεί την κορυφαία σχεδιαστική έκφραση της γερμανικής μάρκας στη νέα εποχή των premium ηλεκτρικών SUV ανοίγοντας για μια ακόμα φορά το δρόμο προς το μέλλον στις μετακινήσεις.

Καινούρια γενιά, καινούριες αναζητήσεις

Η Audi ανέκαθεν ήταν στην κορυφή των εξελίξεων όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες και η νέα γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων όπως το Q4 Sportback e-tron αποδεικνύει την τεχνολογική της ανωτερότητα.

Όταν η πολυτέλεια συναντάει την πρακτικότητα

Matrix LED προβολείς

Οι προβολείς του Q4 Sportback e-tron χρησιμοποιούν τεχνολογία LED Matrix η οποία δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις φωτεινές επιλογές. Παράλληλα χωρίζονται σε δύο τμήματα, το εντελώς μαύρο κάτω μισό κρύβει τις μονάδες για τη μεσαία σκάλα και τη μεγάλη σκάλα και τα 16 μεμονωμένα LED είναι ρυθμισμένα έτσι ώστε να φωτίζουν πάντα το δρόμο χωρίς να τυφλώνουν τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Συναρπαστικός ψηφιακός κόσμος

Το αυτοκίνητο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ψηφιακής διασύνδεσης μεταξύ οδηγού και οχήματος. Μέσω των οθονών αφής ή το φωνητικό έλεγχο φυσικής γλώσσας, ο οδηγός και οι επιβάτες απολαμβάνουν προηγμένες υπηρεσίες και λειτουργίες όπως το Audi connect και το MMI navigation.

Δυναμικές επιλογές ηλεκτροκίνησης

Το Q4 Sportback e-tron είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του οδηγού. Η Q4 35 e-tron με απόδοση 170 ίππους και 310 Nm, η Q4  40 e-tron με απόδοση 204 ίππους και 310 Nm και η κορυφαία Q4 50 e-tron quattro με απόδοση 299 ίππους και 460 Nm.

Ηχητική πανδαισία με την υπογραφή της Sonos

Το Audi Q4 Sportback e-tron είναι το πρώτο μοντέλο που διαθέτει το προαιρετικό ηχοσύστημα Sonos premium. Δέκα μεγάφωνα υψηλής απόδοσης μετατρέπουν τη μουσική σε μια αξέχαστη εμπειρία, ενώ με τα πλούσια μπάσα οι υψηλοί και οι χαμηλοί τόνοι μπορούν να ακουστούν στην πλήρη τους ένταση.

Χάρη στην υψηλού επιπέδου τεχνολογία στις μπαταρίες (55 και 82 kWh) το Audi Q4 Sportback e-tron προσφέρει μεγάλη αυτονομία που κυμαίνεται από 349 έως 534 χιλιόμετρα ανάλογα την έκδοση. Η φόρτιση από την άλλη επιτυγχάνεται γρήγορα και με ασφάλεια σε AC και DC φορτιστές έως 125 kW.

Άφθονοι χώροι αποθήκευσης με υψηλά επίπεδα εργονομίας

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του Sportback είναι ο αυξημένος αποθηκευτικός χώρος τόσο στο εσωτερικό της καμπίνας με 24,8 λίτρα, όσο και στο χώρο αποσκευών που μπορεί να χωρέσει 520 λίτρα, με δυνατότητα επέκτασης στα 1.490 λίτρα αν πέσουν τα πίσω καθίσματα.

Συστήματα πληροφόρησης επαυξημένης πραγματικότητας

Με την head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, η Audi ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο διασύνδεσης με τον οδηγό. Η οθόνη προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ σε δύο ξεχωριστά επίπεδα – κατάσταση και επαυξημένη πραγματικότητα. Παράλληλα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως adaptive cruise assist, σύστημα αποφυγής σύγκρουσης,  σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και σύστημα υποβοήθησης στις στροφές.

Audi Q4 Sportback e-tron

Ισχύς (PS)

170-299

Τελική Ταχύτητα (km/h)

160-180

Επιτάχυνση (sec)

9,0-6,2

Μέση κατανάλωση (kWh/100 km)

17,0-20,0

Ροπή (Νm)

310-460

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

0

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video