ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Audi e-tron GT

Audi e-tron GT

Αυτοκίνητα όπως το e-tron GT αποδεικνύουν ότι η καινούρια γενιά ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να γίνει συναρπαστική αρκεί να φέρει το DNA και την εμπειρία μιας εταιρείας όπως η Audi.

Ένα Gran Turismo από το μέλλον

Το Audi e-tron GT είναι ένα αυτοκίνητο αναφοράς στην κατηγορία των σπορ ηλεκτρικών μοντέλων καθώς είναι το πρώτο EV της Audi που κατασκευάστηκε στο βιώσιμο εργοστάσιο του Bollinger Hofe το οποίο χρησιμοποιεί 100% φιλική προς το περιβάλλον ηλεκτρική ενέργεια.

Σύγχρονο έργο τέχνης σε τέσσερις τροχούς

Σπορ χαρακτήρας με έντονη αεροδυναμική δομή

Το σίγουρο είναι ότι το e-tron GT δεν περνά απαρατήρητο. Η δυναμική του εμφάνιση συνεργάζεται άψογα με ένα ισορροπημένο αμάξωμα στο οποίο ξεχωρίζουν οι μεγάλοι τροχοί, η επίπεδη οροφή και η έντονη αεροδυναμική αισθητική. Η Audi έχει βάλει την μοναδική της υπογραφή και στο GT.

Επιδόσεις που ηλεκτρίζουν

Οι επιδόσεις του Audi e-tron GT κόβουν την ανάσα. Στην έκδοση quattro οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 476 ίππους και 630 Nm. Στην κορυφαία έκδοση RS το e-tron GT αποδίδει 598 ίππους και 830 Nm εκδοξεύοντας τις επιδόσεις σε απίστευτα μεγέθη.

Απίστευτη ικανότητα ανάκτησης ενέργειας

Κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος το σύστημα πέδησης επεμβαίνει στην επιβράδυνση σε 0,9g. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται με τα φρένα για να διατηρούν την ισορροπία στη συμπεριφορά, ενώ είναι σε θέση να ανακτήσουν μέχρι και 265 kW ενέργειας!

Προηγμένο σύστημα φόρτισης 800V

Η μπαταρία του e-tron GT είναι πρηγμένης τεχνολογίας με χωρητικότητα 93 kWh. Αποτελείται από 33 κυψέλες οι οποίες με τη σειρά του χωρίζονται σε 12 επιμέρους υποκυψέλες.  Η αυτονομία του αγγίζει τα 487 χιλιόμετρα ενώ η φόρτιση είναι εντυπωσιακή. Χάρη στο σύστημα 800V έχει τη δυνατότητα φόρτισης από 11 μέχρι και 270 kW που μειώνει δραματικά τους χρόνους φόρτισης.

Θέλοντας να τονίσει το σπορ DNA η Audi έχει τοποθετήσει κορυφαίο σύστημα αναρτήσεων για δυναμική οδήγηση. Το σύστημα προσαρμόζεται στις ανάγκες του οδηγού χάρη στις τέσσερις επιλογές ρύθμισης, ενώ το πίσω διαφορικό έχει τη δυνατότητα κλειδώματος ανεβάζοντας το επίπεδο συμπεριφοράς του e-tron GT σε αγωνιστικά μεγέθη.

The sound of silence

Το Audi e-tron GT είναι εξοπλισμένο με ένα ποιοτικό σύστημα ήχου το οποίο αναλαμβάνει να προσομοιώσει τους ήχους ενός σπορ αυτοκινήτου. Στον αποθηκευτικό χώρο βρίσκονται δύο πολύ ποιοτικά ηχεία τα οποία παράγουν ήχους ενός σπορ αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα. Ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού το e-tron μπορεί γίνει από ένα ήσυχο ηλεκτρικό μέχρι ένα δυναμικό σπορ Gran Turismo.

Το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι

Ανάμεσα στα πολλά και σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης η Audi έχει προσθέσει στο e-tron GT ένα εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης του παρκαρίσματος. Το Park Assist Plus μπορεί να εντοπίσει τη θέση παρκαρίσματος και με το πάτημα ενός διακόπτη βγαίνεις από το GT και το αφήνεις να παρκάρει μόνο του!

Audi e-tron GT

Ισχύς (PS)

469 - 590

Τελική Ταχύτητα (km/h)

245

Επιτάχυνση (sec)

3,3 - 4,1

Μέση κατανάλωση (kWh/100 km)

21,6 - 19,6

Ροπή (Νm)

630 - 830

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

0

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video