Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Ζάντες που δίνουν 10 km επιπλέον αυτονομία

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζάντες που δίνουν 10 km επιπλέον αυτονομία

Car Gadget

Ζάντες που δίνουν 10 km επιπλέον αυτονομία

Car Gadget

Οι νέες αεροδυναμικές ζάντες που εξέλιξε η BMW χαρίζουν 10 km επιπλέον αυτονομία -χάρη στη σχεδίαση και την τεχνολογία- για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο iX3, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο 2020.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει το ολοκαίνουργιο BMW iX3, που αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας. Η BMW έχει στόχο να αυξήσει την αυτονομία των “πράσινων” μοντέλων και ένας από τους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να σχεδιαστεί σωστά η αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Βέβαια, οι μηχανικοί δεν επικεντρώνονται μόνο στο αμάξωμα, αλλά και στα υπόλοιπα μέρη του οχήματος.

Τώρα, μία ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογία Αεροδυναμικής Ζάντας της BMW κάνει το ντεμπούτο της στο BMW iX3, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί μέσα στο 2020. Ο νέος συνδυασμός αλουμινένιας ζάντας και εξατομικευμένων ένθετων ολοκληρώνει τον αποδοτικό χαρακτήρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Sport Activity Vehicle (SAV) της BMW.

Advertisement
Advertisement

Πέραν της μείωσης της αντίστασης του αέρα κατά 5% περίπου συγκριτικά με μία συμβατική BMW X3, οι νέες Αεροδυναμικές Ζάντες (Aerodynamic Wheels) είναι αποδοτικότερες αλλά και ελαφρύτερες. Χάρη στη βέλτιστη ροή αέρα γύρω από τους θόλους των τροχών, οι ζάντες είναι 15% ελαφρύτερες από την προηγούμενη γενιά αεροδυναμικών εκδόσεων της BMW. Τα πλεονεκτήματά τους από απόψεως αεροδυναμικής απόδοσης και βάρους συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για το BMW iX3 κατά 2% επιπλέον στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών WLTP – που ισοδυναμεί με 0,4 kWh/100 km – και επομένως αυξάνουν την αυτονομία του οχήματος κατά 10 km. Οι νέες ζάντες προσφέρουν πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης κάτι που αυξάνει την ελευθερία σχεδίασης των τροχών των μελλοντικών μοντέλων. Οι νέες Αεροδυναμικές Ζάντες θα διατίθενται επίσης με τα BMW iNext και BMW i4 που θα λανσαριστούν το 2021.