Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

VW Polo με Blind Spot Monitor & Park Assist

Ελλάδα 23:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo με Blind Spot Monitor & Park Assist

Car Gadget

VW Polo με Blind Spot Monitor & Park Assist

Car Gadget

Η ασφάλεια είναι στο προσκήνιο σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της Volkswagen και το νέο Polo δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά η έκτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της γερμανικής μάρκας, είναι «γεμάτο» τεχνολογία, προσφέροντας αυξημένη αίσθηση ασφάλειας για τους επιβάτες, προλαβαίνοντας δύσκολες καταστάσεις και λύνοντας τα χέρια του οδηγού στην καθημερινότητα εντός αστικού τοπίου.

Ανάμεσα στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης που ενσωματώνονται στο Volkswagen Polo είναι και το Blind Spot Monitor. Το σύστημα αυτό μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη δυστυχημάτων.

Το Blind Spot Monitor χρησιμοποιεί ένα σύμβολο LED στην άκρη των εξωτερικών καθρεφτών για να επιστήσει την προσοχή του οδηγού σε οχήματα που βρίσκονται εκτός οπτικού πεδίου και πλησιάζουν από πίσω. Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο, το σύμβολο αυτό ανάβει και αν ο οδηγός ενεργοποιήσει τον δείκτη αλλαγής κατεύθυνσης (φλας) προς την κατεύθυνση του εντοπισμένου οχήματος, το σύμβολο αναβοσβήνει ως πρόσθετη προειδοποίηση.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα για ταχύτητες άνω των 30 χιλιομέτρων/ώρα, χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για τον έλεγχο μιας περιοχής περίπου 20 μέτρων γύρω από το αυτοκίνητο. Μαζί με το Blind Spot Monitor, παραγγέλνεται αυτόματα και το Rear Traffic Alert, το οποίο φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο το όχημα βγαίνει με την όπισθεν από μια θέση στάθμευσης.

Το Rear Traffic Alert ελαχιστοποιεί τους κινδύνους της εξόδου με όπισθεν από ιδιωτικούς δρόμους ή θέσεις στάθμευσης που βρίσκονται κάθετα στον δρόμο. Η καινοτομία εδώ είναι πως το σύστημα όχι μόνο «αναγνωρίζει» ακίνητα ή κινούμενα οχήματα πίσω από το Polo, αλλά επιπλέον εντοπίζει και οχήματα που πλησιάζουν από πλάγια και τα οποία δύσκολα είναι ορατά στον οδηγό. Ο αισθητήρας ανιχνεύει ακόμη και αντικείμενα σε αποστάσεις μέχρι 40 μ και αναγνωρίζει αντικείμενα κινούμενα με ταχύτητες από 4 χιλιόμετρα/ώρα και πάνω. Αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα εκπέμπει ένα ακουστικό μήνυμα. Εάν ο οδηγός ή κάποιος τρίτος δεν ενεργήσουν για να αλλάξει η κατάσταση, ή αν η σύγκρουση επίκειται άμεσα, το Rear Traffic Alert αρχίζει αυτόματα διαδικασία πέδησης.

Advertisement

Όμως ένας ακόμα σημαντικός «βοηθός» στην καθημερινότητά σας με το Volkswagen Polo, είναι και το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος «Park Assist». Δεν σας λέει απλώς, καθώς περνάτε δίπλα από μια θέση στάθμευσης, αν είναι αρκετά μεγάλη αλλά μπορεί και να παρκάρει  για λογαριασμό σας. Αυτό το σύστημα υποβοήθησης κατευθύνει αυτόματα το Polo μέσα σε παράλληλες ή κάθετες θέσεις στάθμευσης και μπορεί επίσης να βγει με όπισθεν από παράλληλες θέσεις στάθμευσης. Ενεργοποιείται με την πίεση ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα. Με τα φλας ο οδηγός επιλέγει την πλευρά που θα παρκάρει το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια πατά μόνο τον συμπλέκτη, το γκάζι και το φρένο. Εκείνο, αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
– Οι αισθητήρες υπερήχων σαρώνουν θέσεις στάθμευσης (έως 40 χιλιόμετρα/ώρα).
– Μια απόσταση ελιγμών 80 εκατοστών για παράλληλη στάθμευση ή 70 εκατοστών για κάθετη στάθμευση αρκεί.
– Η διαδικασία μπορεί να απενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή.

Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο πέτυχε την ανώτατη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP και αξιολογήθηκε με 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει. Διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ.