Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE: EV | LR Defender

Car Gadget

Το νέο VW Golf είναι πάντα συνδεδεμένο!

  • newsautoteam

Το Volkswagen Golf αποτελεί διαχρονικά ένα best-seller μοντέλο γιατί έχει τον τρόπο να προσαρμόζεται, γενιά με γενιά, στις απαιτήσεις της εποχής.

Έτσι στη νέα του, όγδοη γενιά, το μοντέλο της γερμανικής μάρκας αναπτύσσει πιο στενή σχέση με τον οδηγό από ποτέ! Ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και περιλαμβάνει τα ψηφιακά όργανα (Digital Cockpit) με οθόνη 10 ιντσών, το επίσης στάνταρ σύστημα Infotainment Composition (οθόνη αφής 8.25 ιντσών με 1.083 x 480 pixels) και ένα πολυλειτουργικό τιμόνι.

Είναι σημαντικό ότι όλα τα συστήματα ραδιοφώνου και πλοήγησης που είναι διαθέσιμα για το Golf αποτελούν μέρος της τρίτης γενιάς του συστήματος Infotainment Matrix (MIB3). Όλα συνδέονται με μια ηλεκτρονική μονάδα σύνδεσης (OCU) που διαθέτει eSIM.

H OCU και η eSIM παρέχουν πρόσβαση σε μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα λειτουργιών και υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο και διατίθενται με το οικοσύστημα Volkswagen We. Αυτό σημαίνει τα We Connect και We Connect Plus (που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και παραδίδονται με δωρεάν χρήση στην Ευρώπη για πάντα ή για τον πρώτο χρόνο, αντίστοιχα) είναι στη διάθεση του οδηγού του νέου Golf.

We Connect and We Connect Plus
Στο νέο Golf, το Online γίνεται… βασικός εξοπλισμός. Το νέο μοντέλο έχει ενσωματωθεί στον κόσμο της Volkswagen We – ένα ανεξάρτητο οικοσύστημα με μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών και λειτουργιών. Αυτό σημαίνει ότι, ως στάνταρ, το We Connect (απεριόριστη περίοδος χρήσης) και το We Connect Plus (που παρέχεται με δωρεάν χρήση στην Ευρώπη για τον πρώτο χρόνο) μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο νέο Golf.

Είναι πολύ απλό: κάθε οδηγός της Volkswagen συνδέεται στο όχημα χρησιμοποιώντας την πύλη We Connect ή την εφαρμογή We Connect για λήψη ενός ID της Volkswagen. Χρησιμοποιώντας αυτό το ID, μπορούν στη συνέχεια να συνδεθούν στο νέο Golf για να αποκτήσουν πρόσβαση στο φάσμα των υπηρεσιών που παρέχονται από το We Connect και το We Connect Plus. Επιπλέον, κάθε Golf διαθέτει τις ακόλουθες βασικές λειτουργίες: εξατομίκευση, αποθήκευση προσωπικών ρυθμίσεων, e-Call (αυτόματη ή μη αυτόματη βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης) και κλήση έκτακτης ανάγκης (υποστήριξη από πολυγλωσσικό τηλεφωνικό κέντρο).

Αναλυτικά, το We Connect προσφέρει τις ακόλουθες λειτουργίες:

– Mobile key (ανάλογα με τη διαμόρφωση, ξεκλείδωμα/κλείδωμα και εκκίνηση του Golf χρησιμοποιώντας ένα συμβατό smartphone)
– Τηλεφωνική κλήση για βλάβη
– Κατάσταση οχήματος
– Πόρτες & Φώτα
– Αυτόματη ειδοποίηση ατυχήματος
– Αναφορά κατάστασης του αυτοκινήτου
– Δεδομένα οδήγησης
– Θέση στάθμευσης
– Προγραμματισμός ραντεβού service

Ανάλογα με τον εξοπλισμό, το We Connect Plus διαθέτει επιπλέον του We Connect, τις παρακάτω λειτουργίες:

– Ειδοποίηση περιοχής
– Ειδοποίηση ταχύτητας κίνησης
– Κορνάρισμα και χρήση φλας
– Online συναγερμός κατά της κλοπής
– Online λειτουργία βοηθητικού συστήματος θέρμανσης
– Απομακρυσμένος έλεγχος εξαερισμού
– Κλείδωμα & Ξεκλείδωμα
– Χρόνοι αναχώρησης (για plug-in hybrid drive)
– Κλιματισμός (για plug-in hybrid drive)
– Φόρτιση (για plug-in hybrid drive)
– Πληροφορίες κίνησης σε απευθείας σύνδεση συν πληροφορίες για επικίνδυνες καταστάσεις
– Online υπολογισμός διαδρομής
– Σταθμοί ανεφοδιασμού καυσίμου και σταθμοί φόρτισης
– Online Ενημέρωση χαρτών
– Χώροι στάθμευσης
– Online Αναζήτηση POI
– Online Φωνητικός έλεγχος
– Internet Radio
– Media Streaming (Tidal και Apple Music)
– Ασύρματο σημείο σύνδεσης (Wi-Fi hotspot)

In-Car Shop
Στο νέο Volkswagen Golf είναι εφικτή η αγορά data και η ενεργοποίηση του Wi-Fi hotspot μέσω του συστήματος Infotainment. Είναι επίσης δυνατό να ενεργοποιηθούν πρόσθετες υπηρεσίες από το In-Car Shop, όπως το We Park (στάθμευση χωρίς τη χρήση μετρητών σε 134 γερμανικές πόλεις), το We Experience (προαιρετικές, συστάσεις για εστιατόρια, καταστήματα ή πρατήρια καυσίμων κατά μήκος της διαδρομής) και την εφαρμογή Alexa web, χωρίς επιπλέον χρέωση. Το In-Car Shop μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εύκολη επέκταση του We Connect Plus. Στο μέλλον, το In-Car Shop θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να κατεβάσουν πρόσθετες λειτουργίες – όπως και στα καταστήματα εφαρμογών σε smartphones.

We Connect Fleet
Αυτή η προαιρετική υπηρεσία έχει αναπτυχθεί για επιχειρήσεις και προσφέρει τις ακόλουθες λειτουργίες:

– Ψηφιακό ημερολόγιο
– Ημερολόγιο καυσίμων
– Αποδοτικότητα οδήγησης του στόλου
– Παρακολούθηση GPS & πληροφορίες διαδρομής
– Αναλυτής κατανάλωσης
– Διαχείριση Συντήρησης

Mobile Key
Στο μέλλον, το smartphone θα είναι το κλειδί του οχήματος. Αυτή είναι δυνατότητα που προσφέρει το We Connect. Τα συμβατά smartphones Samsung έχουν ρυθμιστεί για το σκοπό αυτό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή We Connect και ορίζοντας ένα κύριο χρήστη και ένα κωδικό πρόσβασης μιας χρήσης. Δεν απαιτείται σύνδεση κινητού δικτύου για τη χρήση του smartphone ως κλειδιού. Αρκεί να τοποθετηθεί το smartphone κοντά στη λαβή της πόρτας με τον ίδιο τρόπο που ανοίγει το όχημα το σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί. Στη συνέχεια το smartphone τοποθετείται στην κεντρική κονσόλα (στο χώρο αποθήκευσης με τη διασύνδεση για το κινητό τηλέφωνο) για να εκκινήσει ο κινητήρας. Επιπλέον, θα είναι δυνατή η αποστολή του «κινητού» κλειδιού σε φίλους ή μέλη της οικογένειας, ώστε να μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το smartphone ως κλειδί.

Δημοφιλή στο Protothema.gr