Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Νέα επένδυση από την Bridgestone

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα επένδυση από την Bridgestone

Car Gadget

Νέα επένδυση από την Bridgestone

Car Gadget

Η Bridgestone προετοιμάζεται για το μέλλον δεσμεύοντας  36 εκατ. ευρώ στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός έξυπνου εργοστασίου

Advertisement
Advertisement

Η Bridgestone ανακοινώνει σήμερα ότι επενδύει 36 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφιοποιήσει τις λειτουργίες παραγωγής της και να δημιουργήσει τα έξυπνα εργοστάσια του μέλλοντος. Από το 2019 και μετά, η υλοποίηση του έργου θα επιτρέψει στην Bridgestone να ανταποκριθεί ταχύτερα και με μεγαλύτερη ευελιξία στις εξελισσόμενες απαιτήσεις των πελατών, επιτρέποντας παράλληλα στην παραγωγή να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και να παράγει λιγότερα απόβλητα. Λόγω της επένδυσης, θα δούμε επίσης τους υπαλλήλους της Bridgestone να αναβαθμίζονται μέσω του χειρισμού κορυφαίων ψηφιακών τεχνολογιών, γεγονός που θα συμβάλει στην συνέχεια στην βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων αλλά και της ικανοποίησης από την εργασία.

Βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της ευελιξίας και της βιωσιμότητας

Advertisement
Advertisement

Η υλοποίηση του σχεδιασμού «έξυπνο εργοστάσιο» αξίας 36 εκατομμυρίων ευρώ θα «μεταμορφώσει» οκτώ ευρωπαϊκές μονάδες, στην Πολωνία, την Ουγγαρία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία και θα αφορά την πλήρη παραγωγική διαδικασία, καλύπτοντας την παραγωγή των ημιτελών προϊόντων, τον ενεργειακό εφοδιασμό, τη συντήρηση, την παρακολούθηση της παραγωγής καθώς και τον προγραμματισμό παραγωγής. Αυτές θα επωφεληθούν από την εξοικονόμηση ενέργειας, την αυξημένη αποδοτικότητα, την μείωση των αποβλήτων και τις απλουστευμένες διαδικασίες.

Η πρώτη ενέργεια που πρόκειται να υλοποιηθεί, η Έξυπνη Ενέργεια, βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας και τα κόστη των εγκαταστάσεων, γεγονός που θα επιτρέψει την εξοικονόμηση ενέργειας κατά περίπου 10%. Το σύστημα «Έξυπνης Ενέργειας» δημιουργεί μια σχέση μεταξύ των σχεδίων παραγωγής και της κατανάλωσης ενέργειας και η μοντελοποίησή τους θα βελτιστοποιήσει την ενεργειακή απαίτηση παραγωγής ελαστικών.

Η ψηφιοποίηση των εγκαταστάσεων θα επιτρέψει την αποθήκευση, ανάλυση και χρήση των δεδομένων, που προκύπτουν από την παραγωγή ελαστικών, εκ μέρους των μηχανικών της Bridgestone τόσο στη Ρώμη όσο και στο Τόκιο, προκειμένου να συμβάλλει στην σχεδίαση νέων και βελτιωμένων μοντέλων ελαστικών. Τα σχέδια αυτών των νέων μοντέλων ελαστικών θα επιστραφούν στο εργοστάσιο σε ψηφιακή μορφή, γεγονός, το οποίο θα μειώσει τον χρόνο παραγωγής της πρώτης σειράς των νέων ελαστικών κατά το ήμισυ.

Advertisement

Η ψηφιοποίηση θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής της Bridgestone, επιτρέποντας την έξυπνη συντήρηση των εγκαταστάσεων των εργοστασίων. Θα χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση δεδομένων και την πρόβλεψη πιθανών βλαβών στα μηχανήματα. Το σύστημα θα μετρήσει και θα αναλύσει βασικές παραμέτρους του μηχανήματος με τη βοήθεια αισθητήρων και θα προτείνει αυτομάτως συντήρηση για την αποφυγή δαπανηρών δυσλειτουργιών. Αυτή η νέα διαδικασία θα βοηθήσει επίσης στη βελτιστοποίηση του προγραμματισμού των κύκλων συντήρησης.  Οι επενδύσεις στο Έξυπνο Εργοστάσιο θα συμβάλλουν επίσης στη μείωση των αποβλήτων που παράγονται από την Bridgestone EMEA σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μια ροή δεδομένων σχετικά με την απόδοση της παραγωγής θα αποστέλλεται σε μία cloud βάση δεδομένων, όπου ένας αλγόριθμος αποτελεσμάτων θα αναζητήσει τις συνδέσεις μεταξύ των παραμέτρων παραγωγής και των χαρακτηριστικών των κατασκευασμένων ελαστικών. Τα αποτελέσματα θα προωθούνται αυτόματα στις ομάδες των τοπικών ομάδων, οι οποίες μπορούν αμέσως να αναλάβουν δράση και να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των απορρίψεων στην φάση της παραγωγής.

Τέλος, οι διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας των εργοστασιακών μονάδων της Bridgestone θα απλοποιηθούν επίσης σημαντικά. Η εισαγωγή τεχνολογίας έξυπνων υλικών θα σημαίνει ότι οι ειδικοί των εργοστασίων θα μπορούν να παρακολουθήσουν ψηφιακά και να διαχειριστούν τη διαδρομή των προετοιμασμένων υλικών και των ημιτελών προϊόντων εντός εργοστασίου. Αυτό θα απλοποιήσει δραστικά τον προγραμματισμό της παραγωγής και τις διοικητικές διαδικασίες, από την ανάμειξη των υλικών μέχρι την αποθήκευση.

Advertisement

Η Bridgestone EMEA ετοιμάζεται για το μέλλον

Αυτή η επένδυση ύψους 36 εκατ. ευρώ έρχεται μετά την επιτυχία των προηγούμενων πρωτοβουλιών της Bridgestone για ψηφιοποίηση της διαδικασίας παραγωγής ελαστικών, όπως η χρήση του συστήματος EXAMATION. Το σύστημα EXAMATION είναι μία τεχνολογία της Bridgestone με βάση την τεχνητή νοημοσύνη για κατασκευές υψηλής παραγωγικότητας, η οποία μετράει και ελέγχει τις παραμέτρους ποιότητας των ελαστικών σε 480 σημεία – συλλέγοντας δεδομένα ύψους 700 MB ανά ελαστικό.

Οι επενδύσεις θα συμβαδίζουν με την κατάρτιση των χειριστών των εργοστασίων, ώστε να τελειοποιηθούν στον ορθό χειρισμό των τελευταίων ψηφιακών τεχνολογιών προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη δυναμική των επενδύσεων. Οι πίνακες ελέγχου και οι πληροφορίες που παρέχονται από το έξυπνο εργοστάσιο, θα επιτρέψουν την καλύτερη διαχείριση και την βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής, με τελικό αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αυτονομία και την ικανοποίηση από την εργασία.

Advertisement

Ο Adolfo Llorens, Αντιπρόεδρος Κατασκευαστικού κλάδου της Bridgestone EMEA, δήλωσε: “Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έξυπνου εργοστασίου θα προχωρήσει πολύ στην προετοιμασία της Bridgestone EMEA για το μέλλον. Όχι μόνο οι διαδικασίες μας θα γίνουν πιο αποτελεσματικές και πιο βιώσιμες, αλλά θα οδηγήσουν επίσης σε καλύτερα προϊόντα. Για παράδειγμα, οι ψηφιακές μηχανές που θα χρησιμοποιήσουμε εφαρμόζουν αλγόριθμους που ελέγχουν τις παραμέτρους ποιότητας των ελαστικών που παράγονται για να βελτιώσουν την ομαλότητα της ποιότητας κατά 15 τοις εκατό. Στ’ αλήθεια ανυπομονώ να δω πως θα εξελίσσεται αυτό το έργο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.”