Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Υγραέριο στο αυτοκίνητο: Η σίγουρη λύση για μέγιστη οικονομία

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υγραέριο στο αυτοκίνητο: Η σίγουρη λύση για μέγιστη οικονομία

Car Gadget

Υγραέριο στο αυτοκίνητο: Η σίγουρη λύση για μέγιστη οικονομία

Car Gadget

Πόσο συμφέρει η εγκατάσταση υγραερίου και τι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; Όλες οι απαντήσεις και οι αξιόπιστες προτάσεις στο παρακάτω αφιέρωμα.

Advertisement
Advertisement

Η αύξηση των πάγιων εξόδων ενός αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με τις αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων καθιστά το υγραέριο ως την πιο συμφέρουσα λύση. Και αυτό γιατί έτσι μόνο μπορείς να κρατήσεις το αυτοκίνητό σου και να επιτύχεις μείωση του κόστους μετακίνησης έως και 50%. Ωστόσο, για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε ορισμένα σημεία.

Το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να έχει υπόψιν του όποιος προχωρήσει στην τοποθέτηση υγραερίου στο αυτοκίνητό του, είναι ότι πρόκειται ουσιαστικά για μετατροπή. Και αυτό σημαίνει ότι για τη σωστή και χωρίς προβλήματα λειτουργία της, παίζει μεγάλο ρόλο τόσο ο τεχνικός που θα τοποθετήσει το κιτ υγραεριοκίνησης (οπωσδήποτε να είναι αδειοδοτημένος!), όσο και η ποιότητα του ίδιου του κιτ, καθώς και η συμβατότητά του με τον κινητήρα του αυτοκινήτου μας.

– Στη χώρα μας έχουν παρατηρηθεί πολλά φαινόμενα τοποθέτησης κιτ υγραεριοκίνησης αμφιβόλου ποιότητας (από Κίνα, Βουλγαρία κ.λπ.), που δημιουργούν πολλά προβλήματα έπειτα στον κινητήρα. Επιλέξτε ένα επώνυμο προϊόν με τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Advertisement
Advertisement

– Επιλέξτε έναν αξιόπιστο εγκαταστάτη που θα σας προσφέρει όλο το πλέγμα υπηρεσιών.

– Ο κινητήρας του αυτοκινήτου που θα γίνει η μετατροπή του υγραερίου θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση – εξ ου και ο εγκαταστάτης πριν τοποθετήσει το κιτ υγραεριοκίνησης θα πρέπει να κάνει όλους τους ελέγχους που απαιτούνται, ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον.

-Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η συντήρηση του συστήματος υγραεριοκίνησης, η οποία πρέπει να γίνεται πιο σχολαστικά μετά την εγκατάσταση του υγραερίου, ενώ  και το σύστημα LPG απαιτεί ξεχωριστό service. Μεγάλη λοιπόν προσοχή θα πρέπει να δώσει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στην τήρηση των διαστημάτων συντήρησης, ενώ είναι δεδομένο ότι και σε αυτό το πεδίο το ρόλο του παίζει και το συνεργείο-μηχανικός που θα γίνει ο έλεγχος.

Advertisement

Advertisement

 

Πόση οικονομία έχω με το υγραέριο;

Η χρήση του υγραερίου ως καύσιμο είναι δεδομένο ότι προσφέρει σημαντική οικονομία σε σχέση με ένα παλαιότερο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, λόγω της χαμηλής τιμής του LPG στο πρατήριο. Ιδίως εάν το αυτοκίνητο έχει έναν υψηλού κυβισμού κινητήρα (μπορεί να φτάσει έως και το 50%). Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης ενός 2λιτρου SUV που επιλέγει να τοποθετήσει υγραέριο, θα δει την κατανάλωσή του με το υγραέριο να αυξάνεται κατά 20% και το αυτοκίνητό του θα καίει 12 λτ./100 χλμ., από 10 λτ./100 χλμ. με τη βενζίνη. Όμως με βάση την τιμή του LPG (0,83 ευρώ/λτ.) και της βενζίνης (1,552 ευρώ/λτ.) το κόστος της κατανάλωσης με το υγραέριο θα μειωθεί στα 10 ευρώ/100 χλμ. αντί 15,5 ευρώ/100 χλμ. με τη βενζίνη.

Advertisement

Autogas Tsopelogiannis: Με εμπειρία που ξεπερνά τα 30 χρόνια

Η Autogas Tsopelogiannis, όντας απόλυτα σίγουρη για την ποιότητα των εργασιών και των προϊόντων της, πρωτοπορεί, δίνοντας μοναδικές εγγυήσεις, τόσο για τα συστήματα υγραερίου και φυσικού αερίου που εγκαθιστά, όσο και για τις υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της έως δεκαπέντε χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα. Η εγγύηση ισχύει με ελάχιστη διάρκειά τα 5 έτη, ανεξαρτήτως παλαιότητας και διανυθέντων χιλιομέτρων.  Αναλυτικότερα, τα μέρη που καλύπτει η εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα είναι τα εξής: Κυλινδοκεφαλή, Ζύγοθρα, Υδραυλικά ωστήρια, Ελατήρια, Βαλβίδες Εισαγωγής, Βαλβίδες Εξαγωγής, Έδρες Βαλβίδων Εισαγωγής, Έδρες Βαλβίδων Εξαγωγής, Οδηγοί Βαλβίδων, Εκκεντροφόρος, Φλάντζα Κεφαλής, Φλάντζα Καπακιού Βαλβίδων, Κουζινέτα, Μπεκ βενζίνης, Έμβολα, Μπιέλες, Πύροι, Ασφάλειες, Στροφαλοφόρος, Αντριτριβικές ροδέλες, Δακτυλίδια & Σφόνδυλοι.

Η εγγύηση ισχύει ανεξάρτητα από το αν τα προβλεπόμενα, από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, μηχανολογικά service θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο After Sales Service της Autogas Tsopelogiannis ή σε άλλο συνεργείο.

Δείτε εδώ περισσότερα 

 

ECOΚΙΝΗΣΗ: Υγραεριοκίνηση με εγγύηση 3 ετών για τον κινητήρα

Η εταιρεία ECOΚΙΝΗΣΗ σας προτείνει το κατάλληλο σύστημα για το αυτοκίνητο σας, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη συλλογή προϊόντων, έτσι ώστε να πετύχετε μια σωστή αναλογία απόσβεσης-τιμής. LANDIRENZO – LOVATO – EMMEGAS – OMVL –BRC-EL GAZ-Europe Gaz είναι τα εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία και στα οποία οι τεχνικοί έχουν εκπαιδευτεί, μετά από πολύωρα σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

Χωρίς επιπλέον χρεώσεις, ανεξαρτήτων χιλιομέτρων και χρονολογίας αυτοκινήτου, παρέχει 3 Χρόνια Εγγύηση για τον Κινητήρα σας από την ημερομηνία τοποθέτησης του συστήματος υγραεριοκίνησης και όχι από την ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του οχήματος. Έτσι τώρα θα μπορείτε να απολαύσετε την οικονομία της υγραεριοκίνησης (LPG) ξένοιαστα, απαλλαγμένοι από το άγχος πιθανών προβλημάτων. Οι τεχνικοί της ECOΚΙΝΗΣΗ μπορούν αναλάβουν και τον τομέα της τακτικής συντήρησης του αυτοκινήτου σας.

Δείτε εδώ πόσα θα κερδίσετε το χρόνο

 

Coral Gas: Προέχει η ποιότητα του καυσίμου

Η οικονομία από τη χρήση του υγραερίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ποιότητα καυσίμου. Δηλαδή από το πρατήριο που επιλέγουμε. Το συγκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τον πλέον ιδανικό τρόπο, μέσω του μοριακού ιχνηθέτη.

Ο μοριακός ιχνηθέτης έρχεται να προστεθεί στο έργο που έχουν αναλάβει και εκτελούν οι κινητές μονάδες της Coral Gas, οι οποίες πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους στα πρατήρια διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ποσότητα του υγραερίου κίνησης. Εισάγεται στο υγραέριο κίνησης, στην υγρή συμπιεσμένη φάση του, σε απειροελάχιστες ποσότητες (χιλιοστόγραμμα/ανά κυβικό μέτρο, PPB) και δεν ανιχνεύεται παρά μόνο με ειξειδικευμένα όργανα, ούτε μπορεί να αφαιρεθεί και να παραμορφωθεί, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ταυτοποίηση των καυσίμων μας με εξαιρετική ακρίβεια. Η μοριακή ιχνηθέτηση είναι προϊόν αποκλειστικής συνεργασίας της Coral Gas με την Authentix (USA). Η Authentix σε συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και κυβερνητικούς φορείς έχει ελέγξει αποτελεσματικά τη διακίνηση καυσίμων προστατεύοντας καταναλωτές και φορολογούμενους από λαθροχειρίες.

Τα χαρακτηριστικά του μοριακού ιχνηθέτη είναι ότι:
•Εισάγεται στο υγραέριο σε απειροελάχιστες ποσότητες και ανιχνεύεται μόνο από εξειδικευμένο εξοπλισμό.
•Ανιχνεύει μεταβολές στη σύσταση του υγραερίου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.
•Χρησιμοποιείται χωρίς να επηρεάζει καμία από τις φυσικές ή χημικές ιδιότητες του υγραερίου, είναι απολύτως ασφαλής και εγκεκριμένος για όλους τους κινητήρες.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά σε όλα τα πρατήρια με το σήμα Coral Gas από τις κινητές μονάδες Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου Πρατηρίων, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα µε τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001 και η πιστοποίηση αυτή φέρει την υπογραφή του ανεξάρτητου, διεθνώς αναγνωρισμένου, φορέα πιστοποιήσεων ποιότητας BUREAU VERITAS.

Δείτε εδώ περισσότερα για τους ελέγχους στο υγραέριο