Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Η Mercedes αναβαθμίζει την αυτόνομη τεχνολογία

Ελλάδα 5:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes αναβαθμίζει την αυτόνομη τεχνολογία

Car Gadget

Η Mercedes αναβαθμίζει την αυτόνομη τεχνολογία

Car Gadget

Οι χωρισμοί είναι συνήθως δύσκολοι, αλλά η Mercedes δεν έχασε χρόνο να συνάψει συνεργασία με τη NVIDIA σε χρόνο λιγότερο από μια εβδομάδα, μετά το διαζύγιο στην εταιρική σχέση με τη BMW που αφορούσε την αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της νέας εταιρικής σχέσης, η Mercedes και η NVIDIA θα δημιουργήσουν ένα «επαναστατικό σύστημα που αποτελείται από μια νέα υπολογιστική μονάδα AI», το οποίο θα κυκλοφορήσει σε όλη τη γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας από το 2024.

Αν και δεν ακούγεται πολύ συναρπαστικό, το νέο σύστημα θα επιτρέψει στα μελλοντικά μοντέλα να αναβαθμιστούν από την άποψη της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης. Αυτό αντικατοπτρίζει την προσέγγιση στη Tesla καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προσθέτει τακτικά νέα αυτόνομα χαρακτηριστικά οδήγησης στα υπάρχοντα μοντέλα της.

Συγκεκριμένα, η Tesla κυκλοφόρησε τη λειτουργία Smart Summon πέρυσι με μικτά αποτελέσματα.
Πιθανότατα θα έχουμε περισσότερα τους επόμενους μήνες, αλλά οι δύο εταιρείες το περιέγραψαν ως «νέα αρχιτεκτονική που καθορίζεται από το λογισμικό» και βασίζεται στην πλατφόρμα DRIVE της NVIDIA. Συνέχισαν να λένε ότι θα τους επιτρέψει να προσφέρουν “state-of-the-art αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης”, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποίησης “τακτικών δρομολογίων από διεύθυνση σε διεύθυνση”.

Advertisement
Advertisement

Θα υπάρχουν επίσης «πολλές μελλοντικές εφαρμογές ασφάλειας και ευκολίας» και οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν και να προσθέτουν νέες δυνατότητες με την πάροδο του χρόνου χάρη στις ενημερώσεις λογισμικού over-the-air. Η Mercedes ανέφερε επίσης τις συνδρομητικές υπηρεσίες, οπότε φαίνεται ότι ορισμένες αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης ενδέχεται να απαιτούν ετήσια χρέωση.

Οι εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού αυτόνομη κίνηση οχημάτων που εμπίπτουν στις κατηγορίες Level 2 και Level 3 που ορίζονται από το SAE International. Θα συνεργαστούν επίσης με αυτόνομα συστήματα στάθμευσης που φτάνουν μέχρι το Level 4. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Daimler, Ola Källenius, «Αυτή η νέα πλατφόρμα θα γίνει ένα αποτελεσματικό λογισμικό σύστημα στα μελλοντικά μας οχήματα». Και συνέχισε, «Η πλατφόρμα AI της NVIDIA θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την πορεία μας προς την αυτόνομη οδήγηση. Αυτές οι νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις θα ληφθούν από το cloud, βελτιώνοντας την ασφάλεια, επεκτείνοντας τη χαρά της ιδιοκτησίας για όλους τους πελάτες της Mercedes-Benz”.