Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

H Skoda σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις του χειμώνα

Ελλάδα 5:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Skoda σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις του χειμώνα

Car Gadget

H Skoda σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις του χειμώνα

Car Gadget

Η τσεχική εταιρεία τοποθετεί στα μοντέλα της κάποιες έξυπνες τεχνολογίες που επιτρέπουν το γρήγορο ξεπάγωμα των παραθύρων και διατηρούν ζεστούς τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Απρόσκοπτη ορατότητα στους οδηγούς προσφέρει η Skoda, αποτρέποντας το θόλωμα των παραθύρων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Για δεκαετίες , τα αυτοκίνητα ενσωμάτωναν αποκλειστικά ένα θερμαινόμενο πίσω παράθυρο, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν θερμαινόμενοι πλευρικοί καθρέπτες και θερμαινόμενα ακροφύσια υαλοκαθαριστήρων. Σήμερα, η Skoda διαθέτει ακόμα περισσότερη τεχνογνωσία, για περαιτέρω βελτίωση της ορατότητας.

Αναλυτικότερα, στο παρμπρίζ τόσο του Scala όσο και του Kamiq έχουν τοποθετηθεί κάποιες σχεδόν αόρατες θερμαινόμενες ίνες, οι οποίες μπορούν να λιώσουν ένα στρώμα πάγου… εν ριπή οφθαλμού. Όσον αφορά το Karoq και τα μοντέλα που ανήκουν… στα ανώτερα στρώματα της γκάμας, η διαδικασία ξεπαγώματος διενεργείται από μια απόλυτα αόρατη ταινία, τοποθετημένη στο παρμπρίζ.

Advertisement
Advertisement

Skoda Octavia

Επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα

Επιπροσθέτως, η Skoda μεριμνά για τους επιβάτες των μοντέλων της, κρατώντας τους ανά πάσα στιγμή ζεστούς. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρεται θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ενώ στο Karoq διατίθεται προαιρετικά ένας θερμαντήρας.

Advertisement

Πριν ακόμη εκκινήσει η διαδικασία οδήγησης, η συσκευή θερμαίνει το εσωτερικό, παράγοντας μια ιδανική θερμοκρασία και λιώνει τον πάγο στα παράθυρα. Παράλληλα, προθερμαίνεται και η μηχανή, μ’ αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση καυσίμου.

Σημειώνεται πως οι θερμαντήρες της εταιρείας μπορούν να ενεργοποιηθούν από απόσταση μέσω της εφαρμογής MySkoda.

Advertisement

Αναφορικά με τους κατόχους των εξηλεκτρισμένων μοντέλων που ανήκουν στην οικογένεια “iV”, αυτοί έχουν τη δυνατότητα να προθερμάνουν το εσωτερικό, ενόσω το όχημα φορτίζει. Η διαδικασία σηματοδοτείται μέσω της εφαρμογής MySkoda. Σημειώνεται πως η παραγόμενη θερμότητα δεν προέρχεται από την μπαταρία ιόντων λιθίου, γεγονός που σημαίνει πως διατηρείται η εκάστοτε αυτονομία. Οι ιδιοκτήτες του Enyaq iV μπορούν να επωφεληθούν επίσης από μια προαιρετική αντλία θερμότητας

Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε η απαιτούμενη παραγόμενη θερμότητα να είναι λιγότερη από εκείνη που χρειάζεται ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται η αντλία θερμότητας, η οποία λειτουργεί σαν ένα απλό σύστημα κλιματισμού, αλλά με διαφορετική αρχή λειτουργίας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

newsautoChoice: Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελληνική αγορά

Τα 5 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς

Ιδού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Made in… Greece