Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Τα πιο εντυπωσιακά κλειδιά αυτοκινήτου (+vid)

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πιο εντυπωσιακά κλειδιά αυτοκινήτου (+vid)

Car Gadget

Τα πιο εντυπωσιακά κλειδιά αυτοκινήτου (+vid)

Car Gadget

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζεται για τη νέα γενιά smart touch keys. Πρόκειται για μια Concept ιδέα που έχει γίνει πραγματικότητα και δίνει την ευκαιρία στους κατόχους υπέρ-πολυτελών αυτοκινήτων να έχουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ένα κλειδί, καθώς μπορούν να έχουν τον έλεγχο πολλών ενεργειών του αυτοκινήτου, καθώς και σε ηλεκτρικά αλλά και μηχανικά μέρη. Ας τα ξεψαχνίσουμε όμως λίγο… Του Κώστα Τρακουσέλλη (kt@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όποιος έχει να διαθέσει 300.000$ αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και άνω του 1,000,000$ για αυτοκίνητο, σίγουρα θα τον ενδιέφερε η αγορά ενός υπερσύγχρονου smart key αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ.

Σε γενικές γραμμές τα «έξυπνα» αυτά κλειδιά μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά εμείς θα εστιάσουμε στις λεπτομέρειες/διαφοροποιήσεις μερικών από αυτών.

Advertisement
Advertisement

Το smart key της BMW i8 έχει touch screen οθόνη LCD 2.2 ιντσών, επαναφορτίζεται ασύρματα σε ειδική υποδοχή μπροστά στον μοχλό ταχυτήτων, αλλά και με mini USB. Και έχει ενδείξεις όπως (υπόλοιπο καυσίμου – ώρα – καιρό – service info), επίσης υπάρχει και η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, σε πόρτες και παράθυρα, καθώς και Remote Controle Parking.

Με κάποιες παραπάνω λειτουργίες το έξυπνο κλειδί της σειράς 7 της BMW, είναι εμφανισιακά λίγο πιο εντυπωσιακό. Διαθέτει επιλογή έκτακτης ανάγκης αλλά και remote start stop.

Advertisement

Το smart key της Tesla είναι εξίσου εντυπωσιακό αλλά κερδίζει στην διακριτικότητα, καθώς μοιάζει με μικρό μοντέλο της Tesla, και οι δυνατότητες του είναι remote parking – άνοιγμα κλείσιμο θυρών / καπό / πορτμπαγκάζ και παραθύρων.

Advertisement

Το κλειδί του Koenigsegg είναι άκρως εντυπωσιακό, έχει σχήμα ασπίδας, και είναι στην ευχέρεια του αγοραστή για το πως θα το εμπλουτίσει. Η “απλή μορφή” του κλειδιού (όσο απλή μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος), είναι μία μεγάλη touch screen οθόνη σε σχήμα ασπίδας, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που οι κάτοχοι τους τα έχουν εμπλουτίσει με μεταλλικό περίβλημα και διαμάντια εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement

Οι λειτουργίες του κλειδιού είναι παρόμοιες με τις πιο πάνω, μόνο που εδώ έχουμε και την δυνατότητα ελέγχου του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου.

Η Mercedes έδωσε την επιλογή της αερανάρτησης στο κλειδί αφού όπως θα δείτε και στο βίντεο πιο κάτω με scroll up and down μπορεί ο οδηγός να αλλάξει το ύψος του αυτοκινήτου, την ένταση του ηχοσυστήματος, start & stop κ.α.

Εντυπωσιακό είναι και το κλειδί της LaFerrari. Από την μία μεριά το κλειδί έχει κουμπιά και από την άλλη έχει οθόνη αφής. Με το κλειδί μπορεί ο κάτοχος του αυτοκινήτου να ελέγξει την οροφή. τα αλάρμ, και φυσικά start & stop.

Η Lamborghini έρχεται με το πιο φουτουριστικό κλειδί, διαθέτοντας τεχνολογία “Touch ID” και μοιάζει πολύ με Smartphone. Το κλειδί παρέχει πληροφορίες όπως υπόλοιπο καυσίμου, κατάσταση φρένων, ένδειξη τελευταίου Top Speed, υπόλοιπο μπαταρίας, ώρα κ.λπ.

Ας δούμε μία γενική εικόνα των «έξυπνων” κλειδιών στο παρακάτω Video..