Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Αναγνώριση για το Pirelli P Zero (+video)

Ελλάδα 18:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναγνώριση για το Pirelli P Zero (+video)

Car Gadget

Αναγνώριση για το Pirelli P Zero (+video)

Car Gadget

Το Pirelli P Zero πέτυχε τους καλύτερους χρόνους γύρου, σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα και ταυτόχρονα, έδινε και την απαραίτητη πληροφόρηση (feedback) στον οδηγό. Αυτό συμπέραναν οι συντάκτες γνωστού Αγγλικού περιοδικού σε δοκιμή ελαστικών.

Advertisement
Advertisement

 

Το ελαστικό Pirelli P Zero επικράτησε έναντι κορυφαίων αντιπάλων, σε μία σημαντική δοκιμή ελαστικών που διοργάνωσε γνωστό Αγγλικό το περιοδικό, κάτι που φέρνει το ελαστικό της Pirelli στην κορυφή των ελαστικών υπερυψηλών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια συγκριτικής δοκιμής θερινών ελαστικών, το Βρετανικό έντυπο πήρε τα καλύτερα ελαστικά επιδόσεων που κυκλοφορούν και τα υπέβαλλε σε διεξοδικές δοκιμασίες, όπου το P Zero βρέθηκε αντιμέτωπο με επτά αναγνωρισμένα προϊόντα του ανταγωνισμού.

Οι δοκιμασίες ήταν σχεδιασμένες για την αξιολόγηση βασικών χαρακτηριστικών όπως συμπεριφορά, επιτάχυνση και φρενάρισμα, σε ποικίλες, διαφορετικές συνθήκες, στο στεγνό και στο βρεγμένο. Το τεστ περιλάμβανε αφενός  αντικειμενικές μετρήσεις (σε ελεγχόμενο περιβάλλον) και υποκειμενικές αξιολογήσεις, όπου μία ομάδα έμπειρων οδηγών δοκιμών αξιολόγησε τα ελαστικά με κριτήριο την πληροφόρηση (feedback) και την αίσθηση από την αλληλεπίδραση μεταξύ αυτοκινήτου και δρόμου.

Advertisement

Το Pirelli P Zero ξεχώρισε ως γενικός νικητής της δοκιμής και με διαφορά. «Αποσπώντας την πρώτη θέση σε έξι κατηγορίες, το Pirelli ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό στο βρεγμένο, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις και σε υποκειμενικό επίπεδο».

Η δοκιμή ελαστικών πραγματοποιήθηκε με το τελευταίο P Zero σε διάσταση 18”, μία από τις πιο δημοφιλείς διαστάσεις στη γκάμα ελαστικών επιδόσεων της Pirelli – που θα είναι και η διάμετρος που θα υιοθετεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της FIA με την Pirelli από το 2021 και μετά. Οι διαστάσεις του Pirelli P Zero ξεκινούν από 18” και φτάνουν μέχρι 22”, και εφοδιάζουν μερικά από τα πιο ελκυστικά υπεραυτοκίνητα και hypercars σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Τα ελαστικά P Zero αποτελούν επιλογή των κατασκευαστών για το 50% και πλέον των πολυτελών οχημάτων σε όλο τον κόσμο, ως εξοπλισμός πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ), που σημαίνει ότι πάνω από τα μισά από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο φεύγουν από το εργοστάσιο με ελαστικά Pirelli. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1.100 εγκρίσεις τύπου για το P Zero.

Advertisement