Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλη Κυκλοφορίας: Δίκαιη… αδικία

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλη Κυκλοφορίας: Δίκαιη… αδικία

ΝΕΑ

Τέλη Κυκλοφορίας: Δίκαιη… αδικία

ΝΕΑ

Τέτοια εποχή καλούμαστε να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας. Μία διαδικασία όχι και τόσο ευχάριστη – όπως για κάθε φόρο που πληρώνουμε άλλωστε. Όμως για δείτε και την άλλη πλευρά….

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Ο συγκεκριμένος φόρος που πληρώνουμε είναι ο μικρότερος από όλους τους άλλους. Και όλα αυτά για ένα μέσο που ζούμε με αυτό καθημερινά, μας προστατεύει από το κρύο, μας προσφέρει ασφάλεια -ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες-  μας ανεβάζει την ψυχολογία… Στο κάτω-κάτω βρε αδελφέ είναι το μοναδικό μέσοι που θα μας πάρει μακριά από τους… δυσάρεστους.

Οι περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων, δεν πληρώνουν πάνω από 150€ για τέλη κυκλοφορίας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που πρέπει να πληρώσουν τα υπερδιπλάσια. Τυχεροί οι περισσότεροι που κατάφεραν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο από την 1η Νοεμβρίου του 2010 και μετά, με τα τέλη κυκλοφορίας όλων των νέων αυτοκινήτων να υπολογίζονται με τις εκπομπές ρύπων C02. Άτυχοι όλοι όσοι δεν μπορούν να αλλάξουν αυτοκίνητο και πληρώνουν με βάση τα κυβικά του κινητήρα του (από 31/10/2010 και πίσω).

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα όλοι θέλουν να έχουν ένα πιο καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά οι περισσότεροι Ελληνες δεν μπορούν να το αποκτήσουν, ή -αν θέλετε φοβούνται στο να μπουν στη διαδικασία να βγάλουν τα χρήματα που έχουν φυλάξει στο στρώμα και να πάρουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Αυτό το αναφέρω γιατί σήμερα, το 70% των αυτοκινήτων που πωλούνται στη λιανική είναι μετρητοίς, εν μέσω capital controls των Τσίπρα, Βαρουφάκη (για να μην ξεχνιόμαστε).

Οι περισσότεροι λοιπόν αναγκάζονται να κρατήσουν το παλιό αυτοκίνητο, γιατί δεν μπορούν οικονομικά να το αντικαταστήσουν με καινούργιο. Πόσο ΑΔΙΚΟ όμως είναι αυτοί, να πληρώνουν υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας από τους άλλους που κατάφεραν να πάρουν ένα πιο καινούργιο.

Από την άλλη τα τέλη κυκλοφορίας έχουν στηθεί με βάση την Παγκόσμια τακτική «ο ρυπαίνων πληρώνει». Πόσο ΔΙΚΑΙΟ λοιπόν είναι αυτός που έβαλε τα χρήματά του για να πάρει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, επιβαρύνοντας πολύ λιγότερο την ατμόσφαιρά και τον αέρα που αναπνέει ο ίδιος, τα παιδιά του και τα παιδιά του δίπλα του, να πληρώνει λιγότερο από αυτόν που ρυπαίνει περισσότερο με το παλιό…

Advertisement

Σημεία των… Ελληνικών καιρών, θα μου πείτε, όμως πρέπει να αποφασίσουμε: ή ακολουθούμε τις πολιτικές των υπολοίπων -προηγμένων- χωρών για την προστασία της ατμόσφαιρας μας κλπ, ή κλείνουμε τα σύνορα, τα μάτια και τα αυτιά, και γινόμαστε η σύγχρονη Αλβανία του αριστερού δικτάτορα Χότζα…

 

Advertisement