Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όταν έχεις τα… b@lls αποχωρείς με ψηλά το κεφάλι

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όταν έχεις τα… b@lls αποχωρείς με ψηλά το κεφάλι

ΝΕΑ

Όταν έχεις τα… b@lls αποχωρείς με ψηλά το κεφάλι

ΝΕΑ

Οσο και σοκαριστική -για τους λάτρεις της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού- είναι η απόφαση του νέου, Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula1, να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αναμφίβολα κρίνεται ως μία κίνηση – μάθημα για όλους μας…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Ο 31χρονος Γερμανός την Κυριακή 28/11 έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στον Παγκόσμιο αθλητισμό, και την Παρασκευή, με χαμόγελο και περίσσια αξιοπρέπεια, ανακοίνωσε ότι «κρεμάει» τα γάντια του. Τα πραγματικά αίτια αυτής της απόφασης τα ξέρει μόνο ο ίδιος και ίσως και η οικογένειά του.

Αυτός μόνο ξέρει τι ένιωθε στο σώμα του, όταν κατά την υπερπροσπάθεια της κατάκτησης ενός παγκόσμιου τίτλου, υπέβαλε το κορμί του σε καταπονήσεις που λίγοι μπορούν να αντέξουν. Και στο κάτω, κάτω δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές. Η μαγκιά όμως είναι να το δεχτείς αυτό και μάλιστα δημοσίως.

Advertisement
Advertisement

Ο Rosberg πιθανότατα δεν είναι τόσο αθλητής, όσο ο Hamilton. Οι μάχες που είχαν οι δυο τους, τόσο στις πίστες, όσο και εκτός αυτών -και σε ψυχολογικό επίπεδο- ήταν συγκλονιστικές και ίσως μη ανεκτές για τον Γερμανό.

Θέλετε να το δούμε και από μία άλλη πτυχή; Ο Nico είναι ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στα πλούτη, μέσα στην άνεση. Αντιθέτως με τον Lewis, του οποίου την οικογένειά μόνο εύπορη δε τη λες. Ο ένας πρωταθλητής έχει μεγαλώσει με τις στερήσεις των επιθυμιών του (και ως παιδί), ο άλλος τα είχε όλα. Είναι φυσικό λοιπόν ο ένας να έχει μάθει να ανταπεξέρχεται στην πίεση, περισσότερο από τον άλλον.

Όλα αυτά, λίγο-πολύ είναι αυτονόητα. Το θέμα είναι πως ο Rosberg στο απόγειο της καριέρας του, είχε το σθένος, τον ανδρισμό αν θέλετε, να βάλει τέλος.
Τη στιγμή που θα του απλώνονταν στα πόδια δόξα και πλούτη, αυτός έριξε αυλαία. Την κατάλληλη στιγμή για αυτόν. Τώρα που κατέκτησε την… κορυφή του βουνού.

Advertisement

Γιατί το ξέρει καλά, πως μόνο έτσι θα παραμείνει για πάντα εκεί. Στην κορυφή!

 

Advertisement