Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μοιραίοι και κοιμώμενοι, κόβουν πίτες

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μοιραίοι και κοιμώμενοι, κόβουν πίτες

ΝΕΑ

Μοιραίοι και κοιμώμενοι, κόβουν πίτες

ΝΕΑ

Τι και αν γκρεμίζεται μία ολόκληρη αγορά. Τι και αν ήδη έχουν αρχίσει οι περικοπές και οι απολύσεις; Τι και αν μεγάλες εταιρείες σκέφτονται ακόμα και να αποχωρήσουν επιχειρηματικά από τη χώρα; Η κυβέρνηση… αγρόν ηγόραζε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Υπόσχεται μεν, δεν προκάμει δε να ασχοληθεί με χαμένες θέσεις εργασίας και χαμένα δημοσιονομικά έσοδα.

Την έκφραση «… πρέπει να φύγω τώρα γιατί κόβουμε μία πιτούλα εδώ οι συνάδελφοι στον δεύτερο όροφο…» την έχουν ακούσει ουκ ολίγα στελέχη αγορών, από ανθρώπους του Υπουργείου Οικονομικών, εν μέσω συναντήσεων. Και η ζωή συνεχίζεται σε ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ…

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την αγορά αυτοκινήτου, ο εγκλωβισμός χιλιάδων πολιτών που θέλουν να αλλάξουν αυτοκίνητο, αλλά περιμένουν μήπως και ανανεωθεί -έστω για λίγο- η απόσυρση και γλιτώσουν κάποια χρήματα, συνεχίζεται.

Η αγορά αυτοκινήτου έχει παγώσει εντελώς, με τα χαμένα δημοσιονομικά έσοδα να έχουν ήδη αγγίξει τα 30 εκατομμύρια ευρώ τις τελευταίες 60 ημέρες, ΜΟΝΟ από τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Ηδη κάποιες εταιρείες που επιχειρούν στον κλάδο ετοιμάζονται να προβούν σε μειώσεις στις ώρες εργασίας των εργαζομένων τους (και τις αποδοχές τους βέβαια), ως πρώτο μέτρο εξοικονόμησης, ενώ αν η Κυβέρνηση συνεχίσει να κόβει… πίτες, αντί να αντιδράσει δραστικά στην επικείμενη καταστροφή, θα ακολουθήσουν και οι απολύσεις.

Advertisement

Σημειώστε πως ο συγκεκριμένος κλάδος ήταν από τους πιο υγιείς στην Ελλάδα, προσφέροντας στο Ελληνικό κράτος τεράστια έσοδα από την φορολογία. Παράλληλα επηρεάζει μόλις 2 με 3% το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών -αφού ακόμα και τις καλές εποχές, δεν έχει τους όγκους εισαγωγής του πετρελαίου, ούτε των τροφίμων που εισάγουμε.

Εν μέσω κρίσης λοιπόν χάθηκαν σχεδόν 40.000 θέσεις εργασίας, με την λαίλαπα των απολύσεων να σταματάει στα μέσα του 2013. Πλέον με την κυβέρνηση να μην.. προκάμει, ο εφιάλτης εμφανίστηκε και πάλι.

Advertisement

Το αισιόδοξο είναι ότι τελειώνουν οι πίτες, λόγω εποχικότητας!