Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φύση και… παρά φύσιν

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φύση και… παρά φύσιν

ΝΕΑ

Φύση και… παρά φύσιν

ΝΕΑ

«Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί μήτε μάτην», είπε ο Αριστοτέλης και δεν μπορούμε παρά να το αποδεχτούμε απόλυτα. Γιατί η φύση και ο Θεός δεν κάνουν τίποτε άσκοπα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Ενα αρχαιοελληνικό γνωμικό που σίγουρα μας αρέσει όταν αναφερόμαστε στην ανδρική φύση. Γιατί η επιστήμη έχει αναλύσει και αυτή τη φύση, ενώ δεν έχει ολοκληρώσει μάλλον με τη γυναικεία, καθώς, όπως λένε και οι παλιοί, «άβυσσος η καρδιά / η ψυχή (και κατά προέκταση) / η φύση της γυναίκας». Σε ό,τι αφορά πάντως εμάς, τους άνδρες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και απολύτως χαρτογραφημένα.

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Κονκόρντια στο Μόντρεαλ του Καναδά, ο δεδομένος ενθουσιασμός που προκαλεί στον άνδρα η γρήγορη οδήγηση ενός σπορ αυτοκινήτου αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό του. Μάλιστα όταν αυτό γίνεται υπό τη θέαση ωραίων γυναικών, τότε η ορμόνη εκρήγνυται στο διπλάσιο!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, λοιπόν, τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής αιτιολογούν πολλές από τις ανώριμες -και πολλές φορές επικίνδυνες- συμπεριφορές ανδρών οδηγών στον δρόμο. Παράλληλα εξηγεί γιατί ο άνδρας μέσης ηλικίας (50+) επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει ένα σπορ, γρήγορο αυτοκίνητο: μα, για να τον βλέπουν και να τον θαυμάζουν οι γυναίκες!

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, αιτιολογεί και γιατί οι άνδρες τρέχουν και συμπεριφέρονται σαν ραλίστες στους δημόσιους δρόμους. Η ανάγκη αύξησης της τεστοστερόνης τα προκαλεί όλα αυτά. Το ίδιο συμβαίνει ορμονικά και όταν ένας άνδρας μέσης ηλικίας κάνει δεσμό με μικρότερη γυναίκα. Οταν μάλιστα αυτό συνδυαστεί και με ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ο οργανισμός του είναι σε επίπεδα… οργασμού! Σημειώστε, δε, ότι τη μεγαλύτερη ανάγκη για τεστοστερόνη έχουν άνδρες μέσης ηλικίας, που είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά.

Η φύση, λοιπόν, μας οδηγεί στα γρήγορα, σπορ αυτοκίνητα και στις μικρούλες, και αυτό εξηγεί πολλές από τις συμπεριφορές που είχαν και έχουν οι άνδρες. Η φύση το προστάζει. Κοινώς, η ανάγκη ενός παντρεμένου με παιδιά, ηλικίας πάνω κάτω 50 ετών, να επιλέξει ένα ευρύχωρο, μεγάλο -και συνήθως αργό- αυτοκίνητο είναι… παρά φύσιν.

Ενα… φυσιολατρικό site!
Σε ό,τι αφορά το newsauto.gr, πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι πρόκειται για ένα… φυσιολατρικό, ανδρικό-αυτοκινητικό ηλεκτρονικό περιοδικό.
Δεν είναι όμως έτσι. Οι γυναίκες πλέον σε μεγάλο ποσοστό αποφασίζουν μόνες τους για το αυτοκίνητο που θέλουν να περνούν μέσα του τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Σαφώς συμβουλεύονται έναν άντρα, ο οποίος -ίσως- ξέρει λίγα πράγματα παραπάνω, όμως μόνες τους, αυτόνομα και ελεύθερα, αποφασίζουν το επόμενο αυτοκίνητό τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τα δυναμικά τμήματα marketing των αυτοκινητοβιομηχανιών -που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν αγοραστικές ανάγκες- πλέον χαράσσουν στρατηγική και για το γυναικείο κοινό.Το newsauto.gr, που πλέον είναι το No1 σε επισκέψεις, site αυτοκινήτου της χώρας, σχεδιαστεί για να ξεφυλλίζεται καθημερινά απ’ όλους.

Advertisement

Παράλληλα και πέρα από τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων -κάτι που έτσι κι αλλιώς το κάνουν όλοι-, ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο θέλοντας να… γεννήσουμε νέες εμπειρίες. Παράλληλα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και σε αυτόν που τα ξεκίνησε όλα αυτά. Αυτόν που κατασκευάζει και εξελίσσει τα αυτοκίνητα και τις μηχανές: ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Γιατί, στην τελική, είναι στη φύση του ανθρώπου η εξέλιξη, όσο και να προσπαθούν κάποιοι να μας το στερήσουν. Ωστόσο, η φύση είναι φύση και, όπως είπαμε στο ξεκίνημα της κουβέντας μας: «Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί μήτε μάτην».

Advertisement

Trakousellis_Takis