Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν πάμε οδηγώντας στο νοσοκομείο!

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν πάμε οδηγώντας στο νοσοκομείο!

ΝΕΑ

Δεν πάμε οδηγώντας στο νοσοκομείο!

ΝΕΑ

Τις τελευταίες μέρες έχει συζητηθεί η αντιπαράθεση μεταξύ ενός τραγουδιστή μ’ ένα δημόσιο λειτουργό, μ’ έναν αστυνομικό. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε όσα έχουν λεχθεί, πέραν του να τονίσω πως όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και σ’ αυτό δεν μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις είτε είσαι τραγουδιστής, είτε αστυνομικός, είτε πυρηνικός φυσικός.

Advertisement
Advertisement

ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Θεωρώ σημαντικό να σταθούμε σ’ ένα σημείο της εν λόγω αντιπαράθεσης που πρέπει να αποδομηθεί εντελώς: «Βιαζόμουν να πάω στο νοσοκομείο γιατί…».

Είναι αδιανόητο, αδιαπραγμάτευτο και δεν επιδέχεται ερμηνείας, ο πολίτης που πρέπει εσπευσμένα να πάει σε νοσοκομείο, ζητά να τον μεταφέρουν: Οικείοι του, ασθενοφόρο, ιδιωτικός γιατρός, ταξί, ότι είναι πρόσφορο, κοντολογίς ζητάει βοήθεια! Tο όργανο της τάξεως, ο αστυνόμος είναι υποχρεωμένος (!) να βοηθήσει στην έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά του πολίτη στο νοσοκομείο. Ακόμη κι αν αισθανθεί κανείς αδιαθεσία οδηγώντας, οφείλει να σταματήσει αμέσως και να ζητήσει βοήθεια.

Advertisement
Advertisement

Σε καμία περίπτωση ενώ ασθενείς, δεν μπαίνεις στο αυτοκίνητο να οδηγήσεις και να κατευθυνθείς προς το νοσοκομείο. Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση που κανείς δεν τον αναφέρει αυτό. Η κρίση και η ικανότητα ενός ανθρώπου που χρήζει ιατρικής βοήθειας δεν του επιτρέπει να οδηγήσει.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό, καθότι πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση που μεταβάλλεται επί το χείρον κάθε στιγμή που περνάει. Ακόμη και την… ανάγκη σου να θες, είναι επικίνδυνο να…αναβάλλεις, ενόσω οδηγάς!
Κλείνοντας και με αφορμή το συμβάν με την ηθοποιό που έτρεχε υπερβολικά και ισχυρίστηκε ότι πήγαινε το παιδί στο γιατρό τονίζουμε: Μεταφορά ασθενούς γίνεται από ασθενοφόρο! Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αναλαμβάνουμε, κινούμαστε σβέλτα αλλά σύννομα και έχοντας συναίσθηση του κινδύνου που εγκυμονεί οιαδήποτε μετακίνηση, πόσο μάλλον ενός ασθενούς. Πιθανόν εδώ να χρειάζεται και νομική αποσαφήνιση του θέματος ώστε να μην μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του, θέτοντας σε κίνδυνο εαυτόν και αλλήλους. Δεν οδηγείς, εάν χρειάζεσαι ιατρική βοήθεια…