Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κυβικά 1000: Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυβικά 1000: Έχει ο καιρός γυρίσματα!

ΝΕΑ

Κυβικά 1000: Έχει ο καιρός γυρίσματα!

ΝΕΑ

Και ο Θεός αγάπησε ξαφνικά τα «χιλιάρια». Όπου Θεός, αντικαταστήστε με «Έλληνας». Οι λόγοι πολλοί, αλλά οι σημαντικότεροι εντοπίζονται στα φοβικά σύνδρομα που ενίοτε σπείρει ασύστολα στην κοινωνία η ελληνική κυβέρνηση, όταν απεικονίζει στη φορολογική διόπτρα της τα αυτοκίνητα, και δη αυτά με μεσαίο-μεγάλο κυβισμό.Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη αιτία της «μπομπιρολαγνείας» στους κινητήρες έγκειται στην τιμή της βενζίνης. Ακόμη και οι πλέον υπερήφανοι χρήστες, φαίνεται να συνειδητοποιούν, έστω και αργά, πόσο μεγάλη ανοησία πράττουν όταν κάνουν πλούσιο τον συνοικιακό πρατηριούχο καυσίμων προκειμένου να διανύσουν μια αστική διαδρομή με το γαλαζοαίματο τετράτροχό τους.

1000aris kinitiras

Δεν είναι καιρός για πρίγκιπες. Μην σας κάνει λοιπόν εντύπωση την επόμενη φορά που θα δείτε τον κουστουμαρισμένο χαρτογιακά γιάπη να στριμώχνει την πληθωρική μορφή του στο σύγχρονο λιλιπούτειο όχημα. Ναι, αυτό που σε άλλες εποχές το σνόμπαρε αφού του θύμιζε δραπέτη από καρτούν.

Advertisement
Advertisement

Εννοείται πως δεν λησμονούμε τη σύγχρονη τεχνολογία που τείνει να πετάξει τα πολλά κυβικά στον κάλαθο των αχρήστων και να τοποθετήσει το φωτοστέφανο λόγω και των χαμηλών ρύπων στα σύνολα του ενός λίτρου. Τα τελευταία τοποθετούνται πλέον και σε μεγαλόσχημα αυτοκίνητα, αφού οι ικανότητες του εκπλήσσουν και τους πλέον δύσπιστους.