Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H νέα… γόμα της Pirelli

Ελλάδα 0:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα… γόμα της Pirelli

ΝΕΑ

H νέα… γόμα της Pirelli

ΝΕΑ

Ένας παράγοντας που αναμένεται φέτος να παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1, είναι αναμφίβολα τα ελαστικά. Οι νέοι κανονισμοί αλλά και η νέα Ultra Soft γόμα της Pirelli στοχεύουν στο να ανακατέψουν την τράπουλα και να αυξήσουν το ενδιαφέρον στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Τι γίνεται όμως με την… απαλή σαν δροσοσταλίδα γόμα της φωτογραφίας; Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, τούτο το κείμενο δεν θα σταθεί στα τεχνικά κομμάτια της ζωής (ή της καταστροφής) των τεσσάρων μαύρων σημείων επαφής των μονοθεσίων με το οδόστρωμα.

Πρόκειται για μία γευστική δημιουργία του διακεκριμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου, που μας υποδέχθηκε στο Βαρούκλο στο πλαίσιο εκδήλωσης της Pirelli τις ημέρες των εορτών. Ναι, είπαμε και πράγματα για τα ελαστικά και τα οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει (διαβάστε περισσότερα εδώ) αλλά συμμαζεύοντας το φωτογραφικό μου αρχείο, ένιωσα πως έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη φωτογραφία.

Advertisement
Advertisement

Πατώντας σε σοκολατένια άσφαλτο, το εν λόγω «ελαστικό» ήταν δοκιμαστικής γόμας (δεν έφερε χρωματικά διακριτικά), δεν είχε πτώση στην γευστική απόδοση παρά την αυξημένη θερμοκρασία λειτουργίας, όσες τοπικές παραμορφώσεις κι αν δεχόταν με το πιρούνι δεν γέμιζε το πιάτο με marbles και γενικά διατήρησε τα χαρακτηριστικά του αναλλοίωτα μέχρι τελευταίας μπουκιάς.

Το μοναδικό παράπονο είναι πως το δοκιμάσαμε για έναν μόνο γύρο ενώ στα Grand Prix τα ελαστικά κάνουν από 44 (Σπα, Βέλγιο) και πάνω. Και μεταξύ μας, η εμπειρία αυτή δεν πρέπει να είναι σπριντ αλλά γλυκός μαραθώνιος…

Τέτοιες "γόμες", ούτε ο Paul Hembery δεν ετοιμάζει κύριε Λαζάρου!

Τέτοιες “γόμες”, ούτε ο Paul Hembery δεν ετοιμάζει κύριε Λαζάρου!