Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Καταφύγιο» για καταδικασμένους εμπόρους τα sites πώλησης μεταχειρισμένων ΙΧ

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Καταφύγιο» για καταδικασμένους εμπόρους τα sites πώλησης μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

«Καταφύγιο» για καταδικασμένους εμπόρους τα sites πώλησης μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

Μεγάλες ιστοσελίδες πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων αδιαφορούν για τις καταδίκες των επιτήδειων εμπόρων και συνεχίζουν να τους… «διαφημίζουν»

Advertisement
Advertisement

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Σε… «καταφύγιο» για χιλιάδες επιτήδειους εμπόρους που παραπλανούν ανυποψίαστους έχει μετατραπεί το Διαδίκτυο μέσω των αγγελιών πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς καμία νομοθεσία να τους προστατεύσει ενώ παράλληλα οι επιχειρηματίες στους οποίους οι ιστοσελίδες αγγελιών πώλησης οχημάτων θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του χρήματος.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυδοσίας που επικρατεί στις ιστοσελίδες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτελεί η καταγγελία του κ. Χ.Δ. ο οποίος μέσω αγγελίας στο Διαδίκτυο ανακάλυψε την «ευκαιρία» που νόμιζε ότι θα αποκτήσει αλλά όπως αποδείχθηκε εξελίχθηκε σε εφιάλτης καθώς όχι μόνο αυτοκίνητο δεν υπήρχε αλλά επίσης έχασε και αρκετές χιλιάδες ευρώ που είχε δώσει ως προκαταβολή.

Ωστόσο ο κ. Χ.Δ. είχε την υπομονή αλλά και τα χρήματα και κατάφερε μετά από δύο χρόνια περίπου να καταδικάσει τον επιτήδειο έμπορο χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει εισπράξει τα χρήματα της αποζημίωσης που του ορίζει η δικαστική απόφαση.

Αλλά όπως και να έχει ο εν λόγω καταναλωτής αντιλήφθηκε πως ο καταδικασμένος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εξακολουθεί να διαφημίζει τα αυτοκίνητά του μέσω γνωστών ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων στο Διαδίκτυο εξαπατώντας έτσι και άλλους καταναλωτές.

Advertisement

Χωρίς σκέψη αποφάσισε να επικοινωνήσει με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες με αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ώστε να κατέβουν οι αγγελίες του καταδικασμένου εμπόρου και να μην εξαπατήσει και άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Στην πρώτη επικοινωνία που είχε με στέλεχος κορυφαίας ιστοσελίδας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ενημερώνουν τον κ. Χ.Δ. να στους αποστείλει την καταδικαστική απόφαση για τον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ώστε να διαπιστώσουν και εκείνοι την απάτη και τη συνέχεια να «κατεβάσουν» από το Διαδίκτυο τις αγγελίες του συγκεκριμένου εμπόρου.

Advertisement

Έτσι και έγινε καθώς λίγη ώρα αργότερα το site αγγελιών πώλησης μεταχειρισμένων ΙΧ «κατέβασε» τον συγκεκριμένο καταδικασμένο έμπορο.

Ωστόσο το «κατέβασμα» διήρκησε μόλις λίγες ώρες καθώς ο κ. Χ.Δ. την επόμενη ημέρα αντιλήφθηκε πως το site αγγελιών πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είχε «ανεβάσει» και πάλι τις αγγελίες του καταδικασμένου εμπόρου ΙΧ.

Ο καταναλωτής που έχει καταδικάσει τον έμπορο επιχειρεί και πάλι να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του site αγγελιών πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά κανείς δεν απαντά στις κλήσεις του.

Advertisement

Μετά από επιμονή 3 ημερών ο υπεύθυνος του site απαντά τελικά στο τηλέφωνο και απαντά στον κ. Χ.Δ. σχετικά με τις αγγελίες του επιτήδειου και καταδικασμένου εμπόρου πως δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο…

Όταν ο κ. Δ.Χ. τον ρωτά γιατί τα στελέχη από το site πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δέχεται να χρησιμοποιείται από απατεώνες εκείνος απαντά πως αν έχει πρόβλημα να καταφύγει στη δικαιοσύνη κλείνοντας του κατευθείαν το τηλέφωνο!

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το Διαδίκτυο είναι ένα άμεσο Μέσο Ενημέρωσης που φιλοξενεί ότι μπορεί να φανταστεί κανείς αλλά στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη υπάρχουν σχετικές νομοθεσίες που προστατεύουν τους καταναλωτές.

Στην Ελλάδα αντίθετα το Διαδίκτυο αλλά και κάποιες εταιρείες που φιλοξενούν αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτελούν πεδίο δράσης για επιτήδειους εμπόρους ΙΧ οι οποίοι όπως αποδείχθηκε ακόμη και αν έχουν καταδικαστεί εξακολουθούν να «ψαρεύουν» ανυποψίαστους πελάτες από το Internet χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Όσον αφορά στους διαχειριστές των ιστοσελίδων με αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων καλό θα ήταν όταν τους προσκομίζουν τα αποδεικτικά στοιχεία καταδίκης κάποιων επιτήδειων εμπόρων να «κατεβάζουν» τις αγγελίες πώλησης των συγκεκριμένων οχημάτων καθώς σε διαφορετική περίπτωση εις γνώση του συμμετέχουν σε ένα «έγκλημα» για να μην χάσουν λίγες εκατοντάδες ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό τους!

Αλλά προφανώς τόσο οι διαχειριστές των ιστοσελίδων αγγελιών πώλησης όσο και οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θυσιάζουν τους ανυποψίαστους καταναλωτές στο βωμό του χρήματος…