Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Porsche αύξησε τις πωλήσεις της;

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Porsche αύξησε τις πωλήσεις της;

ΝΕΑ

Γιατί η Porsche αύξησε τις πωλήσεις της;

ΝΕΑ

Η Porsche εμπορικά βαδίζει από το καλό στο καλύτερο, παρά το γεγονός πως δέχθηκε έντονη κριτική από τη στιγμή που αποφάσισε εδώ και χρόνια να μην κατασκευάζει μόνο αμιγώς σπορ χαμηλά σε ύψος αυτοκίνητα. Έτσι, η απόφαση να παράγει δύο SUV (Macan και Cayenne) αλλά και ένα sedan όπως η Panamera, κρίνεται τελικά επιτυχημένη, αν αναλογιστούμε τις πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τα τρία αυτά μοντέλα βοήθησαν την γερμανική φίρμα στην αύξηση των πωλήσεων της το πρώτο εξάμηνο του 2017, μάλιστα σε ποσοστό 7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Detlev von Platen, μέλος του Συμβουλίου για τις Πωλήσεις δήλωσε: «H ανταπόκριση από το κοινό ήταν καταπληκτική. Οι plug-in εκδόσεις και η Sport Turismo έκδοση της Panamera θα μας δώσει σίγουρα  άλλο momentum στη συνέχεια».

Επί της ουσίας τώρα, η Macan αποτελεί το πιο μοσχοπουλημένο μοντέλο της Porsche με βάση τα επίσημα στοιχεία, με αύξηση παρακαλώ που αγγίζει το 11% και συνολικά τις 50.000 πωλήσεις, ενώ πίσω της έπονται οι Cayenne και Panamera, με αυτή τη σειρά. Εάν θέλουμε να έχουμε μια πλήρης εικόνα για το τι κάνουν τα πιο σπορ παραδοσιακά μοντέλα της φίρμας, στη συνέχεια της κατάταξης θα συναντήσουμε τις 718 Boxter, Cayman αλλά και την αειθαλή 911.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, να σας ενημερώσουμε πως οι πιο κερδοφόρες αγορές του πλανήτη για την Porsche, αυτές δηλαδή με την μεγαλύτερη αποδοχή, ήταν το τελευταίο έτος η Ανατολική Ασία, η Αφρική όπως επίσης και η Μέση Ανατολή. Ωστόσο, αύξηση πωλήσεων με ποσοστό 6% σημειώθηκε για την εταιρία και στην Ευρώπη, προσεγγίζοντας αισίως τις 42.972 ταξινομήσεις.

Από τα στοιχεία προκύπτει πως, η Porsche δύναται να αποτελέσει τον οδηγό για πολλούς premium κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, οι οποίοι κοινώς θέλουν αλλά δεν τολμούν, φοβούμενοι το λεγόμενο «επικοινωνιακό κόστος». Παρά τη στροφή της Porsche προς τον ρεαλισμό με οχήματα στη γκάμα της για ένα ευρύτερο κοινό (αναφορικά με το σχήμα και την πρακτικότητα και όχι σε ότι αφορά στο κόστος), ούτε σε κύρος ούτε σε προσωπικότητα δέχθηκε πλήγμα, απεναντίας, επιβραβεύτηκε για τη συγκεκριμένη επιλογή με επιπλέον χρήμα στα ταμεία της.

Porsche-Cayenne-tsiro-640