Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται το Audi Q2 με κατανάλωση 1,1 lt

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται το Audi Q2 με κατανάλωση 1,1 lt

ΝΕΑ

Ερχεται το Audi Q2 με κατανάλωση 1,1 lt

ΝΕΑ

Με το crosslane coupe η Audi μας συστήνει το επόμενο μικρό της crossover, το μικρό Q2. Το πρωτότυπο μοντέλο με την αφαιρούμενη οροφή, ουσιαστικά είναι ο προάγγελος ενός μικτότερου crossover που θα βασιστεί στο πλαίσιο το Α1. Αυτό το μοντέλο αλλά και το Α9, του coupe A8 δηλαδή, θα τεθούν τους επόμενους μήνες προς έγκριση στο ΔΣ της Γερμανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το Audi Q2, με μήκος 4,21 m και θέσεις για 2+2 επιβάτες, θα είναι ένα compact plug-in υβριδικό με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου.
Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από ένα νέο τρικύλινδρο 1.5 TFSI (130 PS), που θα είναι ο αντίπαλος του επερχόμενου κινητήρα της BMW, αλλά και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Η χρήση ελαφρών υλικών (όπως το αλουμίνιο, το πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα CFRP και ενισχυμένο με γυαλί GFRP), έχουν ως αποτέλεσμα το βάρος μαζί με την μπαταρία ιόντων λιθίου να είναι 1.390 kg.
Έτσι, η Audi ανακοινώνει για το πρωτότυπο της μεικτή κατανάλωση 1,1 lt/100 km και 26 g. CO2 ανά km…

Η συνδυαστική ισχύς του crosslane coupe είναι 177 PS, με τα πρώτα 100 km/h να επιτυγχάνονται σε 8,6 sec (με χρήση μόνο ηλεκτρικής ενέργειας 9,8 sec). Η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου crossover είναι 182 km/h, ενώ n μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία 86 km.

Advertisement
Advertisement

Για ταχύτητες έως 55 km/h την κίνηση δίνει το δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ, λαμβάνοντας ενέργεια από την μπαταρία. Για την υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα ή όταν αδειάσει η μπαταρία εισέρχονται στο «παιχνίδι» ο TFSI και το πρώτο ηλεκτρικό μοτέρ.

[nggallery id=630]