Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Σενάρια συνεργασίας McLaren-Honda

Ελλάδα 0:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σενάρια συνεργασίας McLaren-Honda

ΑΓΩΝΕΣ

Σενάρια συνεργασίας McLaren-Honda

ΑΓΩΝΕΣ

Τελικά φαίνεται πως η McLaren διανύει μία άκρως μεταβατική περίοδο. Όχι μόνο λόγω της αποχώρησης του Χάμιλτον αλλά επειδή σύμφωνα με σενάρια από τη Μεγάλη Βρετανία, ίσως δώσει τέλος στη συνεργασία της με τη Mercedes! Αυτή ξεκίνησε το 1995, αρχικά με τη παροχή κινητήρων και τους Γερμανούς στη συνέχεια να αποκτούν μέρος των μετοχών της McLaren. Συγκεκριμένα, το 2000 αποκτήθηκε από τη Daimler το 40% της εταιρείας του Ρον Ντένις που όμως απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού αυτού όταν στα τέλη του 2009 η Mercedes αγόρασε τη πρωταθλήτρια Brawn GP, δημιουργώντας τη Mercedes GP.

Advertisement
Advertisement

Η υπάρχουσα συμφωνία λέει πως τα μονοθέσια της Βρετανικής ομάδας θα παίρνουν ώθηση από τους γερμανικούς κινητήρες έως το 2015. Δεδομένου όμως πως οι κανονισμοί αλλάζουν άρδην το 2014, ίσως η McLaren να θέλει να βρει άλλο συνεργάτη, αφοσιωμένο στη δική της ομάδα.

Ένα ακόμα στοιχείο, είναι πως από το 2013, η McLaren φέρεται υποχρεωμένη να πληρώνει για να χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Mercedes. Ποιες είναι όμως οι εναλλακτικές, όταν είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσει κινητήρες Ferrari ενώ η προσοχή της Renault είναι στραμμένη στη Red Bull Racing;

Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου του τμήματος R & D της Ιαπωνικής μάρκας, Γιοσιχάρου Γιαμαμότο, πως στα πλάνα της θα μπορούσε να είναι η επιστροφή στη Formula 1. Υπό προϋποθέσεις.

Advertisement
Advertisement

Ποια καλύτερη προϋπόθεση όμως από την αναβίωση μίας επικής συνεργασίας που σάρωσε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού; Γιατί η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών, το 1988, σηματοδότησε την έναρξη της αυτοκρατορίας που έφερε τέσσερις συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους σε οδηγούς (με Άιρτον Σένα και Αλέν Προστ) και κατασκευαστές!

Από τη πλευρά της McLaren, θα ήταν σίγουρα μία… τολμηρή κίνηση που πέρα από τις φήμες από το νησί, δεν έχει ακόμα αποκτήσει γερές βάσεις. Ωστόσο, στο μαγικό κόσμο της Formula 1, όλα είναι πιθανά!
[nggallery id=813]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!