Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Leon χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Leon χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Leon χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια πρεμιέρα για το κοινό θα κάνει σε λίγες μέρες, στην έκθεση του Παρισιού, το νέο Leon. Κερδίζοντας επάξια την κεντρική θέση στο περίπτερο της Seat, η τρίτη γενιά του μικρομεσαίου οικογενειακού μοντέλου θα κυκλοφορήσει αρχικά με 5θυρο αμάξωμα, ενώ σύντομα θα εμπλουτιστεί με το 3θυρο SC και το station wagon ST.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τη σύγχρονη εμφάνιση που εκπέμπει δυναμισμό και τους πλούσιους χώρους, το νέο Leon κρύβει στη «φαρέτρα» του και μία πλήρη και τεχνολογικά εξελιγμένη γκάμα κινητήρων. Ανάμεσά τους βρίσκονται βέβαια οι γνωστοί 1.2 και 1.4 TSI (ο πρώτος με ισχύ 86 και 105 PS και ο δεύτερος με 122 PS), αλλά και ο 1.8 απόδοσης 180 PS για την έκδοση FR.

Σε αρκετές αγορές – ανάμεσα σε αυτές και η ελληνική – σημαντικό μερίδιο των πωλήσεων του νέου Leon θα αποσπάσει η έκδοση Ecomotive. Διαθέτοντας σύστημα start/stop, ο 1.6 TDI (105 PS) καταναλώνει μόλις 3,8 lt/100 km και εκπέμπει 99 gr. CO2 για κάθε km. Αυτό σημαίνει ότι απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του από τα τέλη κυκλοφορίας! Θα υπάρχουν αρκετές ακόμη επιλογές στην πλευρά των πετρελαιοκινητήρων, ο 1.6 με 90 PS και ο 2λιτρος με 150 και 184 PS. Ανάλογα με τον κινητήρα θα διατίθενται και συστήματα μετάδοσης, που περιλαμβάνουν 5τάχυτο και 6τάχυτο μηχανικό, 6τάχυτο και 7τάχυτο DSG.[nggallery id=587]

Το μήκος του νέου 5θυρου Leon έχει μειωθεί κατά περίπου 5 cm, φθάνοντας τα 4,26 m. Και όμως το μεταξόνιο είναι μακρύτερο κατά σχεδόν 60 mm, καθώς οι μηχανικοί της Seat τοποθέτησαν τον μπροστινό άξονα 40 mm πιο μπροστά, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας MQB του Ομίλου Volkswagen. Μεγαλύτερος είναι ο χώρος και για τις αποσκευές, φθάνοντας πλέον τα 380 lt. Η χρήση ελαφρύτερων υλικών συνέβαλε στη μείωση του βάρους κατά 90 kg, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά.

Advertisement
Advertisement

Στην έκδοση FR, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Eco, Comfort και Sport και να ρυθμίσει το σύστημα διεύθυνσης, την απόκριση του γκαζιού και τον ήχο του κινητήρα. Ο φωτισμός της καμπίνας των επιβατών θα μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε λευκό και κόκκινο. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα περιλαμβάνει και οθόνης αφής έως 5,8 ίντσες.

Δίπλα στο νέο Leon θα εκτίθεται η έκδοση παραγωγής του νέου Toledo (το οποίο οδηγήσαμε πρόσφατα στην Ισπανία) και το Mii FR Line Concept. Με κόκκινο αμάξωμα και μαύρες λεπτομέρειες, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αλλά και ξεχωριστό εσωτερικό, η πρωτότυπη sport έκδοση του αυτοκινήτου πόλης θα «ζυγίσει» τις αντιδράσεις του κοινού, πριν πάρει το δρόμο προς τη γραμμή παραγωγής.