Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η επόμενη McLaren

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η επόμενη McLaren

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η επόμενη McLaren

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο στόχος της McLaren με την P1 είναι να δημιουργήσει «το καλύτερο αυτοκίνητο επιδόσεων στο κόσμο, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα». Αυτό αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που συνοδεύει τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μελλοντικού κορυφαίου μοντέλου της βρετανικής εταιρείας. Η έκδοση παραγωγής θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, από πλευράς τιμής αλλά και επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren P1 προαναγγέλλει λοιπόν το επόμενο απόλυτο supercar, το οποίο θα κάνει χρήση της «κληρονομιάς» του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας. Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών θα παρουσιαστεί στο Παρίσι και αποτελεί τη δημιουργία των σχεδιαστικών της McLaren, με την έκδοση παραγωγής να είναι έτοιμη μέσα στο 2013. Η έναρξη των πωλήσεων υπολογίζεται εντός 12 μηνών.

«Η McLaren P1 θα είναι το αποτέλεσμα μισού αιώνα κληρονομιάς της εταιρείας, τόσο στους αγώνες όσο και στο δρόμο. Πριν από 29 χρόνια τοποθετήσαμε ψηλά τον πήχη με την McLaren F1 και ο στόχος μας με την P1 είναι να επανακαθορίσουμε την κατηγορία των υπερ-αυτοκινήτων», σχολίασε ο εκτελεστικός πρόεδρος της McLaren Automotive, Ρον Ντένις. «Δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε οπωσδήποτε το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, αλλά το πιο γρήγορο και απολαυστικό μοντέλο δρόμου μέσα στην πίστα», προσέθεσε με τη σειρά του ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Άντονι Σέριφ.[nggallery id=552]