Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μύρισε νέο Nissan X-Trail (video)

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μύρισε νέο Nissan X-Trail (video)

ΝΕΑ

Μύρισε νέο Nissan X-Trail (video)

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι πύλες του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Nissan μας αποκάλυψε το καμάρι που θα εκθέσει στη Πόλη του Φωτός! Πρόκειται για το πρωτότυπο TeRRA SUV, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που συνδυάζει την εκτός δρόμου οδήγηση με τη φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, ενώ αποκαλύπτει και πολλά σχεδιαστικά στοιχεία για το επόμενο X-Trail… Σύμφωνα με τους ιάπωνες, το σπορ σχεδιασμού πρωτότυπο, ανοίγει το μονοπάτι της βιώσιμης αυτοκίνησης στο πεδίο των SUV, με ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης μέσω κυψελών καυσίμου (υδρογόνου).

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό του οχήματος και συγκεκριμένα στη θέση του οδηγού, φιλοξενείται ένα πρωτότυπο ταμπλό οργάνων που παραπέμπει στα γνωστά tablet PCs. Σύστημα που είναι… φορητό (!) και λειτουργεί ως «έξυπνο κλειδί» : ο οδηγός το «ενσωματώνει» κατά την είσοδό του στο όχημα και το αφαιρεί όταν εξέρχεται από αυτό!

Όταν το εν λόγω  σύστημα βρίσκεται στο εσωτερικό του TeRRA,  το «tablet» εμφανίζει το  ταχύμετρο και όλες τις απαραίτητες, για το όχημα ενδείξεις. Επιπλέον,  μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για τη ψυχαγωγία των επιβατών, την επικοινωνία με τηλέφωνο / internet, καθώς και για την πλοήγηση. Έξω από το αυτοκίνητο το «tablet», εκτός του ότι παρέχει όλες τις λειτουργίες που θα περιμέναμε από μια τέτοια συσκευή, παραμένει συνεχώς σε επαφή και με το αυτοκίνητο
[nggallery id=497]
Σε ότι αφορά το μηχανολογικό κομμάτι, το TeRRA τροφοδοτεί με κίνηση τους εμπρός τροχούς με το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα που συναντάται στο Nissan LEAF. Σε κάθε πίσω τροχό,  έχει ενσωματωθεί ένας ηλεκτροκινητήρας που προσφέρει την απαραίτητη αναλόγως των αναγκών ισχύ. Καθώς δεν υπάρχουν άξονες κίνησης για τους  πίσω τροχούς, το πάτωμα του αυτοκινήτου είναι επίπεδο, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τη βέλτιστη εργονομία στην καμπίνα και στον χώρο φόρτωσης αποσκευών.

Κάτω από το καπό, φιλοξενείται μια συστοιχία κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Nissan: μια επίπεδη, ιδιαίτερα συμπαγή μονάδα που διαθέτει την εντυπωσιακή ισχύ των 2.5kW / L. Όλα τα παραπάνω, μαρτυρούν πως η Nissan δηλώνει έτοιμη για τον ανταγωνιστικό στίβο των οχημάτων κυψελών καυσίμου (υδρογόνου), όταν το υδρογόνο γίνει ευρέως διαθέσιμο. Το πότε αυτό θα συμβεί, αποτελεί όμως ένα αναπάντητο ερώτημα…

Advertisement
Advertisement