Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με 1.4 turbo 140 PS το Chevrolet Trax

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 1.4 turbo 140 PS το Chevrolet Trax

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με 1.4 turbo 140 PS το Chevrolet Trax

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη γκάμα των κινητήρων του Trax, ανακοίνωσε η Chevrolet. Το μικρό SUV με τη μυώδη εμφάνιση μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με το Mokka της Opel και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο στο Παρίσι. Το NewsAuto.gr σας είχε ενημερώσει εδώ και καιρό για την παρουσία του 1.4 turbo με 140 PS στη γκάμα των κινητήρων του Trax, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και επίσημα.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά τρεις κινητήρες επέλεξε η Chevrolet για το νέο της μοντέλο. Εκτός από το γνωστό μας (από το Cruze) ατμοσφαιρικό 1.6 με 115 PS, το «παρών» δίνουν δύο turbo: ο 1.4 βενζίνης με 140 PS και 20,4 kgm ροπής και ο 1.7 diesel με 130 PS και 30,6 kgm ροπής. Οι δύο τελευταίοι μπορούν να συνδυαστούν με τετρακίνηση, ενώ ο πρώτος θα εξοπλίζει μόνο προσθιοκίνητη έκδοση του Trax.

Οι κινητήρες με μηχανικό κιβώτιο θα διαθέτουν σύστημα start/stop, ενώ οι δύο turbo εκτός από το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο θα κυκλοφορήσουν και με 6τάχυτο αυτόματο. Η Chevrolet δεν ανακοίνωσε πάντως ούτε τις επιδόσεις ούτε την κατανάλωση του Trax, κάτι που αναμένεται να συμβεί λίγο πριν την πρεμιέρα στη γαλλική πρωτεύουσα. Στη χώρα μας αναμένεται να έρθει την άνοιξη του 2013.

Το μήκος του Trax θα πλησιάζει τα 4,24 m, το πλάτος τα 1,78 m και το μεταξόνιο τα 2,56 m. Στο εσωτερικό του θα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες, ενώ ο χώρος των αποσκευών έχει όγκο 358 lt. Η Chevrolet υπόσχεται πολλές θήκες για μικροαντικείμενα στην καμπίνα των επιβατών και δυνατότητες διαμόρφωσης των καθισμάτων. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Στις πλούσιες εκδόσεις θα διατίθεται στάνταρ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MyLink, το οποίο γνωρίσαμε πρόσφατα στην παρουσίαση του νέου Cruze station wagon. Συνδέεται με smartphones και απεικονίζει όλες τις πληροφορίες στην οθόνη αφής, διαγωνίου 7 ιντσών. Πλούσιος θα είναι και ο βασικός εξοπλισμός ασφαλείας, με 6 αερόσακους, ESP, Hill Start Assist και Traction Control.[nggallery id=300]