Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BMW M135i: Άγρια και συνάμα φιλική

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M135i: Άγρια και συνάμα φιλική

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BMW M135i: Άγρια και συνάμα φιλική

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η τρίθυρη εκδοχή της νέας Σειράς 1 αρχίζει την εμπορική της πορεία και το μοντέλο που ξεχωρίζει είναι αναμφίβολα η M135i, κάτι που ισχύει και στο 5θυρο αμάξωμα. Με αυτήν η BMW καλύπτει το «κενό» ανάμεσα στις συμβατικές εκδόσεις και την 1Μ, της οποίας μπορεί να υπολείπεται ελαφρά σε ισχύ, είναι όμως κατά 70 kg ελαφρύτερη. Παράλληλα, είναι πιο φιλική στην καθημερινή χρήση, στοιχείο που προσθέτει επιπλέον πόντους, με σαφώς πιο ανταγωνιστική τιμή.

Advertisement
Advertisement

Ο εξακύλινδρος σε σειρά 3.0 αποδίδει με τη βοήθεια μονού turbo 320 PS στις 5.800 rpm, ενώ η μέγιστη ροπή των 45,9 kgm εμφανίζεται στις 1.300 rpm και διατηρείται έως τις 4.500 rpm. Ο εξαιρετικός κινητήρας συνεργάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το αυτόματο 8 σχέσεων, τεχνολογίας Steptronic, με paddles πίσω από το τιμόνι. Στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία 0-100 διαρκεί 5,1 sec, ενώ στη δεύτερη μειώνεται στα 4,9 sec. Η τελική ταχύτητα παραμένει ίδια, καθώς περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η τεχνολογία TwinPower Turbo του κινητήρα επιτρέπει τη μέση κατανάλωση να διατηρείται σε επίπεδα που θυμίζουν «θνητό» μικρομεσαίο οικογενειακό μοντέλο. Έτσι, με το χειροκίνητο κιβώτιο η τιμή σε μεικτό κύκλο είναι 8 lt/100 km και με το αυτόματο 7,5 lt/100 km (αντίστοιχες εκπομπές CO2: 188 και 175 g/km).[nggallery id=213]

Ένα sport μοντέλο της BMW δεν θα ήταν όμως ολοκληρωμένο αν ο δυναμικός χαρακτήρας του περιοριζόταν στον κινητήρα. Το πλαίσιο, η ανάρτηση και το αεροδυναμικό πακέτο θυμίζουν M και εξασφαλίζουν στην «καλλονή» από το Μόναχο μοναδική συμπεριφορά στο δρόμο. Και βέβαια το σύστημα πέδησης , με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες πίσω, εξασφαλίζει ασφαλή επιβράδυνση και ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Η εμφάνιση του εμπρός μέρους παραπέμπει σε μοντέλο με το γράμμα «Μ», με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα να αναλαμβάνουν την ψύξη τόσο του κινητήρα όσο και των φρένων. Στα δύο άκρα του προφυλακτήρα, εκεί όπου στις συμβατικές εκδόσεις της 3θυρης Σειράς 1 βρίσκονται οι προβολείς ομίχλης, υπάρχουν έξτρα εισαγωγές αέρα. Οι γκρι εξωτερικοί καθρέπτες και οι μεγάλοι τροχοί των 18 ιντσών τονίζουν το προφίλ της M135i. Το πίσω μέρος δεν είναι τόσο… σκληροπυρηνικό, όμως η διπλή απόληξη της εξάτμισης παραπέμπει στο ιδιαίτερο της κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Μόλις ανοίξουν οι δύο πόρτες, αποκαλύπτεται η αλουμινένια επιγραφή «M135i» στα μαρσπιέ, προδιαθέτοντας για τα όσα θα συναντήσουν ο οδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες στο εσωτερικό. Η επένδυση από αλκαντάρα, το δερμάτινο τιμόνι της Μ με μπλε ραφές, οι αλουμινένιες λεπτομέρειες, ο κόκκινος φωτισμός στον πίνακα οργάνων και το υποπόδιο της M είναι ορισμένες από τις sport πινελιές.