Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo συνεργάζεται με τη Google

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo συνεργάζεται με τη Google

ΝΕΑ

Η Volvo συνεργάζεται με τη Google

ΝΕΑ

Μία νέα συνεργασία, αυτή της Volvo Cars με τη Google, φέρνει το Android στην επόμενη γενιά διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στο πεδίο της συνδεσιμότητας με στόχο την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας και πληροφόρησης της σουηδικής μάρκας που θα εξοπλίζει όλα τα νέα μοντέλα της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Βασισμένο σε πλατφόρμα Android, το σύστημα θα προσφέρει συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε πλήρη σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών, αναπτυγμένων είτε από τη Volvo, είτε από τη Google ή και ανεξάρτητους προγραμματιστές.

Όλα αυτά σε μία εποχή που τα οχήματα γίνονται ολοένα και πιο διασυνδεμένα, που οι αρετές σε αυτόν τον τομέα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες.

Advertisement
Advertisement

«Η συνεργασία με την Google αντιπροσωπεύει για εμάς ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα. Η πλατφόρμα και οι υπηρεσίες της Google θα εμπλουτίσουν την εμπειρία του χρήστη, δίνοντας περισσότερες επιλογές προσωποποίησης, ενώ το Android θα προσφέρει αυξημένη ευελιξία όσον αφορά τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Η έλευση του Android μάς δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από ένα πλούσιο οικοσύστημα, διατηρώντας παράλληλα το εμβληματικό interface που παρέχει στο χρήστη η Volvo. Θα προσφέρουμε εκατοντάδες δημοφιλών εφαρμογών και την καλύτερη εμπειρία ενσωμάτωσης σε αυτό το ευρύ διασυνδεδεμένο περιβάλλον», δήλωσε ο Henrik Green, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo Cars.

volvo-with-google-android-c640

Η συγκεκριμένη μάρκα πιστεύει ότι οι έξυπνες συμπράξεις είναι το μέλλον για τη βιομηχανία αυτοκινήτου και πως χρησιμοποιώντας το Android ως το βασικό λειτουργικό σύστημα, θα πετύχει αύξηση της ταχύτητας και της ευελιξίας στην ανάπτυξη νέων λύσεων και θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να προσωποποιήσουν τη διασυνδεδεμένη τους εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο.

Advertisement

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη Volvo για να φέρουμε το Android στην επόμενη γενιά των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων της. Αυτή η συνεργασία μάς δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία στους οδηγούς των Volvo, μέσω μιας πλατφόρμας ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με πλήρεις δυνατότητες και μία μεγάλη γκάμα από εφαρμογές Android και υπηρεσίες Google», είπε από την πλευρά του ο Patrick Brady, Αντιπρόεδρος Μηχανικής Android της διάσημης εταιρείας τεχνολογίας.

NEW VOLVO XC90_c640

Advertisement

Η Volvo συνεργάζεται με την Google και σε ακόμη ένα πεδίο: την αναβάθμιση των τελευταίων μοντέλων της με την προσθήκη του Google Local Search, μιας εφαρμογής που βασίζεται στη γεωγραφική θέση. Η εν λόγω υπηρεσία θα διατεθεί στους πελάτες μέσω αναβάθμισης του συστήματος Sensus Navigation.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία Volvo και Google θα ανακοινωθούν στο ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας της Google, το Google I/O, που ξεκινάει τις εργασίες του σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου.

volvo-with-google-android-e640

Advertisement