Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Τέρμα η μουσική με το VW up! Beats 1.0 BMT 75ps

Ελλάδα 19:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέρμα η μουσική με το VW up! Beats 1.0 BMT 75ps

ΔΟΚΙΜΕΣ

Τέρμα η μουσική με το VW up! Beats 1.0 BMT 75ps

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ποιος είπε πως τα μικρά και ευέλικτα οχήματα πόλης δεν μπορούν να ταράξουν τα νερά; Η Volkswagen το κάνει και μάλιστα με πολλά… ντεσιμπέλ, χάρη στη νέα έκδοση «Beats» του ανανεωμένου up!

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/seitanf1)

Ναι, σε συνεργασία την εταιρεία BeatsAudio που ίδρυσε ο διάσημος ράπερ και παραγωγός Dr. Dre, σε συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο της Geffen A&M Records, Jimmy Iovine. Δίδυμο που κάτι ξέρει από… beats γενικότερα και βρήκε ταιριαστό όνομα για μία εταιρεία που προσφέρει προϊόντα ηχητικής απόλαυσης. Ποιοτικά και όσοι ασχολείται με τη συγκεκριμένη αγορά, κοστοβόρα.

Έτσι λοιπόν το σύστημα beatsaudio ανεβάζει επίπεδο το up! κάνοντάς το ιδιαίτερα ελκυστικό σε πιο νεανικό. Έχει ισχύ 300W, περιλαμβάνει 8κάναλο ενισχυτή με ψηφιακό σήμα ενώ οι μελωδίες γλυκαίνουν το νου μέσω δύο tweeter που βρίσκονται στις κολόνες του παρμπρίζ, δύο ηχείων μπάσων που είναι τοποθετημένα στα πάνελ των εμπρός θυρών, στις πίσω είναι δύο ευρυζωνικά ηχεία ενώ το subwoofer είναι στο χώρο που τοποθετείται η ρεζέρβα.

Advertisement
Advertisement

Το να κινείσαι σε αστικό τοπίο με τέρμα τον ήχο δεν συνιστάται, καθώς περιορίζεται η δυνατότητα να αντιληφθείς ήχους που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί για την αποφυγή ατυχήματος. Ωστόσο ακόμα και αν τα ντεσιμπέλ δεν πονούν τα τύμπανα, από τα πρώτα beat ή τις πρώτες νότες, αντιλαμβάνεται πως ο ήχος είναι… άλλης κατηγορίας. Και εκεί που συναντιέται η παρέα, ειδικά τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια (γιατί όχι και του Σεπτέμβρη;) μπορείτε να στήσετε ολόκληρο beach party με πρωταγωνιστή το μοναδικό σας up! beats.

Όμως η ηχητική αναβάθμιση συνοδεύεται και από οπτικές διαφοροποιήσεις. Ξεκινώντας από το εξωτερικό, τα λογότυπα beats «φωνάζουν» με την πρώτη ματιά πως κάτι μπορεί να παίξει πολύ δυνατά εκεί μέσα.

vw-up!beats-a640tall

Advertisement

Τα συναντάμε στα πίσω παράθυρα και συνδυάζονται με διπλή διακοσμητική ρίγα που διασχίζει το κάτω μέρος των θυρών. Όσο για τον χρωματισμό της, αλλάζει ανάλογα το χρώμα του αμαξώματος και αντίστοιχα διαμορφώνεται και το χρώμα στους καθρέφτες, στους οποίους έχουν ενσωματωθεί τα φλας ενώ τόσο τα τζάμια των πίσω θυρών όσο και του χώρου αποσκευών, είναι φιμέ. Το ιδιαίτερο εξωτερικό πακέτο συμπληρώνεται με την τοποθέτηση LED φωτών ημέρας, νέο σχεδιασμό των πίσω φωτιστικών σωμάτων και περιορισμένες αλλαγές στο σχέδιο της εμπρός μάσκας.

Κι αν δεν πονηρευτείτε με την πρώτη ματιά, θα πονηρευτείτε σίγουρα μπαίνοντας στο εσωτερικό του νεανικού μοντέλου. Από τη βάση των εμπρός θυρών συναντάμε τα λογότυπα beatsaudio, όπως και στο δεξί άκρο του ταμπλό. Αυτό είναι σε αποκλειστικό λευκό χρώμα με γκρι ρίγες ενώ διαθέτει και κρυφό φωτισμό! Τα καθίσματα έχουν ταπετσαρίες νέου ανάγλυφου σχεδίου και για οδηγό-συνοδηγό είναι πλέον και θερμαινόμενα. Τέλος, ακόμα και οι ζώνες ασφαλείας έχουν λίγο κόκκινο, συγκεκριμένα λωρίδες του συγκεκριμένου χρώματος.

Advertisement

vw-up!beats-b640tall

Αυτή λοιπόν η έξτρα μελωδία έρχεται να πλαισιώσει το ήδη ενδιαφέρον πακέτο του γερμανικού οχήματος πόλης που στη συγκεκριμένη έκδοση εξοπλίζεται μόνο με τον γνωστό χιλιάρη της Volkswagen που προσφέρει 75 άλογα στις 6200 στροφές. Υπάρχει όμως η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο 5άρι μηχανικό κιβώτιο που είχε το όχημα δοκιμής και 5άρι ημιαυτόματο σειριακό ASG. Η εργοστασιακή τιμή της κατανάλωσης είναι στα 4.1 lt, δεν την πλησιάσαμε αλλά κινηθήκαμε κάτω από τα 6.

Το up! Beats βρίσκει γρήγορα ρυθμό εντός αστικού τοπίου, με τον κύκλο στροφής 9.8m και τις μικρές του διαστάσεις να βοηθούν τις χορευτικές φιγούρες. Επιδόσεις και χώροι είναι στα επίπεδα που περιμένεις για την κατηγορία, αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση είναι η συναρμογή στο εσωτερικό, παρά τη χρήση σκληρών πλαστικών.

Advertisement

Γενικά έχουμε να κάνουμε με μία έκδοση που δίνει ζωντάνια και ενδιαφέρον σε μία κατηγορία που μέχρι πρότινος, οι εκπρόσωποί της αποτελούσαν αυστηρά και μόνο εργαλεία εντός πόλης. Το up! beats είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό.

vw-up-beats-c640short

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA  Κινητήρας: 999 cc
Ισχύς: 75 PS/6200 rpm
Ροπή: 9.7 kgm/3000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100km/h: 14,9 sec
Τελική ταχύτητα: 172 km/h
Μεικτή κατανάλωση: 4,1 l/100 km
Εκπομπές CO2: 96 gr/km
Τέλη κυκλοφορίας: 86.4 €
Βάρος: 936 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.600/1.641/1.504 mm
Χώρος αποσκευών: 251 lt
Τιμή: από 13.340€ (3θυρο)

vw-up-beats-a640short