Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot

Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με Peugeot 3008

Ελλάδα 18:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με Peugeot 3008

Peugeot

Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με Peugeot 3008

Peugeot

Αυτή την εποχή χαράζει νωρίς εκεί γύρω στις 05:30. Αν σηκωθείς αβίαστα αυτή την ώρα έχεις στη διάθεσή σου τουλάχιστον 80 λεπτά για να θαυμάσεις το μεγαλείο της φύσης προτού οι ακτίνες του ήλιου αρχίσουν να γίνονται έντονες.

Advertisement
Advertisement


ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μια τέτοια ώρα κάναμε μια βόλτα με το Peugeot 3008 το Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς. Ξέρω τώρα τι σκέπτεστε, το Peugeot 3008 είναι το αυτοκίνητο που κέρδισε ο Κωνσταντίνος στο Survivor. Πράγματι και αυτό σωστό είναι! Όπως και να το δει κανείς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σταθμό στην ιστορία της γαλλικής εταιρείας. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο μοντέλο της Peugeot από την εποχή του 205 έως σήμερα. Τη δεκαετία του ’80 το 205 έσωσε την παρτίδα για τη γαλλική εταιρεία. Σήμερα το 3008 είναι το αυτοκίνητο που σηματοδοτεί την είσοδο της Peugeot στην premium κατηγορία με έναν τρόπο μοναδικό. Η Peugeot παρουσιάζοντας το 3008, κάνει λόγω για το «προηγμένο SUV».

11-7d3-gk_nsp-31_article

Advertisement
Advertisement

Αρκεί μια ματιά στο εσωτερικό του νέου αυτοκινήτου για να εντυπωσιαστεί κανείς. Οι Γάλλοι παρομοιάζουν την είσοδο στο νέο Peugeot με την είσοδο σε έναν άλλο κόσμο απτής ποιότητας που εκπλήσσει. Από την εποχή που η Peugeot εισήγαγε στα αυτοκίνητά της την ευρηματική οδηγοκεντρική σχεδίαση i cockpit πολλά έχουν αλλάξει στη φιλοσοφία σχεδίασης του εσωτερικού των αυτοκινήτων. Αρκετοί κατασκευαστές προσπάθησαν να μιμηθούν τη γαλλική φιλοσοφία, άλλοι άλλαξαν κατεύθυνση επιχειρώντας ολιστικές προσεγγίσεις κανείς όμως δεν κατάφερε να πλησιάσει τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός κολακεύεται μέσα σ’ ένα Peugeot.

.JPG

Στο παρελθόν η γαλλική φίρμα ξεχώρισε για την άνεση των αναρτήσεών της ενώ έχει μακρά παράδοση στα πολυμορφικά. Το επόμενο χαρακτηριστικό διαμέσου του οποίου μπορεί να ταυτιστεί κανείς με τα Peugeot είναι το εσωτερικό, η σχεδίαση i cockpit. Το νέο πολυβραβευμένο Peugeot 3008 κέρδισε το μεγάλο έπαθλο (Grand Prix) για τη σχεδίαση του εσωτερικού στο 32ο Διεθνές Αυτοκινητικό Φεστιβάλ. Πρόκειται για το πιο σημαντικό βραβείο σχεδίασης που δόθηκε μέσα στο 2016 στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το παρέλαβε αυτοπροσώπως ο Gilles Vidal επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Peugeot στο Hôtel des Invalides στο Παρίσι.

Advertisement

Το τιμόνι είναι ακόμη μικρότερο , η νέα του σχεδίαση έχει δυο επίπεδες πλευρές ώστε να είναι πιο εύκολο στο πιάσιμο αλλά ταυτόχρονα να διευκολύνεται η ορατότητα του οδηγού αφήνοντας χώρο και για τα πόδια του. Η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών είναι ουσιαστικά μια ταμπλέτα ενσωματωμένη στο κέντρο της κονσόλας. Διαθέτει τεχνολογία που διευκολύνει τη διαδραστικότητα και την πρακτικότητα.

Advertisement

Peugeot-3008-99888

Ο πίνακας οργάνων τώρα είναι μια άλλη οθόνη υψηλής ανάλυσης 12.3 ιντσών που διαθέτει φουτουριστικά γραφικά. Μπορεί να διαμορφωθεί όπως θέλει ο οδηγός και να απεικονίζει μόνο όσα θέλει ο οδηγός να βλέπει. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές απεικονίσεις που ελέγχονται από ένα μπουτόν στο τιμόνι. Ειδικά η προσωπική απεικόνιση επιτρέπει στον οδηγό μια ευρεία επιλογή πληροφοριών: Από οδηγίες πλοήγησης, συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, παραμετροποίηση κινητήρα, υπολογιστής ταξιδίου, πληροφορίες διαδρομής κ.α. Όλα αυτά γίνονται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής.

Παράλληλα με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός ελέγχει το φωτισμό του εσωτερικού, τη χροιά του ήχου, μπορεί να αλλάξει τη μυρωδιά στο εσωτερικό ή να ενεργοποιήσει το μασάζ του καθίσματος. Κάτω από την ευμεγέθη οθόνη υπάρχουν εντυπωσιακοί διακόπτες αεροπορικού τύπου με φινίρισμα αλουμινίου που δίνουν εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες. Το νέο εσωτερικό του Peugeot 3008 φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Jean-Michel Wilmotte που λειτούργησε ως επικεφαλής μιας ομάδας ειδικών στην αυτοκινητοβιομηχανία, στη μόδα, στην κουλτούρα και στο σχέδιο. Εσχάτως η Peugeot έχει κάνει αισθητή της παρουσία της και στα μικρά ή μεσαία crossover με τα 2008 και 3008. Το 3008 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Peugeot: Διαθέτει 3 επίπεδα εξοπλισμού Access, Active, Allure.

Advertisement

Στα χέρια μας βρίσκεται ίσως η πιο εμπορική έκδοση του Peugeot 3008 αυτή με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.2lt/130PS. Συμπληρώνουμε χιλιόμετρα, φωτογραφίζουμε σε μοναδικά σημεία και θα επιστρέψουμε, με περισσότερα. Μείνετε συντονισμένοι…