Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το νέο Skoda Karoq

Ελλάδα 14:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε το νέο Skoda Karoq

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το νέο Skoda Karoq

ΔΟΚΙΜΕΣ

Τη Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα το Παλέρμο επέλεξε η Skoda για να παρουσιάσει το νέο της SUV μοντέλο. Κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα με το Karoq και αναφέρουμε…

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

To νέο Karoq αποτελεί τον αντικαταστάτη του Yeti και τοποθετείται στην γκάμα κάτω από το Kodiaq (οι διαστάσεις του είναι παρόμοιες με εκείνες του αδελφού SEAT Ateca). Σε επίπεδο αισθητικής ακολουθεί την πιο πρόσφατη φιλοσοφία της φίρμας και έτσι έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά ενδιαφέρον σύνολο. Εδώ κυριαρχούν τα διπλά εμπρόσθια φώτα, τα πολύ μοντέρνα πίσω φωτιστικά σώματα και οι αρκετές νευρώσεις.

Στους κινητήρες η Skoda προσφέρει το Karoq με δύο turbo βενζίνης μηχανικά σύνολα 1,0 και 1,5 λίτρων (με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων), αλλά και τρεις diesel 1,6 και 2,0 λίτρων, με ισχύ από 115 έως και 190 άλογα. Ο 2λιτρος TDI των 190 ίππων συνδυάζεται με τετρακίνηση και 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο, ενώ όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις μπορούν να εξοπλιστούν είτε με 6τάχυτο μηχανικό, είτε με 7άρι αυτόματο DSG κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στο εσωτερικό του μοντέλου ο οδηγός συναντά ένα ποιοτικό & σύγχρονο σύνολο. Η καμπίνα έχει σε πολλά σημεία μαλακά πλαστικά και η συναρμογή σου δίνει μια premium αίσθηση. Στο κατάλογο εξοπλισμού του νέου Karoq βρίσκουμε πολλές τεχνολογίες άνεσης και συνδεσιμότητας, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το μικρομεσαίο SUV της φίρμας προσφέρει πολύ καλούς χώρους και έτσι ακόμη και 5 επιβάτες μπορούν να μεταφερθούν με σχετική ευκολία (το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λίτρων).

Το νέο Skoda Karoq θα παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό στις αρχές Νοεμβρίου στην έκθεση Αυτοκίνηση. Οι τιμές του αναμένεται να ξεκινούν από τα 19.900 ευρώ στην πολύ καλά εξοπλισμένη έκδοση Ambition με τον 1.000άρη turbo κινητήρα βενζίνης. Για τις εκδόσεις με τον 1.5 TSI βενζινοκινητήρα και τον 1.6 TDI πετρελαιοκινητήρα το κόστος θα ξεκινά από τα 21.900 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις  αναμένεται να γίνουν προς τα τέλη της χρονιάς.

Advertisement

Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς το μοντέλο της Skoda κερδίζει τις εντυπώσεις με την πολύ καλή ποιότητα κύλισης που παρουσιάζει. Η δοκιμή του μοντέλου συνεχίζεται στη Νότια Ιταλία. Μείνετε συντονισμένοι στο Newsauto και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Advertisement