Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το νέο Dacia Duster

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε το νέο Dacia Duster

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το νέο Dacia Duster

ΔΟΚΙΜΕΣ

Σε μια παγκόσμια παρουσίαση παρακαλώ, πάνω από 600 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, οδήγησαν στα περίχωρα της Αθήνας το νέο Duster της Dacia. Τεράστια προβολή τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τη συγκεκριμένη εταιρία. Είμαστε εκεί και ευπειθώς αναφέρουμε νεότερα…

Advertisement
Advertisement

Αποστολή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (gt@newsauto.gr)

Στα τέλη Οκτωβρίου του 2017, η Dacia κατέκτησε ακόμα ένα ρεκόρ πωλήσεων με 534.900 μονάδες σε παγκόσμια κλίμακα, επίδοση κατά 11,8% αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η Dacia είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 10,8% (384.414 μονάδες) στην Ευρώπη με αύξηση του μεριδίου πωλήσεων κατά 0,16% μονάδες στο 2,6%. Η Dacia στις 23, από τις 44 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, πραγματοποίησε ρεκόρ πωλήσεων.

Dacia-Duster-2018-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις της Dacia παρουσίασαν αύξηση κατά 10,8%. Το Dacia Sandero είναι το 1ο σε λιανικές πωλήσεις μοντέλο, ενώ το Duster αποτελεί το 3ο στην κατηγορία των C-SUV. Στη Γαλλία η Dacia πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων με 98.946 μονάδες (αύξηση κατά 5,2%), κατακτώντας την 3 η θέση στις λιανικές πωλήσεις επιβατικών οχημάτων. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Dacia πέτυχε αύξηση των πωλήσεων κατά 12,7% στις 285.468 μονάδες. Αντίστοιχα, στη Γερμανία και στην Ιταλία η αύξηση ήταν 27,1% και 19% αντίστοιχα.

Dacia-Duster-2018-back-tsiro-640

Το εξαιρετικά πετυχημένο μοντέλο της Dacia, περνά στη 2 η γενιά του, με νέο σχεδιασμό που ξεχωρίζει για το δυναμισμό και τη στιβαρότητα του. Αντίστοιχα το πλήρως επανασχεδιασμένο εσωτερικό, συνεχίζει να αποτελεί το μέτρο σύγκρισης όσον αφορά στην αντοχή, προσφέροντας πλέον κορυφαία πρακτικότητα, εργονομία και αναβαθμισμένη απτή ποιότητα. Εφοδιασμένο με μια σειρά προηγμένων νέων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, το νέο Duster είναι ένα αυθεντικό SUV, εξαιρετικά ικανό στις εκτός δρόμου διαδρομές, εξαιρετικά άνετο και πρακτικό στην καθημερινή χρήση.

Advertisement

Dacia-Duster-2018-640-1

Το νέο Duster έχει ακόμα πιο έντονη προσωπικότητα, τόσο όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, όσο και στο εσωτερικό. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τις δυναμικές γραμμές που ενισχύουν το στιβαρό χαρακτήρα του μοντέλου. Το εσωτερικό ξεχωρίζει για την άνεση που προσφέρει, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα υλικά, το φινίρισμα και το επίπεδο της απτής ποιότητας.

Advertisement

Το εσωτερικό του νέου Duster, είναι σχεδιασμένο για να αντεπεξέλθει σε κάθε απαίτηση, χάρη και στην προσεκτική επιλογή των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. Με την πρώτη ματιά είναι εμφανή τα στάνταρτ που χρησιμοποιήθηκαν κατά το σχεδιασμό της καμπίνας: Το ταμπλό χρησιμοποιεί υλικά με πιο εκλεπτυσμένη υφή και ματ φινίρισμα. Τα πάνελ στις πόρτες είναι πιο στιβαρά και διαθέτουν επενδύσεις που είναι πιο ευχάριστες στην αφή. Τα νέα υφάσματα προσφέρουν βελτιωμένη άνεση και ξεχωρίζουν για το μοντέρνο σχεδιασμό τους. Ο επιλογέας έχει μικρότερο μήκος και διαθέτει στοιχεία από σατινέ χρώμιο. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, το τιμόνι του νέου Duster είναι επενδεδυμένο με ειδικό δέρμα το οποίο διαθέτει ευχάριστη αφή και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Οι αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα του νέου Duster φτάνουν τα 27,2 λίτρα, συμπεριλαμβανομένων και 2,8 λίτρων που προσφέρει ένα νέο συρτάρι το οποίο βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Ο χώρος αποσκευών κάτω από την εταζέρα είναι 478 λίτρα για την έκδοση 2WD και 467 λίτρα για την έκδοση 4WD. Με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος η συνολική χωρητικότητα φτάνει τα 1.623 λίτρα. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στον τομέα της ηχομόνωσης. Ο θόρυβος στο εσωτερικό μειώθηκε κατά 50% μέσω της χρήσης αναβαθμισμένων ηχομονωτικών υλικών.

Dacia-Duster-2018-inter-tsiro-640

Το νέο Duster συνεχίζει να εφοδιάζεται με μία σειρά αποδοτικών και αξιόπιστων κινητήρων του Group Renault. Οι κινητήρες ξεχωρίζουν για την πολιτισμένη λειτουργία τους, την οικονομία καυσίμου, αλλά και το χαμηλό κόστος συντήρησης. Οι κινητήρες βενζίνης 1.6 SCe 115 (εκδόσεις 2WD και 4WD) και 1.2 TCe 125 (εκδόσεις 2WD και 4WD) συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια. Ο κινητήρας πετρελαίου 1.5 dCi 110 (εκδόσεις 2WD και 4WD) συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο, αλλά και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC (μόνο στην έκδοση 2WD).

Advertisement

Στο νέο Duster συναντάμε μια ακόμη ισχυρότερη δομή στο πλαίσιο αλλά και αρκετά σύγχρονα συστήματα ασφάλειας τα οποία απουσίαζαν στο παρελθόν (Προειδοποίηση τυφλού σημείου – Blind Spot Warning, Cruise Control με σύστημα περιορισμού ταχύτητας, αυτόματο σύστημα ενεργοποίησης των φώτων). Στη σύντομη επαφή που είχαμε μαζί του, διαπιστώσαμε πως το καλό έγινε καλύτερο, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, προσεγμένη άνεση αλλά και πιο ραφιναρισμένη συνολικά συμπεριφορά. Μείνετε συντονισμένη για μια πιο ενδελεχή δοκιμή προσεχώς…