Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Ford Kuga Vignale

Ελλάδα 6:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε το Ford Kuga Vignale

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Ford Kuga Vignale

ΔΟΚΙΜΕΣ

Αν θέλετε κανάκεμα… τότε η ιδανική επιλογή έρχεται από τη Ford: Kuga δίλιτρο, τετρακίνητο, πετρελαιοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη σε έκδοση Vignale!

Advertisement
Advertisement

Του Τάκη Πουρναράκη

Το Kuga έχει πολλές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου που ξεκινούν από τo 1,5 lt. Το αυτοκίνητο δοκιμής μας έφερε τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 150 PS, που συνδυαζόταν με έξυπνη τετρακίνηση και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Η ροπή του κινητήρα και η ενδοτικότητα της ανάρτησης εξασφαλίζουν αγχολυτικές μετακινήσεις χωρίς τίποτα να διαταράσσει την ισορροπία στο εσωτερικό. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι χαμηλής απόδοσης με στόχο χαμηλή κατανάλωση, επαρκεί για να μετακινήσει ασφαλώς το Kuga σε ταξίδι φορτωμένο. Επιλέγοντας τη ρύθμιση Sport στο κιβώτιο, έχεις δυνατότητα για προσπέρασμα σε επαρχιακό δρόμο. Εκεί όταν κινηθείς πιο σβέλτα, έχεις ως σύμμαχο μια πολύ ισορροπημένη οδική συμπεριφορά – τυπική εικόνα Ford. Μάλιστα οι 18αρηδες τροχοί σε συνδυασμό με την έξυπνη τετρακίνηση συμβάλλουν στο να διατηρήσεις υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα.

Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες απολαμβάνουν άνεση υψηλού επιπέδου και προηγμένες λειτουργίες όπως το νέο σύστημα multimedia SYNC 3. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο Ford Kuga, αλλά εμείς θα προτιμούσαμε είτε τον βενζινοκινητήρα 1,5 lt/180 PS που κοστίζει 5.000 ευρώ λιγότερα, είτε τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα με τους 180 PS.

Advertisement
Advertisement

kuga-vignale-d640

Πλούσιος εξοπλισμός
Στον έξτρα εξοπλισμό προσφέρονται: δερμάτινο σαλόνι, 18αρες ζάντες ελαφρού κράματος, λογότυπα Vignale στο πλάι και πίσω, καπιτονέ δερμάτινα καθίσματα και αντίστοιχες επενδύσεις στα πλαϊνά των θυρών. Πολυτελή επένδυση στο ταμπλό, ραφές διαφορετικού χρώματος. Σύστημα πλοήγησης σε οθόνη 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ράγες οροφής, φιμέ κρύσταλλα, εσωτερικός κρυφός φωτισμός, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού με 10 ρυθμίσεις, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών και άλλα πολλά.

kuga-vignale-b640

Advertisement

Αν δεν έχετε χρόνο να πάτε το Vignale σας για σέρβις, κανένα πρόβλημα. Αρκούν ένα τηλεφώνημα και ένας εξειδικευμένος τεχνικός ο οποίος αφού καταγράψει τις παρατηρήσεις σας, το παραλαμβάνει από το σημείο που θα του υποδείξετε, σας παρέχει αυτοκίνητο αντικατάστασης και σας φέρνει πίσω το δικό σας έτοιμο. Μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της συντήρησης επικοινωνείτε απευθείας και μόνο μαζί του.

kuga-vignale-e640

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.997 cc
Ισχύς: 150 PS/3.500 rpm
Ροπή: 37,7 kgm/2.000-2.500 rpm
Μετάδοση: 4X4
Κιβώτιο: Αυτόματο 6 σχέσεων Powershift
Τελική ταχύτητα: 190 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 10,9 sec
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 9,5 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 134 gr/km
Βάρος: 1.716 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.541/1.856/1.694 mm
Χώρος αποσκευών: 456 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 160 €
Τιμή: 42.500 ευρώ