Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot

Oδηγώντας το Peugeot 208 Connect

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oδηγώντας το Peugeot 208 Connect

Peugeot

Oδηγώντας το Peugeot 208 Connect

Peugeot

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Ο καιρός καλός αλλά ισχυρό βοριαδάκι. Βγήκα πολύ στην Εθνική προς Πελοπόννησο. Στα χέρια μου ένα φιλικό, κομψό, και φιλικό να το ζεις 208 1.6 BlueHDi 100.

Advertisement
Advertisement

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ (dimitris.skai@gmail.com)

Η έκδοση φορτωμένη με όλα τα τεχνολογικά καλούδια. Ως άνθρωπο του ραδιοφώνου το ηχοσύστημα είναι το πρώτο πράγμα που ρυθμίζω μόλις μπω σε ένα αυτοκίνητο. Απίθανο, με μια οθόνη αφής εύχρηστη, ευαίσθητη στο άγγιγμα (με όλες τις υπόλοιπες χρηστικές πληροφορίες). Oι υπηρεσίες που σου προσφέρει η έκδοση Connect πραγματικά με βόλεψαν σε σημείο που δεν το περίμενα. Θέση οδήγησης και ορατότητα για εμένα τον κοντό τα βρήκα όλα μια χαρά. Το τιμόνι μικρό και κρύβει ένα μέρος του πίνακα οργάνων.

Τα πλαστικά σκληρά στις περισσότερες επιφάνειες αλλά καλομονταρισμένα και γενικώς η αίσθηση που σου δίνει είναι στιβαρή. Και για να πω και όλη την αλήθεια το αυτοκίνητο που είχα στα χέρια μου είχε πολλά «δημοσιογραφικά» χιλιόμετρα. Ε λέω δεν μπορεί όλο και κάτι θα έχει «χαλαρώσει» θα ακούσω κάποιον τριγμό. Τίποτα. Όλα στην θέση τους. Η σχεδίαση χαρίζει πολλούς πόντους. Η μόνη βασική μου ένσταση οι ποτηροθήκες μπροστά από τον μοχλό ταχυτήτων άβολες. Μην σκεφτείς διπλό καπουτσίνο δεν θα τον πιείς ποτέ. Μέχρι εσπρεσάκι. Το ξέχασα το παραπονάκι όταν νύχτωσε και στις βόλτες μου μου έκανε συντροφιά η τεράστια γυάλινη οροφή. Ωραία παρέα τις βραδιές του Αυγούστου. Αλλά και χειμώνα με βροχή δεν θα με χαλούσε.

Advertisement
Advertisement

Στα πίσω καθίσματα μια χαρά. Νομίζω, όμως, αν κάποιος είναι πάνω από 1.80 μάλλον θα ήθελε λίγο περισσότερο χώρο για τα γόνατά του. Το πορτμπαγκάζ των 285 lt είναι απόλυτα αξιοπρεπές για την κατηγορία.
Ο κινητήρας εξαιρετικός. Πολιτισμός, ησυχία, οικονομία. O 1.6 BlueHDi diesel αποδίδει 100 ίππους με αρκετά αποθέματα ροπής από τις 1.400 σ.α.λ κάτι που θα τα εκτιμήσετε σε ένα προσπέρασμα. Θα το κάνετε άνετα και με ασφάλεια. Συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων με αρκετά καλή κλιμάκωση. Γενικώς πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο που κάνει την ζωή του οδηγού άνετη. Με βαρύ πόδι δεν ξεπέρασε τα 5.3 λτ/χλμ.

Στον δρόμο πολύ ευχάριστο. Στρίβει εξαιρετικά, η ανάρτηση σχετικά σφικτή προδιαθέτει για το καλύτερο. Περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος, σταθερό στον αυτοκινητόδρομο. Και παρά του βοριάδες… χαμπάρι δεν πήρε στην Εθνική. Καρφί και σταθερό.

Advertisement

Peugeot-208-2016

Φρέσκια εμφάνιση, αποτελεσματικά αποδοτικός κινητήρας, οικονομικότατος, μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά κάνουν το 208 να ξεχωρίζει αλλά και να αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση! Με τρέλαναν όλα τα νίκελ στην μάσκα. Κυρίως, όμως, ο κρυφός φωτισμός της τεράστιας γυάλινης οροφής!!! Έφτιαχνε ατμόσφαιρα!

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κινητήρας: 1.560 cc
Ισχύς: 100 PS/3750rpm
Ροπή: 25.5 kgm/1.750 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Επιτάχυνση 0-100 km: 10,7 sec
Τελική ταχύτητα: 187 km/h
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 7,0 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 79 gr/km
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 5 σχέσεων
Βάρος: 1.165 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3.960/1.829/1.460 mm
Χώρος αποσκευών: 285 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ
Τιμή: Aπό 15.700 ευρώ

Τι προσφέρει η έκδοση Connect

Advertisement

Σύστημα πλοήγησης: Με το έγχρωμο 3D σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, η απεικόνιση των διαδρομών είναι πιο ρεαλιστική και ευδιάκριτη, συνήθως συναντάμε τέτοιο navi σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Κάμερα οπισθοπορείας: Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα με την επιλογή της όπισθεν και μεταδίδει στην οθόνη αφής την εικόνα του χώρου πίσω από το αυτοκίνητο, έτσι ώστε ο οδηγός να εντοπίσει τυχόν εμπόδια κατά την εκτέλεση ελιγμών.

Wi Fi on board και internet 60GB:  Μέσω μιας συσκευής car Wi–Fi  το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε hot spot όπου μπορούν να συνδεθούν μέχρι και 10 smart συσκευές ταυτόχρονα – έτσι ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μια πιο ενδιαφέρουσα και άνετη καθημερινότητα μέσα στο αυτοκίνητο τους.