Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Βερολίνο: Οδηγούμε τη νέα Bentley Bentayga

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Βερολίνο: Οδηγούμε τη νέα Bentley Bentayga

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Βερολίνο: Οδηγούμε τη νέα Bentley Bentayga

ΔΟΚΙΜΕΣ

Tαξιδεύουμε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για να οδηγήσουμε το πρώτο SUV στην ιστορία της Βentley. Η νέα Bentayga μας ενθουσίασε με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τον μοναδικό της χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Κώστας Φούζας

Σχεδιαστικά, το μοντέλο δεν κρύβει τη συγγένειά του με τα υπόλοιπα μοντέλα της Bentley. Βασίζεται στο πρωτότυπο EXP 9F, όμως δέχτηκε τις απαραίτητες αλλαγές για να γίνει αποδεκτή από το συντηρητικό κοινό της μάρκας. Η εξέλιξη του πρώτου SUV της φίρμας κράτησε περίπου 4 χρόνια και απορρόφησε κεφάλαια 840 εκατομμυρίων στερλινών. Πλέον, οι ιθύνοντες της εταιρείας έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, καθώς η ζήτηση για το μοντέλο αυξάνει συνεχώς.

Το newsauto.gr, μετά από πρόσκληση της Bentley, ταξίδεψε στη Γερμανία προκειμένου να δοκιμάσει το πρώτο SUV μοντέλο της εταιρείας, στην μοναδική πετρελαιοκίνητη έκδοση στην γκάμα του. Για την κίνηση φροντίζει ένας 4λιτρος V8 με δύο κλασικά τούρμπο και ένα ηλεκτρικό, για την εξάλειψη της χαρακτηριστικής υστέρησης (lag). Αποδίδει 435 ίππους και 91.8 kgm ροπής από τις 1.000 μόλις rpm. (πρόκειται για το ίδιο μηχανικό σύνολο με το οποίο εξοπλίζεται και το Audi SQ8).

Advertisement
Advertisement

Σύμμαχός του, ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο αλλά και το σύστημα τετρακίνησης με κεντρικό διαφορικό Torsen, με κατανομή της ροπής 40:60 (εμπρός-πίσω). Σε επίπεδο επιδόσεων, η Bentayga  επιταχύνει σε 4,8 sec για το κλασικό 0-100 km/h ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 270 km/h.

Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς τώρα, η νέα Bentayga καταφέρνει να προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά με το αρχοντικό της πάτημα και την ποιότητα κύλισης & κατασκευής που προσφέρει.

Advertisement

Η δοκιμή του μοντέλου συνεχίζεται και σήμερα στους δρόμους του Βερολίνου. Μείνετε συντονισμένο στο No1 site αυτοκινήτου για περισσότερα στοιχεία.

Δείτε σε βίντεο πως κατασκευάζεται η νέα Bentley Bentayga

Advertisement