Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes

Live από Βαρκελώνη: Πόσο θα κάνει η νέα Mercedes E-Class Coupe;

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Live από Βαρκελώνη: Πόσο θα κάνει η νέα Mercedes E-Class Coupe;

Mercedes

Live από Βαρκελώνη: Πόσο θα κάνει η νέα Mercedes E-Class Coupe;

Mercedes

Ταξιδέψαμε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, για μία πρώτη επαφή με τη νέα Mercedes-Benz E-Class Coupe. Σε μία πόλη ακόμα μεθυσμένη από τον αμίμητο θρίαμβο της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, μία πόλη που κινείται επίσης και σε ρυθμούς Formula 1 μιας και είναι σε εξέλιξη το δεύτερο χειμερινό τεστ των ομάδων.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ  (instagram.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

Κι ενώ οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas οδηγούν τη Mercedes W08 στο Μονμελό, εμείς κάνουμε τα πρώτα μας χιλιόμετρα με την E-Class Coupe με φόντο την ηλιόλουστη Λορέ ντε Μαρ. Οι Γερμανοί χαρακτηρίζουν το εν λόγω μοντέλο «πνευματώδες Gran Turismo», αποτυπώνοντας εύστοχα την όμορφη εμφάνισή της.

Ωδή στη καμπύλη, με εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή (cd 0.25), αποτελεί ένα καλαίσθητο, πολυτελές, ευρύχωρο και ποιοτικό 2θυρο κουπέ που προσφέρει πολύ άνετη μετακίνηση για τέσσερις επιβάτες. Εφοδιάζεται με πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων στον τομέα της ασφάλειας αλλά και δυνατοτήτων infotainment, καθώς και «ιδιαίτερες» λύσεις όπως το σύστημα «έξυπνων» υαλοκαθαριστήρων που η Mercedes έχει βαφτίσει «Magic Vision Control» και που ουσιαστικά ρίχνει το νερό μέσω των υαλοκαθαριστήρων και όχι ψεκαστικών στη βάση του μεγάλου παρμπρίζ. Επίσης νέα είναι η λειτουργία των πίσω φωτιστικών σωμάτων, τεχνολογίας Multibeam LED, που «χαιρετούν» με τους χρωματισμούς τους τον οδηγό όταν πλησιάζει κι όταν απομακρύνεται από την E-Class Coupe.

Advertisement
Advertisement

Προσφέρεται με τέσσερα κινητήρια σύνολα, τρία εκ των οποίων βενζίνης και ένα diesel. Εφαλτήριο στις τιμές απόκτησής της είναι τα 64.641 ευρώ για το τελευταίο, αυτό της E220 D Coupe που παίρνει 194 άλογα από τον ολοκαίνουριο δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα της, η εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης του οποίου είναι στα 4 lt/100km.

Στο μέτωπο των βενζινοκινητήρων, η τιμή απόκτησης ορίζεται 64.777 ευρώ για την E200 Coupe με 4κύλινδρο δίλιτρο κινητήρα 184 ίππων. Στα 75.577 είναι η E300 Coupe που συνοδεύεται κι αυτή από το 9άρι G-TRONIC αυτόματο κιβώτιο και παίρνει 245 άλογα από τον ίδιο κινητήρα. Όσο για την E400 4MATIC Coupe, με τον 3λιτρο κινητήρα απόδοσης 333 ίππων την οποία και οδηγήσαμε τόσο σε αυτοκινητόδρομο όσο και σε ένα μικρό κομμάτι επαρχιακών δρόμων, προσφέρεται στα 94.641 ευρώ.

Advertisement

Παροιμιώδης ποιότητα κύλησης, εντελώς αθόρυβη κινούμενη στο άκρο των ορίων ταχύτητας και σαν σε ράγες όταν αρχίσουν οι στροφές και το παιχνίδι. Η E-Class Coupe προσφέρεται με στάνταρ ανάρτηση Direct Control. «A priori» είναι στα 15mm χαμηλότερα από τη σεντάν έκδοση για να προσφέρει πιο σπορ εμφάνιση. Προαιρετική ειλογή είναι αυτή του Dynamic Body Control που προσφέρει το κάτι παραπάνω. Μέσω διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, μπορείς να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά της ανάρτησης, με τρεις διαθέσιμες επιλογές: «Comfort», «Sport» και «Sport+». Τέλος, ο επίδοξος αγοραστής μπορεί να επιλέξει την E-Class Coupe και με Air Body Control, όπου κι εκεί υπάρχουν οι τρεις διαθέσιμες επιλογές στυλ οδήγησης.

Advertisement

Το λανσάρισμα της E-Class Coupe στην ελληνική αγορά θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα. Περισσότερα αφότου ολοκληρώσουμε την οδηγική μας εμπειρία πίσω από το τιμόνι της όμορφης «Γερμανίδας».

Mercedes-EClass-Coupe-me-b640