Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Ισπανία: Οδηγούμε στη Βαρκελώνη το νέο Honda Civic

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Ισπανία: Οδηγούμε στη Βαρκελώνη το νέο Honda Civic

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Ισπανία: Οδηγούμε στη Βαρκελώνη το νέο Honda Civic

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το νέο Honda Civic είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, αφού προορίζεται για τις περισσότερες αγορές του πλανήτη. Η Honda στηρίζει πολλά επάνω του, μιας και από το όνομα αλλά και την βαριά κληρονομιά, είναι όντως καταδικασμένο να γίνει best seller.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (gt@newsauto.gr)

Στην Ελλάδα θα έρθει τον Ιούνιο σε 5θυρη αλλά και sedan εκδοχή, με δυο διαθέσιμους βενζινοκινητήρες turbo, τον 1.0 και τον 1.5 με 129 και 182 ίππους αντίστοιχα. Το 1.6 diesel με 125 ίππους, προορίζεται να εισαχθεί στη χώρα μας στο τέλος του χρόνου.

Το Civic έφτασε αισίως στη δέκατη γενιά και θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα. Όπως αναμενόταν, είναι φαρδύτερο και μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά και πιο χαμηλό σε ύψος. Εκτός από την επιθετική εμφάνιση, υπάρχει και ουσία με το κέντρο βάρους να έχει χαμηλώσει αισθητά.

Advertisement
Advertisement

Honda-Civic-tsiro-640

Το πλαίσιο αποτελείται εσκεμμένα από λιγότερα τμήματα και διαθέτει μεγαλύτερη κατά 52% στρεπτική ακαμψία, ενώ παράλληλα, εξοικονόμησε πλέον και 16 kg συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση, με την πίσω να αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους, ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις, υπάρχουν και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις ευνόησαν τους χώρους και χάρη στο μεταξόνιο των 2,7 μέτρων, οι πίσω επιβάτες νοιώθουν σίγουρα πιο άνετα. Μεγαλύτερος είναι και πια ο χώρος αποσκευών ο οποίος προσεγγίζει τα 478 lt. Η εικόνα του εσωτερικού είναι τυπική Honda, με άριστη συναρμολόγηση των πλαστικών μερών. το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων Honda Connect 2 έχει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και πιο γρήγορο επεξεργαστή.

Advertisement

Honda-Civic-inter-tsiro-640

Στους κινητήρες, το νέο Honda Civic θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τους νέους turbo της ιαπωνικής εταιρείας, συγκεκριμένα τον 3κύλινδρο του ενός λίτρου και των 129 ίππων, αλλά και τον 1.5, που θα φτάνει σε ισχύ τους 182 ίππους. Το πάλαι ποτέ «ατμοσφαιρικό» κάστρο της Honda στα μοτέρ κατέρρευσε πανηγυρικά. Οι άνθρωποι για άλλη μια φορά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.

Advertisement

Στη σύντομη επαφή μας, το νέο Civic πατά με σιγουριά στην άσφαλτο, είναι ασφαλές και ευχάριστο όσο χρειάζεται. Δεν πρόκειται να ζητήσεις τίποτα περισσότερο…

Honda-Civic-back-tsiro-640

 

Advertisement