Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γερμανία: Το Continental TechShow2017

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Γερμανία: Το Continental TechShow2017

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γερμανία: Το Continental TechShow2017

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδέψαμε στη Γερμανία και το τεχνολογικό κέντρο της Continental, το ContiDrom, για να παρακολουθήσουμε από κοντά την επίδειξη πληθώρας νέων τεχνολογιών στο πλαίσιο του TechShow2017.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΟΒΕΡΟ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Το hashtag της εκδήλωσης είναι #makingmobility και το διήμερο στο Ανόβερο είναι αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες. Όλα όσα πιστεύεται πως αφορούν το μακρινό αύριο αλλά στην πραγματικότητα αν δεν εφαρμόζονται ήδη, τότε είναι στα σκαριά για λανσάρισμα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Αν μπερδευτήκατε, αν περιμένατε η εισαγωγή να αφορά κάποιο νέο ελαστικό, πρέπει να διευκρινίσουμε πως η Continental είναι μία εταιρεία ο κύκλος εργασιών της οποίας απλώνεται σε πολλούς τομείς. Συγκεκριμένα, μόνο το 26% των εργασιών της αφορά στα ελαστικά. Το υπόλοιπο 74% μοιράζεται σε τεχνολογίες σασί και ασφαλείας, υλικά και λύσεις για το εσωτερικό οχημάτων, κινητήρες και προηγμένες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν το TechForu2017 περιελάμβανε ουσιαστικά τρία work shops με τα παρακάτω θέματα:
– Αυτοματοποιημένη οδήγηση
– Ηλεκτρική τεχνολογία στα οχήματα
– Συνδεσιμότητα

Πληθώρα τεχνικών της γερμανικής μάρκας ήταν εκεί για να μας παρουσιάσουν περήφανα το αντικείμενο εργασίας τους και τα επιτεύγματά τους αλλά και να μας «συστήσουν» όσα ακόμα είναι ίσως άγνωστα αλλά σύντομα θα γίνουν η καθημερινότητά μας πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε ως οδηγοί ή συνεπιβάτες σε 12 οχήματα, δοκιμάζοντας περισσότερες από 30 νέες τεχνολογίες. Όλα όσα είδαμε στο ContiDrom θα τα μοιραστούμε αναλυτικά μαζί σας προσεχώς. Μέχρι τότε, ως πρόγευση, μία μικρή επίδειξη αυτοματοποιημένης οδηγήσης, όπως τη μεταδώσαμε LIVE μέσα από τη σελίδα του NewsAuto στο facebook!

Advertisement