Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το ανανεωμένο Mitsubishi ASX

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε το ανανεωμένο Mitsubishi ASX

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το ανανεωμένο Mitsubishi ASX

ΔΟΚΙΜΕΣ

Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, με το αναγνωρισμένο low profile της Mitsubishi, το ASX με αφορμή την επικαιροποίηση της εξωτερικής εικόνας του, μας θυμίζει πόσο καλό αυτοκίνητο είναι, παρότι ελαφρώς παρεξηγημένο διαχρονικά. Με 17.120 ευρώ και 5ετή εργοστασιακή εγγύηση το μοναδικό «made in Japan» SUV ζητά εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης. Τη δικαιούται…

Advertisement
Advertisement

Αποστολή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (gt@newsauto.gr)  

Η οπτική ταυτότητα Dynamic Shield που παρουσιάστηκε αρχικά στο Outlander PHEV Concept-S συμβολίζει τη λειτουργικότητα και αξιόπιστη ασφάλεια που είναι έμφυτα χαρακτηριστικά στα SUV της Mitsubishi με τολμηρές χρωμιωμένες μπάρες εκατέρωθεν της μάσκας που ‘προστατεύουν’ το έμβλημα τριών διαμαντιών για τη δημιουργία μιας τρισδιάστατης αίσθησης κίνησης. Στην περίπτωση του ανανεωμένου ASX, ο εμπρός προφυλακτήρας τροποποιήθηκε, ενώ το κεντρικό τμήμα είναι μαύρο ώστε να παραπέμπει στο Νέο Outlander ή το eX-Concept.

Advertisement
Advertisement

Η μάσκα αποτελείται τώρα από λεπτές οριζόντιες γρίλιες και συνδέεται με τους προβολείς πετυχαίνοντας μία ενιαία εμφάνιση. Αυτό το νέο πρόσωπο τιμά τόσο το παρελθόν όσο και τη σχεδιαστική αρχή  “Form follows Function” (Η Μορφή Ακολουθεί τη Λειτουργία). Κληρονομείται από τα προστατευτικά προφυλακτήρων, γνωστά από τα Pajero/Montero/Shogun και παρέχει μία μοναδική αίσθηση ασφάλειας στους επιβάτες. Με αυτή την έννοια, η νέα οπτική ταυτότητα εκφράζει μία σχεδιαστική κληρονομιά σε εξελιγμένη μορφή. Είναι αυτό που ονομάζεται φιλοσοφία “Dynamic Shield”».

mitsubishiasx6401

Εκτός από τη νέα φυσιογνωμία, το Ευρωπαϊκών προδιαγραφών ASX διαθέτει κεραία τύπου πτερυγίου καρχαρία, πίσω καθίσματα με καλύτερη πλευρική στήριξη και νέο υλικό, καθώς επίσης και βελτιωμένη ηχομόνωση. Με βελτιωμένη ηχομόνωση έως και 10% καλύτερη από εξωτερικούς θορύβους και από τον κινητήρα (μέτρηση στις μπροστινές θέσεις οδηγού και συνοδηγού VS 1,6 Petrol MY15.5) και επιπρόσθετα +2% καλύτερη ηχομόνωση στο εσωτερικό του οχήματος όταν αυτό κινείται με σταθερή ταχύτητα (σύγκριση με το ΜΥ17), το crossover της Mitsubishi ζει τις καλύτερες στιγμές του.

Advertisement

mitsubishi640aenb

Ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1,6 λίτρων της φίρμας υπόσχεται απαράμιλλη αξιοπιστία αλλά και οικονομία καυσίμου, με τη ροπή να ξεδιπλώνεται από χαμηλό εύρος στροφών. Στην πράξη και πέριξ των Βορείων προαστίων, επιβεβαιώσαμε την γνώριμη φιλική εικόνα του αειθαλούς ASX, με την άνεση σε πρωταγωνιστικό ρόλο ελέω και του υψηλού προφίλ των ελαστικών αλλά και του περιορισμένου θορύβου στο εσωτερικό.
mitsubishi640aw

Advertisement

MA_LOW_0016