Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Γοητεία και χαρακτήρας από το DS3 Cabrio

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γοητεία και χαρακτήρας από το DS3 Cabrio

ΔΟΚΙΜΕΣ

Γοητεία και χαρακτήρας από το DS3 Cabrio

ΔΟΚΙΜΕΣ

Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα τα οποία όσο περνά ο χρόνος τόσο πιο ελκυστικά γίνονται. Κάτι σαν το παλιό καλό κρασί, σαν τη σειρά DS της Citroen δηλαδή. Είναι τόσο ισχυρή η προσωπικότητά τους που σε καθηλώνει και θέλεις να είσαι μαζί τους. Ο λόγος για το DS3 στην ανοιχτή έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Κλειστό ή ανοιχτό το DS3 αποτελεί ένα πολύ γοητευτικό αυτοκίνητο. Μας αρέσει ιδιαίτερα που δεν έχει ξεχειλώσει σε διαστάσεις, όπως προστάζει δυστυχώς η εποχή, ενώ η σημασία στη λεπτομέρεια και η minimal προσέγγιση χτίζουν μια εντυπωσιακή εικόνα εντός και εκτός.

Αναμφισβήτητα, οι αγοραστές του DS3 Cabrio έχουν μια πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών για να δημιουργήσουν το δικό τους, μοναδικό αυτοκίνητο. Εκτός από την απόχρωση σε τροχούς και καθρέπτες, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία χρώματα σε ότι αφορά στην οροφή: black, Infini blue και DS Monogramme. Αντίστοιχη ελευθερία επιλογής υπάρχει και για τον εσωτερικό διάκοσμο, όπου ο αγοραστής έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 6 θέματα: grey, Brillant black, white, Carbotech, Infini blue και Moondust grey.

Advertisement
Advertisement

Εξατομίκευση και για την οροφή του DS3 Cabrio, η οποία αποτελεί μια ξεχωριστή αισθητική επιλογή, εννοείται με άποψη. Η υφασμάτινη οροφή Infini blue σε μπλε και βιολετί τόνους, δημιουργεί ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα με τη χρησιμοποίηση τριών διαφορετικών ινών, μία εκ’ των οποίων είναι γυαλιστερή. Κάθε ίνα αντιδρά διαφορετικά στο φως ενισχύοντας αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του DS3 Cabrio.

Η οροφή Monogramme έχει σαφείς αναφορές στον κόσμο της υψηλής ραπτικής και των πολυτελών προϊόντων, χρησιμοποιώντας τρεις αποχρώσεις του γκρι και το λογότυπο DS. Ο εξελιγμένος σχεδιασμός της οροφής πέρα από το υψηλών προδιαγραφών αισθητικό αποτέλεσμα, χάρη και στην εσωτερική επένδυση προσφέρει κορυφαία ηχομόνωση.

Μετά από όλο αυτό το αισθητικό κρεσέντο, ότι μοτέρ και να υπάρχει κάτω από το καπό αποτελεί λεπτομέρεια! Η’ καλύτερα πολυτέλεια. Για την περίσταση, το «δικό» μας είχε τον ατμοσφαιρικό 1200άρη των 82 ίππων, ο οποίος κυριολεκτικά δεν έκαψε τίποτα.

Advertisement

Citroen-DS3-tsiro-640

Citroen-DS3-inter-tsiro-640

Advertisement

Citroen-DS3-cabrio-tsiro-640

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 1.199 cc

Advertisement

Ισχύς: 82 PS /5.750 rpm

Ροπή: 12,2 kgm /2.750 rpm

Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς

Κιβώτιο: Χειροκίνητο 5 σχέσεων

Τελική ταχύτητα: 174 km/h

Επιτάχυνση 0-100 km: 12,3 sec

Μεικτή κατανάλωση: 6,8 lt/100 km (δοκιμής)

Εκπομπές CO2: 99 gr/km

Βάρος: 975 kg

Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3.948/1.715/1.458 mm

Χώρος αποσκευών: 280 lt

Τέλη κυκλοφορίας: 90 ευρώ

Τιμή: 17.045 ευρώ