Live Κίνηση
Περισσότερα
Suzuki

Δοκιμή: Suzuki SX4 S-Cross 1,6 diesel AllGrip

Ελλάδα 1:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμή: Suzuki SX4 S-Cross 1,6 diesel AllGrip

Suzuki

Δοκιμή: Suzuki SX4 S-Cross 1,6 diesel AllGrip

Suzuki

H Suzuki ανανεώνει το best seller crossover της σε εμφάνιση και γκάμα κινητήρων. Δοκιμάζουμε την τετρακίνητη έκδοση του SX4 S-Cross με το ντίζελ μοτέρ των 120 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το ανανεωμένο Suzuki SX4 S-Cross άλλαξε αρκετά στο εμπρόσθιο τμήμα του, αποκτώντας μια νέα χρωμιωμένη γρίλια, νέα φώτα με λαμπτήρες ημέρας LED, αλλά και επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φανάρια, ενώ υπάρχουν και νέα σχέδια τροχών 17 ιντσών. Έτσι, συνολικά το μοντέλο απέκτησε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα σχεδίαση και ξεχωριστό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την παρουσία της νέας οθόνης αφής 7 ιντσών (προέρχεται από το Vitara) στο κέντρο της κονσόλας, ενώ υπάρχει περισσότερο χρώμιο στις επενδύσεις, αλλά και υλικά με βελτιώσεις στο πεδίο της απτής ποιότητας. Σε επίπεδο χώρων το μοντέλο είναι άνετο για τη μεταφορά ακόμη και 5 επιβατών. Επίσης, ακόμα και άτομα με ύψος μεγαλύτερο από το μέσο όρο δεν θα συναντήσουν προβλήματα με τον αέρα για τα κεφάλια και τα γόνατα.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας διέθετε τον 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα της εταιρείας με τους 120 ίππους και τα 320 Nm. Το εν λόγω μοτέρ, σε συνδυασμό με το πολύ καλό σε αίσθηση και κλιμάκωση 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, αποτελεί το ιδανικό πακέτο σε κάθε είδους εξόρμηση: ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές κατά την κίνηση στην πόλη και αρκετή δύναμη για off road κίνηση ή στον αυτοκινητόδρομο. Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς το ιαπωνικό μοντέλο κερδίζει πόντους σε κάθε τερέν. Η άνεση της ανάρτησης είναι αρκετά καλή στις εγκάρσιες ανωμαλίες, ενώ αν θελήσεις να κινηθείς σε σβέλτους ρυθμούς η τετρακίνηση AllGrip θα σου εξασφαλίσει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης (θα θέλαμε κάπως καλύτερη αίσθηση και πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης).

Advertisement

Τέλος, σημειώνουμε ότι ο χειρισμός της αυτόματης μόνιμης τετρακίνησης γίνεται μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα και περιλαμβάνει 4 προγράμματα λειτουργίας: Auto για εξοικονόμηση καυσίμου,  Sport για πιο δυναμική οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους, Snow για κίνηση σε έδαφος με πάγο, χιόνι ή λάσπη και Lock για πέρασμα από δύσκολα σημεία.

Advertisement

Η τιμή εκκίνησης για το τετρακίνητο diesel Suzuki SX4 S-Cross τοποθετείται στα 25.460 ευρώ, με τη λίστα του βασικού εξοπλισμού να είναι πλήρες σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA
Κινητήρας: 1.598 cc, τετρακύλινδρος
Ισχύς: 120 PS/3.750 rpm
Ροπή: 32kgm/1.750 rpm
Μετάδοση: Σε όλους τους τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 175 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 13 sec
Μεικτή κατανάλωση (l/100 km): 6,1 (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 114 gr/km
Βάρος: 1.335kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.300/1.785/1.580 mm
Χώρος αποσκευών: 430 lt
Απόσταση από το έδαφος: 180 mm
Τιμή: 25.460€