Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τι να φάμε πριν από ένα μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητο;

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι να φάμε πριν από ένα μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητο;

Men + Speed

Τι να φάμε πριν από ένα μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητο;

Men + Speed

Βρισκόμαστε στην καρδία του καλοκαιριού με τις αποδράσεις να πρωταγωνιστούν. Για τους λάτρεις του αυτοκινήτου οι διακοπές γίνονται ένα απολαυστικό ταξίδι απόδρασης και ανακάλυψης του φυσικού πλούτου.

Advertisement
Advertisement

Τι γίνεται όμως όταν έχουμε να διανύσουμε αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων και πως η διατροφή θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε επάξια στις απαιτήσεις ενός  τέτοιου ταξιδιού;

Βήμα πρώτο, μην ξεκινήσεις το ταξίδι σου με άδειο στομάχι
Δεν είναι λίγες οι φορές που υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις και τις αντοχές μας ξεκινάμε ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς να έχουμε φάει κάτι. Μία άκρως επικίνδυνη συνήθεια καθώς η έλλειψη τροφής δεν μας βοηθάει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε καλά αντανακλαστικά.

Βήμα δεύτερο, φρόντισε να εφοδιαστείς με  τα κατάλληλα snacks
Αφού φορτώσεις τις αποσκευές πρόσθεσε φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπάρες με superfoods και πολύσπορα κριτσίνια. Μετά από 2 ώρες δρόμου κάνε μία στάση και απόλαυσε κάτι από τα παραπάνω. Θα πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι, χωρίς φυσικά να βαρύνεις το στομάχι σου.

Advertisement
Advertisement

Βήμα τρίτο, θυμήσου να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου καθόλη τη διαδρομή
Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο μεγαλώνουν οι ανάγκες μας για υγρά. Μία ήπια μορφή αφυδάτωσης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πονοκέφαλο, αίσθημα κόπωσης και ατονία. Παράγοντες που δεν θα μας χαρίσουν ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Γι αυτό φρόντισε να  ενυδατώνεις τον οργανισμό σου με νερό καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου και μην περιμένεις να πιεις νερό μόνο όταν διψάσεις.

Βήμα τέταρτο, απέφυγε ένα βαρύ γεύμα πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Ένα βαρύ φαγητό ή ένα μεγάλο γεύμα δεν είναι ‘καλός συνοδηγός’. Ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και λίπη θα αναγκάσει το σώμα μας να δυσκολευτεί περισσότερο στην διαδικασία της πέψης, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 5 ώρες. Απέφυγε τα μεγάλα γεύματα που θα σου στερήσουν τη συγκέντρωση και την διαύγεια ενώ μπορεί να σου προκαλέσουν και έντονο αίσθημα νύστας.
Πες ναι σε ένα snack, όπως μία σαλάτα με άπαχη πρωτεΐνη (κοτόπουλο, ψάρι) ή σε μία μπαγκέτα ολικής με λαχανικά κ τυρί χαμηλών λιπαρών.

Βήμα πέμπτο, κάνε την διατροφή τον καλύτερο συνοδηγό, χαμογέλα και απόλαυσε το ταξίδι σου!

Advertisement

Γιαννιώτη Πωλίνα
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.polinagiannioti.gr

 

Advertisement