Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ο Esteban Cambiasso στο NewsAuto!

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Esteban Cambiasso στο NewsAuto!

MIRROR

Ο Esteban Cambiasso στο NewsAuto!

MIRROR

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον μοναδικό Esteban Cambiasso που δύο σεζόν τώρα, διδάσκει ήθος ξεδιπλώνοντας παράλληλα τις σπάνιες ποδοσφαιρικές αρετές του. Ποια είναι όμως η σχέση του με το αυτοκίνητο;

Advertisement
Advertisement

Ο Αργεντινός μέσος μίλησε στον Πάνο Σεϊτανίδη (a.k.a. SeitanF1) για τις εμπειρίες του πίσω από το τιμόνι αλλά και την προσέγγιση που έχει γύρω από την αυτοκίνηση.

Τα πράγματα στους ελληνικούς δρόμους είναι λίγο τρελά. Πως τα βγάζεις πέρα κάθε μέρα στους δρόμους της Αθήνας;
Έχω περάσει πολλά χρόνια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη Μαδρίτη, το Μιλάνο, το Λέστερ αλλά γεννήθηκα στην Αργεντινή. Εκεί έμαθα να οδηγώ και εκεί είναι τουλάχιστον το ίδιο τρελοί στους δρόμους, αν όχι περισσότερο. Δεν μου είναι πολύ δύσκολο λοιπόν.

Υποθέτω και στο Μιλάνο ήταν παρόμοια η κατάσταση…
Όχι και τόσο, εκεί σέβονται λίγο περισσότερο τους κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς.

Advertisement
Advertisement

Τι αυτοκίνητο οδηγείς εδώ;
Το Renault Clio και το Renault Twingo που το χρησιμοποιεί και η οικογένειά μου. Ένα μικρό αυτοκίνητο που είναι άνετο στην οδήγηση αλλά το κυριότερο, βολικό στο παρκάρισμα! Γιατί αν με δυσκολεύει κάτι εδώ στην Αθήνα, συνήθως είναι το να βρω να παρκάρω.

Είσαι καλός οδηγός;
(γέλια) Είμαι φυσιολογικός οδηγός. Δεν μου αρέσει να τρέχω. Είναι καλύτερο να χάσεις ένα λεπτό από τη ζωή σου, παρά τη ζωή σου μέσα σε ένα λεπτό. Προτιμώ να σέβομαι τους κανόνες και τα όρια ταχύτητας. Άλλωστε δεν είμαι παθιασμένος με το αυτοκίνητο. Μου είναι χρήσιμο, κάνω τις δουλειές μου, είναι απαραίτητο για τις μετακινήσεις μου αλλά ως εκεί.

cambiasso-b640

Advertisement

Ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχεις οδηγήσει; Πολλοί συμπαίκτες σου όλα αυτά τα χρόνια είχαν Ferrari, Lamborghini και άλλα supercars.
Όχι, όχι, δεν με ενδιαφέρει να έχω ένα τόσο σπορ αυτοκίνητο. Προτιμώ άνετα αυτοκίνητα και οικογενειακά αυτοκίνητα. Προφανώς το να κάνεις μία βόλτα με ένα πολύ σπορ αυτοκίνητο είναι ωραίο αλλά η καθημερινή χρήση… δεν κάνει καλό στη μέση σου! Η θέση οδηγού είναι πολύ χαμηλά και οι αναρτήσεις σκληρές. Νιώθεις τις λακκούβες. Εγώ προτιμώ να οδηγώ υπό ευχάριστες συνθήκες, να μπορώ να συνομιλήσω με τη γυναίκα μου, με τα παιδιά στα πίσω καθίσματα. Κι όχι το να κάνω αγώνες στο δρόμο με γρήγορα αυτοκίνητα.

Όπως στο γήπεδο ως παίκτης του κέντρου, έχει πλήρη εικόνα όσων γίνονται στον αγωνιστικό χώρο, έτσι και στο αυτοκίνητο θέλεις να έχεις πλήρεις παροχές: infotainment, άνεση, χώρους…
Ακριβώς αυτό… (γελάει)

Advertisement

Ποιο είναι το πιο παράξενο πράγμα που σου έχει συμβεί στο δρόμο;
Μία φορά θυμάμαι ένα αυτοκίνητο κινούνταν σε λάθος ρεύμα. Δεν εννοώ στα στενά εδώ στην πόλη, αυτό συμβαίνει συχνά. Σε αυτοκινητόδρομο, στην Αργεντινή! Δεν μπορούσα να το πιστέψω, λέω στον εαυτό μου ‘τι κάνει, πάει ανάποδα, είναι τρελός;’

cambiasso-c640

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα είπε ο Cambiasso για τον Ολυμπιακό, την καριέρα και τη ζωή του, στο Oneman.gr

Advertisement