Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς και οι τιμές τους

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς και οι τιμές τους

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς και οι τιμές τους

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα ηλεκτρικά μοντέλα μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας, έχοντας το πλεονέκτημα να προσφέρουν μηδενικούς ρύπους και πολύ χαμηλό κόστος κίνησης στον ιδιοκτήτη τους. Ας δούμε ποια προσφέρονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και πόσο κοστίζουν.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον του αυτοκινήτου. Έχοντας ως αφετηρία τη γενικότερη προσπάθεια για μείωση του ρύπους, οι κατασκευαστές στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τα αυτοκίνητα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα να μην εκπέμπουν καθόλου καυσαέρια και να μην επιβαρύνουν, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι, το περιβάλλον, αλλά και τη δημόσια υγεία.

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ραγδαία, αφού όλο και περισσότερες εταιρείες εντάσσουν στη γκάμα τους ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Στη χώρα μας, οι επιλογές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι λιγότερες από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που περισσότερο οφείλεται στην υψηλή τιμή τους που τους στερεί πόντους εμπορικότητας και λιγότερο σε άλλους παράγοντες (π.χ. έλλειψη υποδομών φόρτισης).

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλα τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της αγοράς, καθώς και το πόσο κοστίζουν σήμερα στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

 

BMW i3

BMW i3 640 (9)

Advertisement

To i3 της BMW είναι ένα από τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά μοντέλα της εποχής. Διαθέτει ένα πολύ μοντέρνο αμάξωμα με αντικριστά ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες, το εσωτερικό του είναι άκρως ποιοτικό, ενώ κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων (184 ίππων στην πιο σπορτίφ έκδοση i3s). Η μπαταρία του έχει τη δυνατότητα με μια πλήρη φόρτιση να παρέχει αυτονομία 300 χλμ. με βάση τον κύκλο μέτρησης NEDC ή 255 χλμ. με βάση των νέο κύκλο μέτρησης WLTP.

Τιμή: 39.350 ευρώ (43.100 ευρώ το BMW i3s)

Advertisement

 

Nissan LEAF

Production begins of the new Nissan LEAF in Europe

Advertisement

Η δεύτερη γενιά του Nissan LEAF θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρει αυτονομία κίνησης 378 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ενώ είναι σε θέση να φιλοξενήσει 5 ενήλικες επιβάτες στο εσωτερικό του, διαθέτοντας ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 435 λίτρων. Στο πεδίο των τεχνολογιών, το νέο LEAF διαθέτει πρωτοποριακές καινοτομίες όπως το e-Pedal, το αυτόνομο σύστημα ProPILOT κ.α.

Τιμή: Αναμένεται να ξεκινά λίγο πιο πάνω από τα 30.000 ευρώ

smart fortwo & forfour electric drive

World premiere for the fourth generation smart electric drive

Η 4η γενιά των ηλεκτρικών smart (fortwo, fortwo cabrio και forfour) εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων και προσφέρει αυτονομία 160 χιλιομέτρων (155 χλμ. στο forfour) με μια φόρτιση. Η χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου φτάνει τις 17,6 kWh και η τοποθέτησή της βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα για χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερη χωροταξία. Όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες εκδόσεις του smart, έτσι και τα ηλεκτρικά fortwo/forfour χαρακτηρίζονται από την κορυφαία ευελιξία τους.

Τιμή: 23.330 ευρώ (fortwo coupe), 24.025 ευρώ (forfour), 26.500 ευρώ (fortwo cabrio)

 

VW e-up!

e-up-new-640

Το VW e-up! είναι η ηλεκτρική έκδοση του μίνι up! της γερμανικής μάρκας. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων και ροπής 210 Nm. Το e-up! εφοδιάζεται με 3 οδηγικά προφίλ (normal, eco και eco+) και 5 επίπεδα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση για βέλτιστη διαχείριση ενέργειας και αυτονομίας. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,7 kWh εξασφαλίζει αυτονομία μέχρι 160 km με μέση κατανάλωση 11,7 kWh/100km.

Τιμή: 19.950 ευρώ (up! by Protergia)

 

VW e-Golf

Volkswagen-e-Golf-2017-640

Στη μικρομεσαία κατηγορία η ηλεκτρική έκδοση του VW Golf συνδυάζει όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα ασφάλειας, ποιότητας και άνεσης του μοντέλου, με την οικονομία και τους μηδενικούς ρύπους της ηλεκτροκίνησης. Το μοτέρ αποδίδει 136 ίππους και αντλεί ρεύμα από μια μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας 35,8 kWh. Η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση αγγίζει τα 300 χλμ. και η φόρτιση μέσω ταχυφορτιστή της μπαταρίας απαιτεί 5 ώρες.

Τιμή: 38.800 ευρώ