Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Μεγάλη μάχη Ogier-Neuville

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Μεγάλη μάχη Ogier-Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Μεγάλη μάχη Ogier-Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη είναι το Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας, καθώς μετά το δεύτερο σκέλος λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα χωρίζουν τους Sebastien Ogier και Thierry Neuville!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στο ξεκίνημα της ημέρας η μεταξύ τους διαφορά ήταν στα 18.9 αλλά ο Βέλγος μείωσε κατά πέντε και έχει μετατρέψει τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος σε πραγματικό ντέρμπι!

Ο Γάλλος κέρδισε με το Ford Fiesta της M-Sport, δύο από τις επτά ειδικές διαδρομές του σκέλους. Από την πλευρά του, ο Βέλγος πήρε τρεις με το Hyundai i20 Coupe WRC. O παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε χρόνο όταν κάποια στιγμή έσβησε ο κινητήρας του ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε κλαταρισμένο ελαστικό.

Advertisement
Advertisement

Κι αυτά με το σκηνικό να έχει αλλάξει πλήρως αφού έχει επιστρέψει η συνηθισμένη για την εποχή καλοκαιρία, με υψηλές θερμοκρασίες και τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές να είναι άκρως απαιτητικές.

Οι Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi πρωταγωνίστησαν σε έναν συναρπαστικό εμφύλιο με φόντο το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Κι ενώ φαινόταν πως ο πρώτος είχε το πάνω χέρι, ένα χτύπημα σε μεγάλη πέτρα προκάλεσε ζημιά στον εναλλάκτη του κινητήρα του Toyota Yaris, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός μάχης!

latvala-sardinia18-b640

Advertisement

Έτσι ο Lappi είναι πλέον τρίτος, χωρίς να απειλεί αλλά και να απειλείται.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta 3hr 02min 16.9sec
2. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 3.9sec
3. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris + 54.2sec
4. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 2min 01.8sec
5. M Østberg / T Eriksen NOR Citroën C3 + 2min 03.9sec
6. C Breen / S Martin IRE Citroën C3 + 3min 13.6sec

Advertisement

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλι Σαρδηνίας, περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 42.04 αγωνιστικών χιλιομέτρων.