Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Έσπασε το ρόδι ο Tanak!

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Έσπασε το ρόδι ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Έσπασε το ρόδι ο Tanak!

ΑΓΩΝΕΣ

Μία του Tanak, δυο του Tanak, αυτή τη φορά ο Ott Tanak δεν έχυσε στο τέλος την καρδάρα με το γάλα! Ο Εσθονός απέφυγε τα δράματα στο τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλι Σαρδηνίας και έτσι έφτασε στην πρώτη νίκη της καριέρας του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ο 29χρονος χρειάστηκε να φτάσει στις 73 συμμετοχές σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά τελικά πανηγύρισε. Μάλιστα ο οδηγός της M-Sport έγινε ο πέμπτος διαφορετικός νικητής σε επτά ράλι, πράγμα που καταδεικνύει πόσο συναρπαστική και απρόβλεπτη είναι αυτή η σεζόν.

«Ήταν ένα δύσκολο τριήμερο αλλά γενικά, το πρώτο μισό της σεζόν κυλά εξαιρετικά. Το νέο αυτοκίνητο αλλά και η ύπαρξη ενός πολύ δυνατού teammate (σ.σ. Ogier) με βοηθούν να πιέζω πολύ. Ελπίζω αυτή να είναι η πρώτη από πολλές νίκες», είπε ο Tanak που έγινε ο πρώτος Εσθονός που πήρε νίκη στο WRC μετά από 13 χρόνια (σ.σ. Ισπανία 2004, Markko Martin).

Advertisement
Advertisement

Βέβαια για τον Tanak μιλάμε, δεν μπορούσε να μην υπάρξει έστω κάποιο πρόβλημα. Ενώ λοιπόν μπήκε στην πρώτη ειδική της Κυριακής με προβάδισμα 24.3 δευτερολέπτων, μία τρύπα στο Ford Fiesta του είχε ως αποτέλεσμα αυτό να γεμίσει με σκόνη, περιορίζοντας την ορατότητά του. Έχασε μία διασταύρωση καταλήγοντας σε θάμνους αλλά ευτυχώς για εκείνον, απλά έχασε λίγο χρόνο. Όχι τη νίκη.

tanak-italy17-d640

Στον τερματισμό δεύτερος ήταν ο Jari-Matti Latvala με Toyota Yaris WRC που στη Σαρδηνία απέφυγε  τις περιπέτειες ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Thierry Neuville για λογαριασμό της Hyundai Motorsport. Ο Βέλγος θα μαχόταν για τη νίκη αν δεν είχε προβλήματα με τα φρένα το Σάββατο. Έφυγε όμως από τη Σαρδηνία κερδισμένος αφού η διαφορά του από τον παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Sebastien Ogier, μειώθηκε στους 18 πόντους.

Advertisement

Ο Γάλλος τερμάτισε πέμπτος, ανάμεσα σε δύο Yaris: του Esapekka Lappi που έτρεχε μόλις δεύτερη φορά με World Rally Car και του Juho Hanninen που ισοφάρισε το καλύτερο πλασάρισμά του στο θεσμό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) 3:25:15.1
2. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +12.3
3. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) +1:07.7
4. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +2:12.9
5. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +3:25.3
6. Juho Hänninen / Kaj Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +3:38.5
7. Mads Østberg / Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) +6:31.8
8. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Citroen C3 WRC) +8:07.8
9. Éric Camilli / Benjamin Veillas (Ford Fiesta R5 Evo2) +11:15.8
10. Jan Kopecky / Pavel Dresler (Skoda Fabia R5) +11:21.4
Advertisement

lappi-italy17-c640

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Ράλι Πολωνίας, που διεξάγεται 29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου.